Az Év Tanácsadó Cége

Colliers International

Cím: 1124, Budapest Csörsz utca 41

Rövid bemutatkozás

A Colliers International Group Inc. (Nasdaq:CIGI) (TSX:CIG) világszerte vezető szerepet tölt be a kereskedelmi ingatlanok piacán. Több mint 16.000 szakemberrel, 66 országban nyújt teljes körű szolgáltatásokat ingatlanhasználóknak, tulajdonosoknak és befektetőknek szerte a világon.
A cég 1992-ben kezdte meg működését Magyarországon azzal a célkitűzéssel, hogy professzionális ingatlan-tanácsadó szolgáltatást nyújtson a nagy- és középméretű vállalatok számára. A jelenleg közel 60 főt foglalkoztató ügynökség mára egyike hazánk és Közép-Kelet-Európa vezető nemzetközi ingatlan-tanácsadó és -közvetítő cégeinek.
A cég teljes körű professzionális szolgáltatást nyújt – többek között - irodákkal, szállodákkal, kereskedelmi és ipari ingatlanokkal kapcsolatos szaktanácsadásban és közvetítésben, fejlesztő, eladó- és bérlőképviseletben, ingatlanbefektetési szolgáltatásokban, ingatlan üzemeltetésben, létesítmény gazdálkodásban, zöld épület tanácsadásban, értékbecslések és megvalósíthatósági tanulmányok készítésében, kiegészítve marketing, piackutatási és pénzügyi szolgáltatásokkal.

Okok, amiért a díjra érdemes

Irodapiac:
- Kiterjesztett bérlőképviseleti szolgáltatások: Bérlőképviseleten túl, Workplace Solutions, és Változásmanagement a helyi piacon

Ipari ingatlanpiac:
- Bérbe adott ipari és logisztikai épületek: 70.000 m2* (pl: Mile Logisztikai Központ, CTP Üllő, OTP Budapark) (*2018. novemberig)
- Eladott ipari és logisztikai épületek: 18.000 m2* (pl: BorgWarner (ex-Remy Automotive) telephely, Mezőkövesd) (*2018. novemberig)
- Eladott telkek: 1.280.000 m2* (pl: Pick Szeged, Autonet) (*2018. novemberig)

Értékbecslés:
- Az elmúlt évben több mint 120 db kiskereskedelmi ingatlant értékelése, amiben volt vegyesen single tenant food retailer, high street retail hypermarket, bevásárlóközpont és strip mall, összesen több mint 400m euró értékben
- Több mint 2.700 szállodai szoba értékelése 2018-ban, amelyek összértéke meghaladja az 500m eurót.
- Több mint 1.500 db építés alatt álló lakóingatlan értékelése

Zöld Minősítési üzletág főbb eredményei
- 2018-ben a Colliers összesen 8 új irodaház zöld minősítésben vesz részt melyek között vannak már átadott, építés alatt valamint tervezés alatt állók is.
- BREEAM In-Use minősítések, valamint irodaterületek minősítése.
- Elkezdtük WELL megvalósíthatósági tanulmányok készítését.
- Számos, EMEA régióban található irodakialakítás minősítését végezzük Budapesti központunkból.
- Ennek eredményeként piacvezetők vagyunk zöld minősítési tanácsadásban.
- A HuGBC tagjaként a Colliers delegálja Michael Smithing személyében a LEED International Roundtable számára a tagot, mely a LEED minősítés nemzetközi egyeztető fóruma.

Projekt Management üzletág eredményei
- A Colliers REMS Projekt Management üzletága dinamikusan fejlődik, megduplázva évről évre a megbízásállományát. Kezdetben iroda fit out managementtel foglalkoztunk, majd a szolgáltatások kiegészültek irodai alaprajz tervezéssel, műszaki átvilágítással, költségvetés tervezéssel. 2017 óta "full scope" project managementet is végzünk helyi szakági műszaki felügyelettel kiegészítve.
- Az üzletág több mint 50.000 négyzetméter irodaterületen és 15.000 négyzetméter vegyes funkciójú ingatlanon végzett projekt management szolgáltatásokat.
A csapat 5 szakértőből áll, vezetőjük Györke Balázs, aki több mint 22 éves ingatlanpiaci tapasztalattal rendelkezik.

Főbb ügyfelek, referenciák

Irodapiaci főbb ügyfelek, referenciák
- ABB, TransferWise, Electrolux, Nokia, Affidea, Borealis, CEETRUS, British Telecom, ATOS, Varian Medical Systems, Loreal, Erste, IT Services, Citi, Magyar Posta…

Ipari ingatlanpiaci főbb referenciák
- Bérbe adott ipari és logisztikai épületek: 70.000 m2* (pl: Mile Logisztikai Központ, CTP Üllő, OTP Budapark) (*2018. novemberig)
- Eladott ipari és logisztikai épületek: 18.000 m2* (pl: BorgWarner (ex-Remy Automotive) telephely, Mezőkövesd) (*2018. novemberig)
- Eladott telkek: 1.280.000 m2* (pl: Pick Szeged, Autonet) (*2018. novemberig)

Zöld Minősítési üzletág főbb ügyfelek, referenciák
- Zöld minősítési üzletág: GTC White House, LEED Platinum minősítése mely a második LEED Platinum minősített épület az országban
- Zöld minősítési üzletág: GTC Pillar valamint GTC Twist Tower irodaházak LEED minősítése
- Zöld minősítési üzletág: A CPI 5 db irodaházának BREEAM In-Use minősítése ahol mindegyik Very Good minősítést szerzett
- Zöld minősítési üzletág: WING által épített új Ericsson székház, 24 000 m2 terület, LEED Gold minősítést szerzett
- Zöld minősítési üzletág: Debrecen Forest Offices mely várhatóan az első, a már szigorúbb LEED v4-es rendszerben minősített irodaház lesz Mo.-on, (ahol a zöld tanácsadás mellett a Colliers projekt menedzsment tanácsadást is végzi.)

Projekt Management üzletág főbb ügyfelek, referenciák
• Műszaki tanácsadás a Forest Offices Debrecen irodaház számára 26.000 négyzetméteren, mely az ország első A kategóriás irodaháza a kelet-magyarországi régióban.
• Projekt management szolgáltatás a Celanese irodaterületére 4.100 négyzetméteren, a Promenade Gardens irodaházban.
• Teljes körű projekt management szolgáltatás a 11.800 négyzetméteres Lucart papírfeldolgozó üzemében, Nyergesújfalun.
• Projekt management és műszaki tanácsadás a LeasePlan CarNext telepén Budaörsön 3.000 négyzetméteren.
• Projekt management és a jelenlegi gyártócsarnok felújításának koordinációja a Sinbon üzemében 4.000 négyzetméteren, Tatabányán.