Futurisztikus átlátszó üzleti kijelzők/LG Electronics

Cím: 1097, Budapest Könyves Kálmán körút 3/A

Rövid bemutatkozás

Az LG átlátszó OLED-kijelzői és felragasztható LED-fóliái bármilyen teret vagy felületet futurisztikus digitális környezetté alakítanak. A kijelzőmegoldások első ránézésre inkább tűnnek sci-finek, mint kézzelfogható valóságnak: az átlátszó OLED képernyők mögött minden tárgy látható marad, az üvegfelületekre ragasztható LED-fóliával pedig akár egész irodaházak alakíthatók digitális kijelzőfelületté.

Az LG átlátszó OLED-kijelzője egy olyan, kirakatokba és galériák belső tereibe tervezett, csúcstechnológiával készült termék, amelyenegyaránt futhat mozgókép vagy képgaléria, miközben a mögötte elhelyezett termékek is tisztán láthatóak maradnak. Az átlátszó OLED panelek az ún. nyitott keret (Open Frame) kialakításnak köszönhetően csempék módjára helyezhetők el és kapcsolhatók össze egy képpé, ezáltal jól használhatók az olyan nagy terekben, ahol — mint például egy autószalonban — a vásárlóval kialakított interakció az üzletkötés kulcsfontosságú eleme lehet.

Az LG átlátszó LED-fóliája egy olyan üzleti megoldás, amely bármilyen méretű üvegfelületen használható, és szinte varázsütésre digitális kijelzővé változtatja az hétköznapi ablakokat és üvegfalakat. A kijelző a nagyarányú átlátszóság mellett is a színek széles skáláját képes megjeleníteni, így ideális számos célra a vállalati logó megjelenítésétől egészen a reklámfilmek lejátszásáig.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az LG átlátszó kijelzői egészen új lehetőségeket kínálnak a professzionális megjelenítők piacán. A méretben és kialakításban is teljes mértékben az üzleti és kommunikációs célokhoz szabható digitális tartalomszolgáltató felületek szinte korlátlan lehetőségeket és eddig soha nem látott modernitást kínálnak az ügyfelek számára.

Önálló fénykibocsátásra képes pixeleivel az OLED a jelenleg elérhető, maximum 10 százalékban áttetsző LCD-kijelzőhöz képest több mint háromszoros, 38 százalékos átlátszóságot kínál a technológiára jellemző végtelen kontrasztarány és a széles betekintési szög esetén is tökéletesen élénk színek mellett. Más hasonló kijelzőkkel ellentétben a T-OLED – azaz Transparent OLED – nem a fehéret, hanem a feketét használja az áttetszőség háttérszíneként, így szinte alig észrevehető saját környezetében. Mindez számos tartalommegjelenítési módszert tesz lehetővé: a kijelzők mögött innovatív módon elrendezett termékek a kiterjesztett valóság érzetét keltik, és interaktív virtuális közeget teremtenek boltokban, kirakatokban, közösségi terekben.

Az átlátszó OLED kijelzők telepítése gyors és könnyű: a kevesebb mint 14 kg súlyú készülékek kétféle — önálló és Open Frame — kivitelben kaphatók. Az Open Frame kivitel, azaz a nyitott keret megoldás azt jelenti, hogy a külön-külön is használható, 55 hüvelykes üveglap-szerű kijelzők az egyedi igényeknek és az adott felületnek megfelelően csempeszerűen kapcsolhatók egymáshoz, így szinte korlátlanul az egyedi igényekhez, a belső tér jellemzőihez igazíthatók.

Az LG színezett, átlátszó LED-fóliája bármilyen méretű és formájú üvegfelületen használható — akár egy irodaház teljes külső üvegburkolata is digitális felületté alakítható vele. A fólia magas szintű átlátszósága nem csak azt jelenti, hogy a mögötte elhelyezett tárgyak a megjelenített tartalom mögött is tökéletesen láthatók, hanem azt is, hogy a kijelző teljesen átengedi a fényt. A fólián a tartalom 1,7 millió színárnyalatban jelenik meg, a fényerő pedig kültéri, beltéri és éjszakai módra is állítható, így számos kereskedelmi felhasználáshoz ideális. A maximum 73 százalékban átlátszó filmréteg használaton kívüli állapotban észrevehetetlen az üvegfelületen, amely így a felragasztott fólia ellenére is megtartja eredeti tulajdonságait. Az ilyen mértékű átlátszóságot a 24 mm-es pixeltávolság teszi lehetővé. A LED-fólia teljes felhelyezési felülete öntapadós, de könnyedén eltávolítható bármilyen felületről anélkül, hogy ragasztónyomot hagyna maga után. Rugalmassága és könnyű méretre szabhatósága révén felhasználási lehetőségei gyakorlatilag végtelenek.

Főbb ügyfelek, referenciák

Manulife Tower, Singapore
Audi (Zerolight)