Az Év Irodája

BKT Iroda

Cím: 1051, Budapest Mérleg utca 9.
Átadás éve: 2017 Q4
Kialakított terület mérete: 130 m²
Irodában dolgozók száma: 13
Bérlő cég: Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft.
Ingatlanfejlesztő
Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület...
Kivitelezés / Fitout
Belváros-Lipótváros Vagyonkezelő Zrt.
Projektmenedzsment
Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú...

Rövid bemutatkozás

A 2017-ben átadott iroda tervezése és megvalósítása során építészetileg a funkcionális egységek jól átgondolt összekapcsolására, belsőépítészetileg a színek, formák, anyagok szakszerű kiválasztására, épületgépészetileg a tevékenységeket kiszolgáló, praktikus kialakításra törekedtünk. Az iroda végleges formáját 2018-ban nyerte el. Ennek eredményeképpen a teljesen felújított, Mérleg utca 9. szám alatt található épületben működhet a Belvárosi Közösségi Tér elmúlt korokat idéző boltívek alá bújtatott modern irodai részlege, amely nyugodt, egyben inspiráló környezetet biztosít az itt dolgozó munkatársak számára.

Az iroda és közösségi helyszínek kialakítását gondosan megtervezett előkészítő munka előzte meg, amelybe nemcsak építészeket, hanem kollégáinkat, illetve pszichológus szakembereinket is bevontuk, hogy a legoptimálisabb megoldásokat érjük el mind a helyiségek használata, mind az ezt birtokba vevő munkatársak elvárásai szempontjából egyaránt. Az anyagok kiválasztásánál ötvöztük a praktikus megoldásokat, a környezet- és gyermekbarát lehetőségeket. A padló természetes kaucsuk borítást kapott, amely könnyen tisztítható. Ugyanakkor olyan anyagokat, kiegészítőket is válogattunk, amely az otthonosság, puhaság érzését árasztják magukból. Az álmennyezeteknek, valamint a közlekedő helyiségekben kialakított „dobozszerű” tagolásoknak köszönhetően úgy jöhetett létre a mai kor igényeinek megfelelő irodai rész, hogy a műemlék épület értékeit is megőriztük. Ezek az építészeti megvalósítások hűen tükrözik küldetésünket is, mivel programjainknak egyaránt fontos része a hagyományok tisztelete, illetve az új módszerek alkalmazása, így ez a kettő az iroda kialakításának megoldásaiban is harmonikusan jelenik meg.

Okok, amiért a díjra érdemes

Az V. kerületi Önkormányzat az országban is egyedülállónak számító, a családok jólétét és megtartó erejét erősítő szolgáltatásrendszer működtetése céljából hozta létre a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft-t. A cég megfelelő működésének - és így a családoknak nyújtott szolgáltatásoknak – pénzügyi, munkaügyi és egyéb szakmai hátterét az irodai részlegen dolgozó kollégák biztosítják. Az iroda kiemelt feladata továbbá, hogy a kerületben működő, gyermekek jólétét szolgáló önkormányzati és civil szervezetek, intézmények működését összehangolja, valamint közös stratégiákat dolgozzanak ki.

Az irodai részlegben kapott helyet továbbá az V. kerületi idősek számára egy országos program keretében működtetett infokommunikációs program diszpécserközpontja is, amelynek révén a 80 év felettiek számítógépes ismerete bővül, enyhül magányuk, és fontos szempont, hogy az online bűnmegelőzési tanácsadások révén nagyobb biztonságban élhetnek.

Az iroda és az ingyenes szolgáltatási rendszer már több mint 300 belvárosi családnak nyújt támogatást, szervez programokat és szolgáltatásokat.