Egyszülős Központ

Cím: 1085, Budapest Üllői út 30
Ingatlan mérete: 770 m²
Bérlő cég: Állandó bérlőink nincsenek, közösségi terünket mindenki szabadon használhatja. Az egyetemisták, az egyedül nevelő szülők és az otthonról dolgozók közkedvelt helye vagyunk. Zártkörű rendezvényekre kibérelhető az egész Központunk. Együttműködünk a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségével, a Belső-Pesti Tankerületi Központtal, a Civil Impacttel és számos civil szervezettel is. A közösségi teret havonta pályázat útján egy délutánra más-más civil szervezet használhatja ingyen – olyan szervezetek, akiknek saját tér híján nehézséget okoz a képzések, workshopok, értekezletek, találkozók megtartása.
Bérlők száma: 1100

Rövid bemutatkozás

2018 májusában nyitottunk meg az egykori Medikus Kávéház illusztris termeiben, az Üllői út és a Mária utca sarkán. Az Egyszülős Központ az egyedül nevelő szülők támogató és közösségi helye és a 2005-ben létrehozott Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány központja. A kezdeményezés és a megvalósítás nemcsak a városban és az országban, de világszinten is különleges, hiszen nemcsak arra törekedtünk, hogy az Egyszülős Központban a szigorú “ügymenettel” kapcsolatos funkciók kapjanak helyet, hanem egy változatos, pezsgő és élettel teli helyszínt hoztunk létre.

Az Üllői úti Egyszülős Központban - azontúl, hogy az alapítvány főhadiszállásaként működik - az irodák mellett játszóház, kávézó, közösségi tér is helyet kapott, ahol rengeteg program – csoportfoglalkozás, tanácsadás, előadás, közösségi rendezvények, oktatás, gyerekprogramok – szerveződik az elejétől kezdve. Bár a szervezet elsődleges célja az egyedülálló szülők segítése, a központ nyitva áll mindenki számára, akkor is, ha csak egy finom sütire és egy baráti beszélgetésre ugranánk be a Nyolcharminc Presszóba. Mindeközben játszóházban vigyázunk a gyerekekre, hogy a szülők nyugodtan tudják igénybe venni a számukra nyújtott szolgáltatásokat és segítséget.

Okok, amiért a díjra érdemes

Ezidáig nem létezett olyan közösségi hely, amelyet az egyedülálló szülők és az egyszülős családok is magukénak érezhettek volna. Közösségi terünk pedig nemcsak az egyszülős családoknak, hanem minden betérő vendégnek a második otthona lehet. Úgy gondoljuk, minden megvan bennünk ahhoz, hogy az Év Közösségi Tere legyünk 2018-ban!

Szolgáltatások

Az alábbi szolgáltatásainkkal igyekszünk támogatni minden egyedül nevelő szülőt és családjaikat.
– korrepetálások
– játszóház
– coaching
– mediáció
– jogi tanácsadás
– pszichológiai tanácsadás
– lelki segítségnyújtás
– kamasz-panasz
– csoportfoglalkozások szülőknek (özvegyek, elváltak, várandósok, leválást segítő stb.)
– hahota jógaklub
– "úgy alkotnék” kreatív klub
– gerinctorna
– önvédelmi kurzus
– közösségi iroda
– közösségi tárgyaló
Időszakos programjaink
– tanácsadás a munkakeresésben és pályaváltásban
– „netezz biztonságosan” csoport
– neurológiai szűrés gyermekeknek
A presszónkat és közösségi terünket mindenki használhatja – olyan vendégeket is várunk, akik könnyen kimaradnak a közösségi lehetőségekből: mozgássérülteknek is jól megközelíthetőek vagyunk, akadálymentes mosdóval állunk a rendelkezésükre, a kisgyermekeseknek pedig szoptatási és pelenkázási lehetőséggel tesszük könnyebbé az ittlétet – és nem nézünk rájuk ferde szemmel, ha keservesen sír a baba, hiszen nálunk minden a családokról szól. Egyszóval tehát az Egyszülős Központ mindenki számára ideális hely a kikapcsolódásra.