Az Év Fejlesztő Cége

Skanska Magyarország

Cím: 1133, Budapest Váci út 96-98

Rövid bemutatkozás

A Skanska a világ egyik vezető ingatlanfejlesztő és kivitelező vállalata, jelentős tapasztalattal az építés, kereskedelmi célú ingatlanfejlesztés, lakóingatlan- és infrastruktúra-fejlesztés területén. Több mint 30 éves múltra tekintünk vissza a magyar piacon, a Skanska első Közép-kelet-európai leányvállalatként. Magyarországon mintegy 216 000 m2 kereskedelmi célú ingatlant fejlesztettünk eddig, és jelenleg további 14 000 m2 fejlesztés alatt áll.

Az általunk fejlesztett ingatlanok sikerének titka a Skanska több évtizedes, a vállalat 1887-es alapítása óta szerzett szaktudása. A projektjeink valamennyi fázisában az ügyfeleinkkel tartott szoros kapcsolat biztosítja, hogy mindig a legtesthezállóbb megoldásokat kínálhassuk számukra.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. a Skanska Commercial Development Europe csoport tagja, mely a Közép-kelet-európai régióban valósít meg kereskedelmi célú és logisztikai ingatlanfejlesztéseket (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Románia). 2017-ben Európában a Skanska értékesítéseinek értéke 37 milliárd svéd korona, alkalmazottainak száma 16 000 volt.

A Skanska története Svédország déli részén indult 1887-ben. Magyarországi tevékenységünk 100 évvel később, 1987-ben kezdődött, a Kelet-Nyugat Ingatlanfejlesztő Rt. megalapításával. A Skanska Magyarország 1995-ben jött létre.

Budapesten eddig nyolc irodakomplexumot fejlesztettünk, a város különböző kerületeiben. A cég fejlesztései közé tartoznak többek között az East-West Business Center, a West End Business Center, a Science Park, a Light Corner, a Népliget Center, a Green House, a Nordic Light és a nemrég átadott Mill Park irodaházak.

Okok, amiért a díjra érdemes

A Skanska Magyarország innovatív fejlesztője és kivitelezője olyan zöld irodaházaknak, amelyek barátságos környezetet teremtenek az üzleti növekedéshez. A vállalat az ingatlanfejlesztésben és kivitelezésben világelső Skanska Csoport részeként már több mint 30 éve van jelen Magyarországon, ez idő alatt mintegy 216 000 m2 kereskedelmi célú ingatlant fejlesztett, és jelenleg további 14 000 m2 fejlesztés alatt áll.

Az urbanizáció és a demográfiai folyamatok globális tendenciái támogatásával, a fenntarthatóság élvonalában levő Skanska versenyképes megoldásokat kínál, segítve a fenntartható jövő megteremtését az ügyfelek és a közösségek számára. A Skanska Csoport körülbelül 40 000 embert foglalkoztat világszerte, bevétele 2017-ben 161 milliárd svéd korona volt.

2018-ban átadásra került a Skanska legújabb magyarországi fejlesztése, a Mill Park irodaház. A 36 000 m2 bérelhető irodaterületet kínáló épület több mint 80%-át már bérbe adták, többek között az IT Services Hungary részére. A Skanska eladta a két épületből álló Mill Park irodakomplexumot az Erste Asset Management GmbH egyik leányvállalata, az Erste Alapkezelő Zrt. ingatlanalapnak.

A Skanska Magyarország projektjei csúcsminőségű irodatereket kínálnak kiváló helyszíneken, melyek biztosítják a bérlők és befektetők sikerét és elégedettségét. A Skanska Magyarország összes fejlesztése végigmegy a LEED minősítési folyamaton, igazolva a fenntartható fejlődés, az optimális energiafogyasztás és a kiváló munkakörnyezet elveinek való megfelelést.

Főbb ügyfelek, referenciák

IT Services Hungary, Mercedes-Benz Hungária, Schneider Electric, Harman, Cofidis, Monsanto, Sony, Ceetrus, Regus, CIB Bank, Tata, Ericsson, Diageo, Ernst & Young, ...