Egis Közösségi Munkatér

Cím: 1134, Budapest Lehel u. 15.
Ingatlan mérete: 610 m²
Bérlő cég: Egis Gyógyszergyár Zrt. Medimpex Zrt.
Bérlők száma: 120
Világítástechnika
Ambi Light Kft.
Tervezés / belsőépítészet
Ambienta
Tervezés / belsőépítészet
Mauricio Flores
Kivitelezés / Fitout
Epronex Építő Zrt.

Rövid bemutatkozás

A több mint százéves múltra visszatekintő vállalat belső kultúraváltási célkitűzéseivel párhuzamosan újult meg a Lehel úton található kereskedelmi központ földszinti étkezője, ahol a nevéhez méltóan együttműködéssel, a munkavállalói igények előzetes felmérésével és figyelembevételével valódi közösségi munkatér került kialakításra.

A recepció, lobby, kávézó-étkező és terasz funkciókat is magában foglaló terület kialakítását az Ambienta, Mauricio Flores, építész-tervező és az Europa Design csapata végezték, az Egis munkatársainak bevonásával, egy irodai audit keretében elvégzett felmérés alapján. Ennek során, a szervezeti kultúraváltás jegyében az Egis dolgozóit elsősorban arról kérdezték, hogy mi segítené a kollégáikkal történő eredményes együttműködést, a hatékony csoportmunkát.

Az alapvető építészeti koncepció egy átlátható, letisztult tér megtervezése volt, amely a különböző bútorok elhelyezésével több funkció ellátását teszi lehetővé:
Az akusztikus, magas háttámlás kanapék és fotelek elvonulásra, fókuszmunkára alkalmasak, a fali, és mennyezeti akusztikus panelek elhelyezése, illetve a fotelek hangelnyelő függönnyel történő leválasztása a nyitott térben történő kommunikáció zavartalanságát segíti, a telefonbeszélgetések pedig akár külön telefonfülkében is történhetnek. Ugyancsak a megbeszélések nyugodt lebonyolítását teszi lehetővé, az építész, Mauricio Flores által tervezett, a gyógyszergyár tevékenységére is utaló kapszula formájú akusztikus bútor.

A munkálatok során külön kihívást jelentett a hétemeletes irodaépület mindennapi zavartalan működésének biztosítása, ami a beruházásban résztvevő összes partner részéről különleges odafigyelést és összehangolt csapatmunkát igényelt a 6 hónapnyi folyamatos munka alatt, így már az építkezés során megvalósult a tér koncepciójának alapgondolata, az együttműködés.

Okok, amiért a díjra érdemes

A jövőbemutató beruházás az Egis válasza a folyamatosan változó munkaerőpiaci kihívásokra, reakció az új munkavégzési formák iránti igényekre, egy hely, ahol másképp lehet dolgozni.
Felismerve az irodai terek hatását a munkatársak jó közérzetére és a munka hatékonyságának növelésére, a megvalósult téregyüttes fesztelen formáival és vidám színeivel beszélgetésre hív, együttgondolkodásra ösztönöz, a kollaboratív munkavégzésen keresztül észrevétlenül közösséget épít.

Szolgáltatások

RECEPCIÓ ÉS BUSINESS LOBBY:
Nemzetközi cég imázsát erősítő, professzionális fogadó és várakozó tér kialakítása, amely a vagyonvédelmi és biztonsági szempontok mellett a dolgozók által rendelt ételek elhelyezésére is megfelelő helyet biztosít.

KÖZÖSSÉGI MUNKATÉR:
Elsősorban 2-4-6 fős informális megbeszéléseket, egyeztetéseket, ötleteléseket támogató tér és bútorzat, de megtalálható itt 10 fős, görgős bútorokkal berendezett pop-up meeting helyszín és egy mobil falas gyorstárgyaló is.

CANTIN:
Hangulat bisztró jelleget sugároz, amely egyrészt étkezésre, másrészt munkavégzésre is alkalmas. A büfétér elején mobilis, könnyen tisztítható asztalok és székek, míg a tér hátsó, védettebb részen épített, kárpitos pad garantálja a jó hangulatú ebédeket.

TERRACE – LOUNGE:
A kültérben elhelyezett bútorok több funkciót képviselnek, a bisztró/bar hangulat mellett a nyugalom szigete és a kültéri megbeszélésekre biztosított helyszín is itt kapott helyet.