Az Év Irodája

TorTer Design iroda

Cím: 1184, Budapest Fáy 2.
Átadás éve: 2018 Q3
Kialakított terület mérete: 320 m²
Irodában dolgozók száma: 26
Bérlő cég: TorTer Design

Rövid bemutatkozás

A TorTer Design egy 30 éve működő, második generációs családi vállalkozás, amely kiállítási standok, díszletek, event design-elemek, indoor és outdoor rendezvényinstallációk tervezésével és gyártásával foglalkozik. Cégünk a folyamatos növekedés következtében az elmúlt évek során több fázisban telepítette át egységeit a volt Kispesti Textilgyár területén található ipari és raktár parkba, ennek a folyamatnak az utolsó állomása volt egy teljesen új, 26 munkaállomásnak helyet adó, korszerű iroda kialakítása egy régi, sokáig használaton kívüli üzemi épületben. Az új, 320 m2-es iroda 2018 szeptemberében került átadásra.

A cél egy nyitott, otthonos, üvegfalakkal határolt, modern munkakörnyezet kialakítása volt, amely egyszerre kényelmes, praktikus és funkcionális. A közösségi terek, a tárgyalók és a többségében egy légterű irodatér mellett önálló, két-, három- és négyfős irodákat is tartalmaz a helyiség-együttes. Ahogy vállalatunk tevékenységében, úgy az iroda arculatában is domináns a különböző minőségi faanyagok jelenlére, de hangsúlyosan van jelen a feketére festett acél és az üveg is.

A stílus és a koncepció nem csak a TorTer tevékenységéhez, a kortárs design- és employer branding trendekhez is szorosan illeszkedik. A kialakítás során ugyanakkor fontos szempont volt a „hely szellemének”, az eredetileg az 1920-as évek elején épült egykori üzemi épület indusztriális jellegének és hangulatának megőrzése is, ennek érdekében csapatunk modern technológiák révén reprodukálta az eredetihez hasonló „nyers” téglafalat helyenként és meghagytuk a belmagasságot is. A teljes mértékben a cég látványtervezői és gyártóegységei által megálmodott és kivitelezett enteriőrben a saját gyártású egyedi loft bútorok mellett cégünk vezető designerének, Monori Anitának exkluzív, letisztult formavilágú lámpái is helyet kaptak. Irodánk apró részleteiben dinamikusan változik is, hiszen egyfajta teszt-helyszínként is szolgál, ahol élesben próbálhatjuk ki, miként mutatnak majd az egyedi kiállítási standokon és a különböző rendezvényeken az új technikai megoldások, világító- és egyéb event design elemek. Az irodatér azonban a látszólagos sokszínűség ellenére egységes, egyszerre fiatalos, menő és minőségi képet mutat.

Okok, amiért a díjra érdemes

-Új irodánk az anyaghasználattól a kivitelezés legapróbb fázisaiig minőséget képvisel. Nem csak esztétikus, de innovatív, környezetbarát és időtálló is.

-A kialakítás minden részletében a cég szellemiségét és értékeit képviseli. Új irodánk egyszerre tiszteli a befogadó közeg, az egykori Kispesti Textilgyár és a több évtizedre visszatekintő ügynökségünk múltját, miközben minden ízében modern és egyedi.
-Az irodatér világos, tágas, meleg, otthonos, és nyugodt. Kitűnő terep a kreatívmunkához és a koncentrált csapatmunkához is, miközben különálló egységei révén a zártkörű meetingek és ügyfél-prezentációk zavartalan megtartására is alkalmas.
-A tervezés és a gyártás teljes egészében házon belül történt. A saját tervezőink által megrajzolt látványterveket saját asztalos, lakatos, festő és villanyszerelő kollégáink váltották valóra.
-A tervezési folyamatban nem csak az építész és látványtervező kollégák vettek részt, többkörös ötletbörze és véleményezési kör révén a teljes csapat kivette belőle a részét.