Az Év Irodája

Thermo Fisher Scientific iroda

Cím: 1134, Budapest Váci út 43.
Átadás éve: 2018 Q4
Kialakított terület mérete: 3000 m²
Irodában dolgozók száma: 150
Irodaház: Advance Tower
Kivitelezés / Fitout
Decor Floor Kft.
Kivitelezés / Fitout
Milliken - Decor Floor Kft.
Kivitelezés / Fitout
Pedrano Construction
Ingatlanfejlesztő
Futureal
Irodabútor
Haworth Hungary Kft.
Projektmenedzsment
Jones Lang LaSalle Kft.
Tervezés / belsőépítészet
Packard Design Boston
Tervezés / belsőépítészet
POS Stúdió Kft

Rövid bemutatkozás

A Thermo Fisher Scientific globális üzleti szolgáltatásokat nyújtó vállalata 2018 júniusában kezdte működését, első üzleti évét 150 munkavállalóval fogja zárni. A villámgyors növekedést dinamikus irodai környezet támogatja, amit a kollégák november végén vehettek birtokba.
Az iroda kialakítása teret ad a csoportmunkának, a csoportok közötti munkának, az egyéni elmélyülésnek és a két munkafázis közötti lazulásnak is. A munkaállomások az „open office” térben találhatók, ezenkívül kisebb és nagyobb tárgyalók, telefonszobák és hatalmas tréning terem váltják egymást. Ha elhúzzuk a mobil falat, a tréning terem egybe nyitható a „Collab Space” elnevezésű területtel, és az így kapott tágas térben békésen fér meg egymás mellett a csocsó, a ping-pong asztal, - amerikai cég lévén – a popcorn gyártó gép és a legmodernebb audiovizuális technika, ami a csoportmunkát vagy a nagyobb létszámú csapatok képzését, tájékoztatását hivatott támogatni.
A két emeletet belső lépcső köti össze – közelebb hozva a két különböző szinten dolgozó kollégákat egymáshoz, összeköti őket az irodatérben, illetve segíti az együttműködést és a személyes interakciót.

Okok, amiért a díjra érdemes

A Thermo Fisher Scientific komolyan veszi a multinacionális vállalatoknál oly sokszor hangoztatott „People First” szlogent, ezért mindent elkövet, hogy a kollégák ergonomikus munkakörnyezetben dolgozhassanak. Cégünk a 350 munkaállomást egyedileg, motorosan állítható magasságú asztalból, minden pontján a használó adottságainak megfelelően változtatható, kifejezetten padlószőnyegen való gurításra tervezett kerekekkel felszerelt székből, munkaállomásonként két monitorból és további kényelmi IT eszközökből állította össze.
A 3. emeleten található a „kismama szoba”, ami valóban alkalmas arra, hogy egy édesanya ellássa gyermekét intim környezetben, elkülönülve az iroda zajától.
A már említett „Collab Space” lehetőséget nyújt, hogy a kollégák megmozgathassák a tagjaikat munka közben. A tér megalkotói még arra is figyeltek, hogy a ping-pong labda pattogása ne zavarja a kollégákat, ezért „hangtompítós” labda áll a játékosok rendelkezésére. Külön bejáratú teraszunkon jól esik egy kávé a napernyők alatt.
Cégünk elkötelezett híve a környezetvédelemnek, ezért a világítótestek 90%-a LED lámpa, a mellékhelyiségek világítását mozgásérzékelő vezérli, a szemetet magától értetődően szelektíven gyűjtjük.
A Thermo Fisher Scientific a világ egyik legnagyobb vegyipari konszernje, ami működésével lehetőséget teremt ügyfeleinek, hogy a világot egészségesebbé, tisztábbá és biztonságosabbá tegyék. A cég alaptevékenysége megjelenik a szolgáltató központ dizájnjában is: a recepciót egy vörös vértest, a tréningterem falát idegpályák, az emeleti ajtókat vesénk és kisagyunk mikroszkopikus metszete díszíti. A tárgyalók és irodák üvegfalain a DNS spirál és más molekulák rajza jelenik meg. Egyedi, ezért különleges éke irodánknak Tóth László Szépség, Pénz, Szellem című triptychonja 3. részének másolata, ami egy vegyészt ábrázol munka közben. A festmény eredetije a Magyar Nemzeti Galériában található, a reprodukciót kézzel falra festette Kovács Andrea.
A globális brand mellett nagy hangsúlyt fektettünk magyar hagyományaink megjelenítésére is: tárgyalóinkat világhírű magyar kémikusokról, biológusokról neveztük el, (életrajzuk megtalálható a teremben); budapesti látkép előtt a régi budapesti telefonfülke áll.