Az Év Irodája

BETSSON BUDAPEST OFFICES 2.0

Cím: 1095, Budapest Tinódi u. 1-3. (Malo
Átadás éve: 2018 Q3
Kialakított terület mérete: 210 m²
Irodában dolgozók száma: 25
Bérlő cég: HUBSSON Kft. (BETSSON GROUP)
Kivitelezés / Fitout
FAVORIT / Dobos Ferenc
Világítástechnika
LUMINIS KFT.
Ingatlanfejlesztő
OPTINVEST ZRT.
Tervezés / belsőépítészet
PYXIS NAUTICA

Rövid bemutatkozás

A BETSSON budapesti irodájának tavaly szeptemberi megnyitója óta eltelt bő egy év. A korábbi iroda megnyerte a 2017-es Év Irodája Díjat kisvállalati kategóriában. Hihetetlen öröm, nagy megtiszteltetés, óriási büszkeség minden résztvevő részére. Egy év telt el…megtöltötték tartalommal, élettel, belakták…majd kinőtték és új, bővített iroda bérlésére, kialakítására adták fejüket. Milyen visszaigazolás ez? Szeretik, élik, a mindennapok legértékesebb idejét töltik itt a Betsson kollégák. Fejlődnek, bővülnek. Ez mindenkinek feladatot adott…úgy összekötni a fizikailag elkülönült helyiségeket a már meglévő, díjnyertes irodával, hogy az, egy még értékesebb “zug” legyen, egy új iroda, ahol minden megvan, de a közösségi tér mégis visszacsalogat a nagy iroda lounge helyiségeibe.

Sikerült. Funkcióban, stílusban teljes egyezőség, kicsit viszont más. Az 1880-as években épült, egykori Gizella Gőzmalom indusztriális jellegét, a loft irodákra jellemző nagyvonalúságot, tervezett hanyagságot megőriztük. Követtük a Betsson színeket, stílust. A közösségi tér közös reggelikre, rövid egyeztetésekre biztosít komfortos teret…az igazi közös programokra viszont a nagy iroda lounge terei és teraszai hivogatnak. A két irodát teljesen megegyző, hatalmas svéd fenyőből készült kapuk nyitják össze…egy átrium szolgál hídként a két iroda között, nincs különbség ki hol dolgozik.

Az iroda az utcafronton helyezkedik el, az utcai forgalom és az irodai munka egy szinten történik, nem választja el több emelet és számos recepció az irodát és a városi nyüzsgést, igazi kozmopolita érzés ez. Imádják az itt dolgozók, motorral és biciklivel szinte a munkaállomás előtt lehet parkolni. Hol lehet ezt így máshol?

Ez az iroda a 2017-ben elkészült iroda kistestvére. Az ott debütáló designnal a cég azonosult, itt azt már kötelező érvénnyel kezeltük. A betérőt hasonló, bár nem annyira grandiózus tömörfa emelvény fogadja, pici lounge lobbyval. Az openspace iroda is azonos munkaállomásokkal, székekkel, akusztikai paravánokkal és növényládákkal operál. A mellékhelyiségek is hasonló fekete dobozként megfogalmazott hátfalba lettek elrejtve (wc, szerver, tároló). Az iroda a nagy iroda konyhájának is megkapta a kis teakonyha testvérét. A téglafalak, látszó gépészet, fekete lámpa függesztékek, kézzel festett téglafreskók továbbra is hozzák a korábban megcélzott loft hangulatot.

Okok, amiért a díjra érdemes

A 210 négyzetméteres iroda úgy lett kialakítva, hogy csak másodsorban legyen munkahely, elsősorban egy jó hely legyen, ahol a csapattagok eltöltik a munkanapjuk nagy részét. Kellemes hangulatú váró, izgalmas, kényelmes lounge, tágas konyha áll rendelkezésre. A munkaállomások természetesen elengedhetetlenek, de kényelmes, profi munkaszékekkel és állítható magasságú asztaloknál történik a munkavégzés sok növény környezetében. Ha valaki unja a klasszikus munkahelyi feelinget, átülhet az étkezőbe, átülhet egy kényelmes kanapéba, A remek ipari épület, ahova az iroda beköltözött egy szerencsés adottság, a belsőépítészeti kialakítás annak előnyeit használja ki, jellegében ehhez illeszkedő eszközöket alkalmaz (gépészet, lámpák, üvegfalak), ugyanakkor a kemény ipari jelleget izgalmas színek és puha felületek (padlószőnyeg, kanapék, fotelek) ellensúlyozzák.

Az OPTINVEST Zrt. beruházásában megvalósult BETSSON 2.0 IRODA minden kompromisszumot nélkülöz: a tervezők fantáziájának, kívánalmainak sem az anyagi megfontolás, sem az idő tényező, sem pedig a minél több embert leültetni egy helyen elvárás nem szabott gátat. Az eredeti, egy méteres téglafalak, a tömör tölgy és svéd fenyő szerkezetek, a modern csiszolt beton, a színes, dán szőnyeg és világítótestek, a street art a falakon a maguk eklektikájában forrnak össze: finom kavalkád, mégis egység. Semmit sem másol, hanem létrehoz. A színek a BETSSON világát idézik, a brandet erősítik. Így lesz egy XIX. századi malom egy XXI. századi világvezető iGaming cég magyarországi fejlesztési központja, a múlt és a jövő találkozása Budapesten.