Az Év Irodája

Budapest One konténer dizájniroda by Futureal Group

Cím: 1112, Budapest Boldizsár utca 1-3.
Átadás éve: 2018 Q2
Ingatlanfejlesztő
Futureal-csoport

Rövid bemutatkozás

Dél-Budán, a főváros nyugati kapujában egy különleges konténer dizájnirodát valósított meg a Futureal-csoport a legújabb ikonikus irodaházának a Budapest ONE Business Parknak az építési területén. Budapestre az autópályán érkezők számára egyből feltűnik a hatalmas díszítőkövekkel bevont kétszintes konténeriroda, amely kialakításával és felszereltségével egyedülálló a maga nemében. A létesítménnyel a Futureal-csoport célja egy olyan közösségi és szakmai tér megalkotása volt, amely képes méltó módon bemutatni a formavilágával, szolgáltatásaival és technológiai megoldásaival új korszakot nyitó irodaparkot.
A dizájniroda, a Budapest ONE-hoz hasonlóan, Őrmező és Kelenföld határán, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában jött létre, ami a belvárosból akár 10 perc alatt megközelíthető. Az irodapark első ütemének keleti lábánál elhelyezett iroda első pillantásra is impozáns benyomást kelt a gránithatású burkolatoknak és a teljes falakat kiváltó panorámaablakoknak köszönhetően. A két hatalmas acélkonténer teljes átalakításon esett át, aminek köszönhetően egy multifunkciós irodaként született újjá. A 15 négyzetméteres panorámás terasszal rendelkező konténeriroda összesen 90 négyzetméteren terül el. A kétszintes, üvegfalakkal körbevett acélszerkezetből a munkatársak, ügyfelek, partnerek és a jövőbeni bérlők páratlan kilátás mellett követhetik figyelemmel, miként veszi fel végleges formáját az irodapark. A szalagként hullámzó épület szokatlan formája a parametrikus tervezéssel támogatott optimalizálás eredménye, alaprajzát és homlokzatát úgy alakították ki, hogy a lehető legkedvezőbb beépítést tegye lehetővé. A 65 ezer négyzetméter bérelhető területtel rendelkező Budapest ONE 25 ezer négyzetméteres első ütemét várhatóan 2019 második felében adják át.
A dizájniroda, egyben kilátó 45 négyzetméteres alsó és 30 négyzetméteres felső tárgyalóval rendelkezik, ahol üzleti találkozók, tárgyalások, sajtóesemények szervezhetők kényelmesen akár 10 személy részére is. Az átalakított konténertérben a legkiválóbb minőségű csempe, barátságos, modern ízléses színekben pompázó falak, minimalista stílusú bútorok és legmodernebb technológiai eszközök várják a vendégeket. A dizájniroda közösségi tereit a Futureal tervezői padlófűtéssel üvegkorlátokkal, virágokkal és egyedi kiegészítőkkel tették otthonossá. A 2018 első felében megnyitott helyszínt a legmodernebb elektronikai eszközökkel felkészítették a digitális igények kiszolgálására, ahol speciálisan a célra fejlesztett applikáció segítségével három dimenzióban is részletesen tanulmányozhatják az érdeklődők a jövő irodaházát megtestesítő komplexumot.
A Futureal-csoport konténerirodája több mint üzleti megbeszéléseknek helyet adó tér. A létesítmény a Budapest ONE épületbejárásainak kiindulópontja is lesz, ahol nemcsak a partnerek, de a munkatársak és akár családtagjaik is testközelből megismerhetik a grandiózus projekt lenyűgöző méreteit és képességeit.
A konténeriroda belső formavilágának kialakításánál külön figyelmet kapott, hogy tükrözze a WELL Building filozófiáját. A Budapest ONE irodaház Magyarországon az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat ismeri el az épületek tervezése során. Ennek megfelelően az irodaparkot energiatakarékos, intelligens központi épületirányítási rendszerrel szerelik majd fel, a falakat nyugalmat sugárzó színek borítják, de meditációs szoba és tágas, zöld tetőkert, az épület tetején panorámás futópálya is a dolgozók rendelkezésére áll majd.
A konténerirodák új generációját megtestesítő létesítmény a Budapest ONE építésének befejezéséig a helyszínen várja és szolgálja ki az érdeklődőket. A fejlesztés lezárása utána a dizájniroda élete nem zárul le, a Futureal-csoport következő, jövőbe mutató projektjének születését fogja nyomon követni.

Okok, amiért a díjra érdemes

• Konténerek speciális átalakításával, egyedi tervezéssel megvalósult multi-funkciós dizájniroda
• Irodaként és kilátóként is használható terek
• A Futureal-csoport eddigi legnagyobb irodaprojektjébe enged exkluzív betekintést, az ügyfelek és a jövőbeni bérlők figyelemmel követhetik, mikét veszi fel végleges formáját a Budapest ONE különleges szalagépület
• A minimalista beltéri kialakításának köszönhetően akár 10 személy is kényelmesen használhatja tárgyalóként vagy 1-2 személy irodaként
• Közösségépítő funkció: minden kolléga megismerje a projektet, olyanok találkozhatnak, akik nem egy munkaterületen dolgoznak, de a cél közös
• Csapatszellem erősítő funkció, együvé tartozunk szemlélet kialakulásának helyszíne

Szolgáltatások:
• Konténerből kialakított, egyedi dizájnirodának berendezett irodahelyiség
• Modern és letisztult belső tér, kényelmes dizájnbútorok
• Panorámás terasz
• Kilátó, amely kényelmes ugyanakkor modern tárgyalóként és irodaként is funkcionál
• Kivételes lokáció Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában