Jaguar Land Rover Iroda

Cím: 1134, Budapest Váci út 47
Átadás éve: 2019 Q2
Kialakított terület mérete: 6100 m²
Irodában dolgozók száma: 400
Bérlő cég: Jaguar Land Rover
Tervezés / belsőépítészet
Area
Tervezés / belsőépítészet
DVM group_törölni
Projektmenedzsment
CBRE Hungary
Projektmenedzsment
Instant Group
Kivitelezés / Fitout
DVM group_törölni

Rövid bemutatkozás

A brit-nemzetközi prémium járműipari vállalat, a Jaguar Land Rover (JLR) 2019 májusában nyitotta meg magyarországi mérnöki központját. A budapesti iroda tervezési és kivitelezési munkálataiban, illetve az operatív működésben az Instant Group (Instant) lett a JLR partnere. Ez az együttműködés mind a JLR, mind az Instant számára újdonság a partneri kapcsolat jellegét tekintve és abból eredően is, hogy mindkét cég új belépő a magyarországi piacon.

Az új iroda lehetséges lokációjának keresésekor a CEE régió volt fókuszban, Magyarország pedig remek választásnak ígérkezett a mérnökközpont létrehozására, mivel kiváló autóipari háttérrel és tehetségekkel rendelkezik. A GTC White House Irodaház LEED Platinum minősítésű, 2018-ban Magyarország legzöldebb projektjének választották meg, műszaki paraméterei, fenntartható kialakítása és működése miatt kiemelkedően vonzó volt a JLR számára.

A Jaguar Land Rover mérnöki központja egy színes, nemzetközi projekt csapat szakértő munkájának köszönhetően jött létre: a tervezés és a kivitelezés során a Magyarországon és az Egyesült Királyságban érvényes előírásoknak is megfeleltek, megvalósították a JLR elképzeléseit és mindezt az Instant széleskörű szaktudásával és jó gyakorlatával ötvözték. A projekt sikeresen elkészült, több mint 6000 m2-nyi irodaterület került kialakításra és a JLR közép-kelet európai régiójának új mérnöki központját avathatták fel.

Okok, amiért a díjra érdemes

A Jaguar Land Rover mérnöki központját visszafogott branding, egyedi céges arculat és magas színvonalú technológiai megoldások jellemzik. Az irodaterületet az egyes tevékenységek alapján tervezték meg, a kialakított területek elősegítik az együttműködést. A dizájn elemek nem uralják a teret, magas minőségű, ergonomikus anyagokat és energiatakarékos megoldásokat használtak fel.

Hisszük, hogy ez az egyedi munkahely, amely a minimalista céges branding új hullámát képviseli, különböző munkastílusokat is kiszolgál és remek példája a fenntartható tervezésnek, méltó az elismerésre. A GTC White House irodaházban található JLR iroda a Jaguar Land Rover és az Instant kiváló partneri együttműködésének köszönhetően jött létre és működik sikerrel budapesti mérnöki központként.