Az Év Irodája

VARIAN fejlesztőmérnöki irodaszint (MOM Irodaházak)

Cím: 1124, Budapest Csörsz utca 45.
Átadás éve: 2018 Q3
Kialakított terület mérete: 520 m²
Irodában dolgozók száma: 51
Bérlő cég: VARIAN Medical Systems Hungary Kft.
Tervezés / belsőépítészet
ROOM-DESIGN-STUDIO Kft.
Ingatlanfejlesztő
VARIAN SYSTEMS HUNGARY Kft.

Rövid bemutatkozás

ÉPÍTTETŐ: VARIAN MEDICAL SYSTEMS HUNGARY Kft. Budapest 1124. Csörsz utca 45.
BELSŐÉPÍTÉSZ-TERVEZŐ: ROOM-DESIGN-STUDIO Kft. Budapest 1028. Hunyadi J. u. 62.
GENERÁL-KIVITELEZŐ: FITOUT ZRT. Budapest 1139. Lomb u. 37-39.
ASZTALOS-KIVITELEZŐ: KOZMA-BÚTOR Kft. Budapest 1135. Lehel u. 49/a.
PROJECT Management: COLLIERS INTERNATIONAL M.o. Budapest 1124. Csörsz u 41.
IRODABÚTOR BESZÁLLÍTÓ: OFFICE LINE Kft. Budapest 1117. Budafoki út 91.
IRODA-ÁTÉPÍTÉS új bérleményi kialakítás
Budapest XII. ker. Csörsz utca 45 MOM-PARK sas/III.-torony 7.emelet

A pályázatban megjelenő projekt, a Csörsz utcai MOM Irodaházakban lévő-, VARIAN Medical Systems Hungary Kft. által kialakított, több bérleményi szint egy újabb (teljes irodaszinttel növekvő) bővítménye.
A szóban-forgó bérlemény esetében, a teljes épületszinten, tehát mintegy 520.m² -nyi irodaterületen, egy korábbi bérlő által kiépített irodatér struktúrájának szanálását és bontását követően, teljesen más és új geometria-, illetve belsőépítészeti iroda-enteriőr került kiépítésre!
A fenti projekt elindítását és delegálását érdemesnek tartja; mind az építtető-bérlő, mind a tervező-, mind a generálkivitelező is, egy abszolút friss szemléletű üzenetként, az év irodája pályázatán való nevezésre.
Építtetői szándék, és egyértelműen deklarált addíciója a megvalósított új irodaszintnek, hogy a VARIAN a közép-kelet-európai régióban is olyan kortárs szellemiségű irodai tércsoportok rendszerét kívánja megvalósítani, melyekben az innovatív és konstruktív-, együttműködő munkalehetőség, minőségi és kulturált irodai környezet, design, és nem utolsó-sorban a város-logisztikai elhelyezkedés is abszolút vonzóan támogatja, alkalmazottjainak mind sikeresebb munkavégzését, és nyilván a cég vonzóbb megítélését a munkaerőpiacon!
A jelenlegi új irodaterület kiépítése, a cégen belül folyamatosan bővülő fejlesztőmérnöki csoportok koherens- és megfelelő munkaterületének helyszíneként lett kialakítva. Bár az irodaszint struktúrája végső-soron cellás rendszerű, de tereinek geometriája és kapcsolódásai, illetve aktuális formálása is; a nagyobb csoportos termek, és tárgyalók egyfajta; át- és beláthatóságának nyitottságával, egy belső-, együttműködő- és koherens csapatmunkát vizionál.

Okok, amiért a díjra érdemes

Ez az irodaszint a VARIAN radioterápiás gyógyászati berendezéseinek, optikai és egyéb fejlesztéseit végző; magyarországi mérnökcsapatának irodaszárnya, melynél belsőépítészeti koncepció és formálási szándék volt, egyfajta indusztriális design- és a tércsoportokat összekötő átlátások, illetve egyértelműen érezhető; belső nyitottság megteremtése.
Funkcionális kialakítás tervezésénél már egyértelműen ismertek voltak attribútumként az egyes irodai felületek; egészen a speciális video-konferencia technikától kezdve, a csoportos termek igényéig, hogy valójában mely területeknek, milyen egyértelmű kötöttségeik lesznek, s hol lehet a hidegebb keményebb indusztriális anyaghasználatot, és hol kell majd egy puhább kárpitozott-, akár oldalfali- szőnyegezett design-t kialakítani. Az álmennyezeti konstrukciók elhagyásával, és mennyezetről függesztett optikai fény- és világítási rendszerekkel, illetve több féle világítási kép lehetőségével lett árnyalva és oldva, a horizont feletti-, abszolút gépészeti- és technicista jelleg. Ezen felül, abszolút kortárs irodabútor-technika- és minőségi kereskedelmi mobiliák-, illetve egyedi bútorok szolgálják ki, az igényes irodakörnyezetet. A kivitelezés minősége, az alkalmazott anyaghasználatok, és kialakult téri adottságok, felületek, világítástechnika, felhasznált színek, matériák összességének fényében, úgy gondoljuk, hogy a létrehozott fejlesztés méltó versenytársa, a többi idei irodafejlesztésnek!
(Szilágyi Balázs sk. belsőépítész vezetőtervező)