Microsoft Bistro & Lounge

Képek

Az Év Vállalati Közösségi Tere 2019 Győztes


Szolgáltatók

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Kivitelezés / Fitout

FITOUT ZRT.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Kiss Réka

MádiLáncos Studió

További szolgáltatók


Cím: 1031, Budapest Graphisoft Park 3.

Ingatlan mérete: 450 m²

Bérlő cég: Microsoft

Bérlők száma: 500


Rövid bemutatkozás

Microsoft a Graphisoft Parkban lévő irodáinak földszinti felújítását követően a legfelső szint újra gondolását is elindította. Ahogy a korábbi felújításnál, itt is nagy hangsúlyt fektettek a minőségi munkakörnyezetre, ezzel segítve a munkatársakat a kreatív és hatékony munkavégzésben. A cél egy új közösségi tér kialakítása volt, amit a kollégák pihenésre, informális megbeszélésekre, feltöltődésre használhatnak. A szinten korábban tárgyalók és egy nagyobb teakonyha működött. A tárgyalók működése, kihasználtsága megfelelő volt, a teakonyha területen viszont szükséges volt az átalakítás, hogy azt étkezés mellett kollaborációs célokra is lehessen használni.

A területet több funkcionális egységre osztottuk, helyet kapott egy játszó terület, egy tárgyaló sor, egy olvasó sarok, informális megbeszélésekre is alkalmas étkező terület, illetve a teakonyha rész is fel lett újítva. A játszószoba esetében a megrendelő kifejezett kérése volt, hogy a megszokottól eltérően ne egy zárt helyiségbe kerüljön, hanem legyen összenyitva a többi térrel. A tárgyalók új designt kaptak, ami jól illeszkedik a szint egységes megjelenésébe.

A terület koncepciója egy loftos környezet megalkotása volt, ezt támogatja az anyaghasználat is – téglaburkolat, mohás kockakő hatású padlószőnyeg, rusztikus hatású famintás padló, fém és fa bútorok, illetve a látszó gépészet antracit színre festve. A területen fontos szempont volt még a fokozott növényesítés, ami finomítja az ipari hangulatot.

A tervezés a belső területeken túl a két teraszt is érintette, amit eddig kevésbé használtak a dolgozók, az árnyékolás hiánya miatt. A kellemesebb környezet érdekében napvitorlák kerültek felszerelésre, illetve a középső növényszigeten kívül további növények kaptak helyet.


Okok, amiért a díjra érdemes

A projekt során, számos egyeztetésen és prezentáción elemeztük és vitattuk meg a felhasználók igényeit. Ezek alapján sikerült egy olyan területet létrehozni, amit a munkavállalók tényleg szívesen használnak. Míg korábban erre a szintre csak tárgyalni jöttek. A változatos funkció és környezet miatt a munkatársak valóban elkezdték használni és kihasználni a többi területet is. Ezzel teljesült az átalakítás másik célja is, hogy ez a területet is szerves részévé váljék az irodának – ennek sikerét a jelenlegi fokozott használat is bizonyítja.


Szolgáltatások

- Különböző méretű tárgyalók (4-12 fő)
- Bistro & Lounge
- Hot desk
- Játszótér (csocsó, biliárd, flipper, konzol)
- Tetőterasz


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!