Az Év Irodája

Renault Group

Cím: 1138, Budapest Váci út. 140
Átadás éve: 2018 Q2
Kialakított terület mérete: 900 m²
Irodabútor
Blue Business Interior Kft.
1 referencia
Irodabútor
Lemontree Kft.
Projektmenedzsment
Cushman & Wakefield Kft.
Kivitelezés / Fitout
Decor Floor Kft.
Kivitelezés / Fitout
FITOUT ZRT.
Növénydekoráció
Két Kertész Kft
Tervezés / belsőépítészet
Kiss Réka

Rövid bemutatkozás

A Renault Hungária Kft. és az RCI Finance a magyar újautópiac egyik legrégebben jelenlévő szereplője. A Groupe Renault magyarországi leányvállalataiként két márkát forgalmaz az országban valamint a márkák finanszírozójaként pénzügyi szereplőként van jelen. A Renault életre való, szerethető, kényelmes és élvezetes, míg a Dacia praktikus, racionális, minőségi választási alternatívát kínál azoknak, akik az alacsonyabb árkategóriát részesítik előnyben.
Az autóipari válság éveit maga mögött hagyva a leányvállalat érezte, hogy az akkori elhelyezkedése nem illeszkedik ahhoz a friss és innovatív márkaarculathoz, amelyet a cég képvisel, így a munkatársak napi bejárási igényeit felmérve, a 13. kerületben kezdett el új irodát nézni. A többdimenziós szempontrendszer kialakítása során 2 irodaház maradt a shortlisten, majd a végső döntés a BC140 mellett szólt. Fontos volt a Renault számára, hogy olyan helyen lehessen, ahol autós cégként egyetlen bérlő, az aula alkalmas legyen arra, hogy egy autókiállítás keretében esetleg az irodaház többi dolgozójának meg tudja mutatni, hogy mi az, amit képvisel.

Okok, amiért a díjra érdemes

A Renault Hungária 2018. májusában költözött be új irodájába, a Váci úti BC140 Irodaházba. A korábbi cellázott kialakítást főként nyitott irodaterekre cserélték, melynek minden szegletéből visszaköszönnek a francia autógyár főbb arculati elemei. A recepciós tér az autószalonokban látottakkal megegyező bútorozást kapott, az irodaterek viszont egyedi design szerint készültek el. A közlekedőkben a fém hatású PVC burkolat és a nyitott, sötétszürke álmennyezet indusztriális érzetet kelt, a munkahelyek, tárgyalók ettől eltérően meleg színárnyalatokkal, sok növénydekorral otthonos hangulatúak. A logóból szerkesztett, 3 különböző textúra tapétaként került az irodák, tárgyalók és közlekedők falára és az üvegfalakra. A használt színek közül a leghangsúlyosabb az arculatra jellemző sárga, szürke és kék, melyek padlóburkolatban, bútorok színében és a falszínekben jelennek meg, fa elemekkel és felületekkel kiegészítve.
Természetesen a legfontosabb szempontok a kellemes, világos, barátságos és ösztönző munkakörnyezet kialakítása körül csoportosultak. A kilátás az irodából inspiráló, a tér pedig tágas. Mobil fallal elválasztható tárgyaló éppúgy várja a folyamatosan bent dolgozókat, mint a területi embereket, kisebb oktatások vagy nemzetközi sajtókonferenciák is lebonyolíthatóak itt.
Telefonszobák, rövid és hosszú megbeszélésekre alkalmas közös terek, és egy minden igényt kielégítő konyha teszi kellemessé az itt töltött időt. A kerékpárral vagy a futásból érkezők zuhanyzót és öltözőt használhatnak.
Az irodatér kialakításánál sikeresen ötvöződnek a kötelező márkaelemek, és tükröződik az autóiparban eltöltött 120, míg a versenysportban eltöltött 40 év.