CPI Hungary - Tudatos Épület

KépekCím: 1132, Budapest Dunavirág 2-6


Rövid bemutatkozás

A CPI Hungary Magyarországon elsőként vezeti be a Tudatos Épület fogalmát. A CPI Hungary épületeinek tervezése során aktívan tesz azért, hogy leendő bérlői és látogatói tudatosan használják környezetüket. A 21. század egyik legnagyobb kihívása, hogy környezetünket tiszteletben tartva, de a technológia adta előnyöket kihasználva és szeretve éljünk benne. A CPI Hungary vezetése, mérnökei és szakemberei maximálisan hisznek abban, hogy a Földet kölcsön kaptuk az utánunk érkező generációtól és kötelességünk ezen elvek mentén élni.
A már több éve működő CPI FM-rendszerének moduljai többféle üzemeltetői feladatot látnak el. Az alap hibakezelő felület mellett általánosan használt funkció a karbantartások és időszaki feladatok nyomon követése. A rendszer a beállításoknak megfelelően képes általános és speciális fogyasztási adatok megjelenítésére az egész épületre vonatkozóan (lift- és lobby-kijelzőkön), illetve bejelentkezést követően a felhasználó saját bérleményének adatai is láthatók.
Ezt a felületet használják a bérlők az épülettel kapcsolatos igények elküldésére, melyekre rövid reakcióidővel reagálunk. A bérlői visszajelzések alapján a rendszer jól működő, közkedvelt, elégedettek.
A sok éves tapasztalattal, tanulási folyamattal, know-how-val és kiemelt szakemberi bázissal a CPI úgy döntött, hogy saját rendszerét tovább fejlesztve bevezeti a Tudatos Épület brand-jét és annak proptech megoldásait.
A CPI legújabb fejlesztésénél, a Balance Hall épületnél vezetjük be elsőként a Tudatos épület rendszerét.

Tudatos Épület brosúra:
https://www.balancehall.hu/uploads/media/default/0001/01/b03085c5bcfda0b47dc0655e6041453042de7e40.pdf

A Property Investment Forumon elsőként bemutatott Tudatos Épület falunk, a rendszer működésének rövid összefoglalója:
https://youtu.be/mcKSUS0bAAc

Balance Hall image film:
https://www.youtube.com/watch?v=Is5xLmOEoE0
Balance Hall virtuális túra:
http://beyond-visual.com/cpi/pano/20181122_v1/


Okok, amiért a díjra érdemes

Egészséges, környezettudatos, fenntartható: tudatos.
A CPI saját online felületet és applikációt hoz létre a bérlők számára, melyen nyomon követhetik a bérlemény villamos energia fogyasztását, napi üzemeltetési adatait, a környező infrastruktúráról, házon belüli és kívüli szolgáltatásokról naprakész információkat kap. A rendszer alkalmas a parkolórendszer áttekintésére, parkolóhelyek foglalására, menedzselésére. A CPI vezetése kész szokatlan megoldásokra is, ha a környezet védelméről van szó: kikapcsolódásként a bérlők, egy áramot termelő, könnyen tekerhető fitnesz géppel csökkenthetik villanyszámlájukat vagy feltölthetik mobiljukat.
Tudatos Épület – prediktív analitikai rendszer és műszaki adattárház: A tudatos épület egyik legfontosabb célja a működéséhez szükséges energia optimalizált, „tudatos” felhasználása. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy olyan központi rendszer elkészítése volt szükséges, mely támogatja az üzemeltetőket a megfelelő döntések meghozatalában. A tudatos épület központi rendszere a gépészeti berendezésekből, épületfelügyeleti rendszerből, a mérőberendezésekből (pl. villamos energia, víz), külső és belső érzékelőkből (pl. hőmérséklet, nyomás, napsütés, szélviszonyok) rendszeresen gyűjtött adatokon és külső információkon (pl. környező közlekedési dugók) alapul.
Mivel nyújt többet a bérlőnek?
A Bérlő a fogyasztásait saját információs felületén láthatja, kontrollálhatja. Valós információknak a megjeleníthetősége a bérlőink felé, saját felületükön, illetve a lobbyban is. A modell a megfelelő betanulás után képes lesz arra, hogy a beállítani kívánt paraméterek mellett előre jelezze a várható energia fogyasztást, illetve az elvárható komfort beállításokat, ezáltal támogatva a bérlői igényekhez és az időjárási körülményekhez leginkább megfelelő optimális gépészeti beállítások kiválasztását.
Hogyan működik az analitika?
A több száz adatpont bekerül egy központi interfész területre, ahol adattisztítás és transzformációk után naponta feltöltésre kerül a gépészeti adattárházba. A prediktív analitikai rendszer az adattárházban levő adatokon több modell kielemzése után kiválasztja a valóságot leginkább megközelítő modellt, aminek segítségével támogatja az üzemeltető kollégákat.

Jövőbe mutató és élményközpontú technológia
A CPI épület fejlesztései és a bennük kialakított munkahelyek a tudatosság jegyében születnek. E mögött nem csupán egyszerű technikai újítások állnak, hanem az egyén és környezetének aktív kapcsolata, amely újraértelmezi az épület használatának és menedzsmentjének fogalmát.Tudatos odafigyeléssel és okos fejlesztésekkel a munkahelyi lét a fenntartható fejlődés egyik alapköve lehet.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!