Az Év Irodája

Uniket iroda és bemutatóterem

Cím: 1071, Budapest Dózsa György 62
Átadás éve: 2018 Q2
Kialakított terület mérete: 200 m²
Irodában dolgozók száma: 10

Rövid bemutatkozás

Az UNIKET minőségi padlóburkolatok értékesítését és prémium burkolatgyártók magyarországi képviseletét látja el.

A cég 2013 első felében váltott a korábbi Benczúr utcai irodából a jelenlegi, Dózsa György úton található ingatlanra. A lokáció a meglévő ügyfélkör miatt meghatározó volt, a liget rehabilitációja bár még akkor csak tervasztalon létezett, de a jövőt tekintve fontos szempontnak bizonyult. Az 1890–es években épült bérház egyetlen közvetlen utcára nyíló, eredetileg is galériázott ingatlana az akkori szolgáltatói ágazatban töltött be kulcsszerepet.

A költözés családi vonatkozásokat is felszínre hozott. A cég egyik tulajdonosának dédnagyapja a kerület elöljárójaként az 1900 –as évek elején a mai polgármester pozícióját töltötte be.

A bemutató tér kialakítása 2018 második negyedében fejeződött be. Kiemelkedő szempont volt a folyamatos megújítás lehetősége, a trendek változásának követése, mindezek valós környezetben történő bemutatása mellett. A cél az volt, hogy a terek egyszerre legyenek alkalmasak az ott dolgozók változó igényeihez illeszkedő munkahelyek kialakítására és az ügyfelek részére bemutatható enteriőrök installálására.

A munkahelyek egy közösségi térben a nyitott iroda elvét követik, beleértve a cégvezetést is. A burkolatok és faldekorációk valamennyi dolgozó konszenzuson alapuló véleményével összhangban készültek.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az eredetileg teljesen más céllal épült helyiség átalakítása a mai kor elvárásainak a cég profilja által meghatározott követelmények szerint történt.

A felújítás során hagyományos értékek tiszteletben tartása, a korábbi átépítések káros nyomainak visszaállítása volt a cél.

Az olyan technológiák alkalmazása, melyek még akár egy régi épület felújítása és átépítése során is tekintettel vannak a környezeti szempontokra, jelzik a tulajdonosok elkötelezettségét a fenntarthatóság iránt.

Meghatározó gondolat volt , hogy a tér a kísérletezés játszótere: a benne lévő tárgyak pedig játékok, amelyeket szabadon lehet mozgatni, áthelyezni, az egyéni igényeknek megfelelően alakítani.

Az irodaterek kialakítása során fontos szempont volt a burkolatok és a berendezések összhangja mellett az az igény, hogy nemcsak a munkatársak, de az ügyfelek számára egyaránt inspiráló, de nem hivalkodó tereket alkossanak. Az iroda berendezése során a „kevesebb több” elve érvényesült : egy- egy tervező kézjegye itt-ott megjelenik, legyen az kortárs hazai vagy pedig design klasszikus.

A minták sokfélesége és azok egymáshoz kapcsolódása, adja meg azt a harmóniát, amelyben mindenki jól érzi magát és szívesen tölt itt időt.