Az Év Irodája

IDBC Bluerange

Cím: 1074, Budapest Rákóczi út 70-72.
Átadás éve: 2018 Q2
Kialakított terület mérete: 300 m²
Irodában dolgozók száma: 22
Bérlő cég: IDBC Creative Solutions Kft.
Irodaház: R70 Office Complex
Kivitelezés / Fitout
CA Immo Hungary Kft.
Kivitelezés / Fitout
TRIDOM P Kft.

Rövid bemutatkozás

AZ IDBC elsősorban magyar piacon tevékenykedő, magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező tanácsadó és IT cég. A gyors piaci növekedésünk titka a rugalmas, de multinacionális vállalati kultúra elemeken alapuló működés.
A 2016-os IDBC Green iroda birtokbavétele után a gyors üzleti növekedésnek köszönhetően további iroda terek kialakítására volt szükség 2018-ban. Ezért kialakításra került az új irodaszárny, ami a BLUERANGE nevet kapta a kék-narancsárga design hangulat után. Az iroda tér megalkotásának koncepciójához figyelembe vettük az egyes üzleti területek szakmai együttműködési sajátosságait, az ergonómiai szempontokat és fontosnak tartottuk az irodát használó kollégák korosztályából és életformájából adódó igények figyelembevételét. A kollégákat bevontuk a tervezés folyamatába és az egyes dizájnelemek kiválasztásáról szavazásos workshopokat tartottunk. Informatikai cégként hagyományos munkaállomások mellett törekedtünk a kollaborációt, megbeszéléseket és pihenést támogató környezet biztosítására. Az új irodaszárnyban helyet kapott még egy 20 fős oktatóhelység, egy közös kávézó-étkező, valamint a rendszeres céges összejöveteleknek is otthont adó lounge.

Okok, amiért a díjra érdemes

Sikerült megvalósítani a kitűzött célt, hogy a dinamikus növekedésünk mellett, hogyan lehet az új irodarészben tágas tereket hagyni az egyes munkaterületekre.
Az üzleti működésünk során használt AGILIS projekt menedzsment módszertant alkalmaztuk a tervezés és megvalósítás során is.
Figyeltünk arra, hogy munkatársaink dönthessenek arról, hogy nagy társaságban kívánnak-e dolgozni, vagy éppen külön vonulva elmélkedve tudjanak alkotni.
Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a belsőépítészeti tervezést saját belső kollégáink végezték, nem vontunk be külső design cégeket. Ennek megvalósításához mini projekt kertében megtanultuk a munkánkhoz nem szorosan kötődő CAD tervező programok használatát, az ergonómiai feltételeket és munkaidőn kívül számos anyag- és bútor kiválasztási kirándulást tettünk.