Design Terminal

Képek



Cím: 1122, Budapest Székács 29

Átadás éve: 2019 Q1

Kialakított terület mérete: 730 m²

Irodában dolgozók száma: 50

Bérlő cég: Design Terminal Nonprofit kft.


Rövid bemutatkozás

Közép-Európa vezető innovációs ügynökségeként a Design Terminal 2014 óta foglalkozik vállalkozásfejlesztéssel és tehetséggondozással, jelenleg 12 európai országban. Missziónk, hogy olyan innovációs programokat tervezzünk, melyek kulcsfontosságú üzleti és szervezeti problémákat oldanak meg startup módszertanok alkalmazásával. Így segítjük partnereink versenyképességét, innovatív fejlődését és hatékony működését. Vállalkozókat építünk és az innováció bajnokait keressük. Hiszünk abban, hogy az értékteremtő innováció alapja az optimizmus és a vállalkozó szellemiség.  Új otthonunkban további másik két cég lakik velünk, a Brain Bar kft., a világ első „futuretainment” vállalkozása, amely a szórakoztatás és az oktatás elemeit ötvözve kutatja a jövő kérdéseit és a fenntartható városfejlesztéssel foglalkozó, Crea city kft. Közösségünk egy nagy család, amit jól tükröz, hogy otthonunkat végül egy eredetileg családi háznak épült villában leltünk meg, illik hozzánk a XX. századi stílusok keveredése és a nagyon modern XXI. századi hangulat.


Okok, amiért a díjra érdemes

A feladat az volt, hogy egy budai, két világháború közti villát a mai kor kihívásaira is választ adó irodatérré alakítsunk. Azt valljuk, hogy a tér előbb-utóbb akarni kezd dolgokat. Van ennek a mondatnak bővítménye is, amennyiben a megrendelő és a tervező is akar dolgokat. A tér itt azt szerette volna, ha pár jellegzetességét megóvóan és odafigyelve kezeljük, a korábbi kiosztásokból hiányzó nagyvonalúságot visszaállítjuk, pontosabban kortárs eszközökkel visszaidézzük a századeleji pompáját. A házat évek során koncepció nélkül alakítgatták, többször volt nagykövetség vagy filmforgatási helyszín, míg végül elnyerte a mostani állapotát. Fontos volt számunkra, hogy az art deco végén épült, neobarokkos felütésekkel küzdő, a modernizmussal és bauhaus-al is kacérkodó ház megkapja a kellő odafigyelést és úgy gondoljuk újra belső tereit, hogy fejet hajtsunk formai adottságai és az eredeti részletek előtt. Csak egy kicsi, nem felszínes törődést igényelt a ház. Összesen 730 négyzetméteres ház egy hozzáépített tetőtérrel lett végül négyszintes: az alagsorban a kreatív stúdiókat, a fölötte lévő két szinten irodatereket alakítottunk ki, ahol most elmélyült műhelymunka folyik. A negyedik, teljesen új emelet direkt más, szinte steril, fehér tér, ahol startupoknak alakítottunk ki közösségi teret. A meglevő térstruktúrát a cégek belső működésének megfelelően alakítottuk át, a középső két szint átlátható-átjárható, mert az ottani csapatok nagyon sokat dolgoznak együtt. A tetőtérben lévő startupok külön is el tudják hagyni a házat, tehát a közlekedőrendszert alaposan átalakítottuk. Fontosak voltak számunkra az apró részletek: a márvány kandalló, lépcsőblokkban megmaradtak faragványok, a minőségi bútorok, az élő növényfal, a zuzmófal és a világítástechnika is. A világos terek levegősebbek lettek, megjelent egy szép kortárs színpaletta, ami a közösségi tereknél családiasabbá válik, ott sötétebb színeket is megengedtünk magunknak. És ne felejtsük el a két gyönyörű, hatalmas teraszt, jó benapozással, kertkapcsolattal. Egy otthon, egy iroda és egy kedves közösségi ház sajátos keveréke lett a végeredmény.


Közreműködők

Növénydekoráció

Decorum

Belsőépítész

GASPARBONTA & PARTNERS


Hozzászólások