Primal Game Studio

KépekCím: 1036, Budapest Lajos utca 48

Átadás éve: 2019 Q4

Kialakított terület mérete: 1095 m²

Bérlő cég: Primal Zrt.

Irodaház: Buda Square


Rövid bemutatkozás

A Buda Square irodaházban egy korábban már használatban lévő területen került kialakításra a magyar tulajdonosi körrel rendelkező számítógépes játékfejlesztő Primal Game Studio új irodája. A cég tevékenységéből adódó speciális igények kielégítésére magas hanggátlású falakra volt szükség az iroda számos részén (pl. management szoba, játék-teszt szoba), valamint kiemelt figyelmet kapott a világítás tervezése is, melynek eredményeként a teljes iroda dimmelhető világítást kapott, biztosítandó a különlegesen alacsony megvilágítási igény mellett az előírásoknak való megfelelést is.
Különösen nagy kihívást jelentett, hogy a bérlő – kényszerűen – rendkívül rövid idő alatt le kellett bonyolítsa a költözést, ezért a projekt előkészítését minimális idő alatt kellett megoldani. Az ajánlatadáskor, illetve a kivitelezés megkezdésekor mindössze egy ültetési terv állt rendelkezésre, ennek ellenére 2,5 hónap alatt sikeresen megvalósult a kivitelezés a korábbi kiépítés teljes bontásával, valamint a kivitelezés közben felmerülő bérlői és belsőépítészeti igények figyelembe vételével.


Okok, amiért a díjra érdemes

A Primal iroda arculatának megtervezésekor a fő cél egy egységes design koncepció létrehozása volt. A cég profiljához igazodva játékos, könnyed, de mindemellett professzionális stílusú enteriőr került kialakításra.
A felhasznált anyagok, úgy, mint a műfű, bontott tégla, burkolatok, egyedi tervezésű faldekorok, 3D dekorbeton, látszóbeton és a gondosan megválasztott design lámpák hol kontrasztot alkotnak egymással, hol egységes hatást keltenek.
Jellemzőek az indusztriális stílus elemek, úgy, mint a látszógépészet, a recepció falát borító 3D dekorbeton és a látszóbeton falburkolat. A vizesblokkokban és a konyhában a falon kívüli szereléssel felrakott hajólámpák tovább erősítik ezt a hatást.
Az irodában elszórtan műfűvel borított területeket találunk, melyek még különlegesebbé teszik a látványt, életet csempészve az alapvetően indusztriális közegbe. Ennek segítségével sikerült olyan rét szerű kis szigeteket kialakítani,melyek lehetőséget adnak a munkatársaknak, hogy megpihenhessenek néhány percre.
Az irodában kialakításra került továbbá egy játékszoba is, ahol a mágneses falat polaroid képekkel díszítették, melyeken a közös céges események pillanatait örökítették meg. Rápillantva erre a falra a felidéződnek a közös élmények, melyeken keresztül a közösség még erősebbé kovácsolódott.
A konyha egyediségét a bontott téglafal, az Edison szálas lámpák és a hajólámpák jól harmonizáló egyvelege adja, a folyosókat a falikarok által keltett fényhatások teszik különlegessé.
Jellemző eleme az irodának a burkolatok helyenkénti felfutása a folyosó falaira, megtörve ezzel annak monotonitását. Találkozhatunk még egyedi tervezésű 3D faldekorációkkal is, melyek akusztikai panelként funkcionálnak. A felhelyezett falmatricák, mint design elemek játékos hatást keltenek.
Összességében elmondható, hogy a hangsúly az egyediségen van, ahol a funkcionalitás és a design tökéletes összhangja érvényesül.


Közreműködők

Tervező iroda

DNB Kft.

Projektmenedzsment

Eston International Zrt

Belsőépítész

Goldesign

Kivitelezés

Horsens Partners Kft.


Hozzászólások