A Skanska új irodája

Képek


Szolgáltatók

Tervezés / belsőépítészet

Archimon Építészeti és Belsőépítészeti Kft.

Európa Stúdió Kft.

Kivitelezés / Fitout

Armstrong Building Products

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Smart Office Solutions Kft.

További szolgáltatók


Átadás éve: 2012Q4

Kialakított terület mérete: 507 m²

Irodában dolgozók száma: 12

Bérlő cég: Skanska Magyarország Ingatlan Kft.


Rövid bemutatkozás


A Skanska Magyarország  Ingatlan Kft. röviddel a Green House irodaház 2012 decemberi átadása után költözött be új 5. emeleti irodájába. Az 507 négyzetméteres környezettudatos szellemben kialakított napfényes iroda nyitott elrendezésű, ahol a svéd hagyományokkal összhangban a recepció, munkaállomások, nyomtató sziget, konyha és rekreációs helyiség is egy légtérben található. A természetesség szellemében berendezett térben három különböző méretű tárgyaló és újításként telefonos szobák szolgálnak a megbeszélések vagy hosszabb telefonbeszélgetések helyszínéül. A belsőépítészeti és bútorterveket az Európa Stúdió készítette a Skanska marketing- és irodavezető kolléganőinek közreműködésével. A koncepció szerint a cél a letisztult, otthonos hangulatú és egyben inspiráló környezet teremtése volt, ahol az ergonomikusan kialakított terek és funkciók hatékony és kellemes munkakörnyezetet eredményeznek.A tárgyalók a Terra, Aero és Aqua elnevezéseket kapták, amellyel összhangban áll a helyiségek színvilága, bútorzata, világítótestei és az egyedi fali plasztikái. A konyha/rekreációs helyiség színtere a közös irodai megbeszéléseknek, reggeliknek és a mindennapos házi csocsómérkőzéseknek. Az irodán belüli esztétikus térelválasztásra példa a telefonos helyiségek és a közlekedő falának lekerekítése, amely a helykihasználást és a nyitott irodatéren belüli szeparálást is segíti. A nyomtatószigetet határoló félkör alakú pult helyet ad a szelektív hulladékgyűjtőnek és leválasztja az irodaszereket rejtő, színvilágában is környezetéhez illeszkedő beépített szekrényt. A világítótestek jelenlét- és mozgásérzékelővel vannak ellátva, amelyek az energiahatékonyságot és a dolgozók kényelmét is szolgálják. A külső árnyékoló rendszer a belső fali panelről szekciónként állítható. Az alapvetően zöld, barna, bézs, szürke színvilágú irodát az egyenként választott apró kiegészítők, az ötletes virágdekoráció és a zöld növények teszik otthonossá. Az új iroda kialakításakor szempont volt az is, hogy minél több elem kapjon új helyet a meglévő készletből, ezért a bútorok nagy része nem új beszerzés, hanem a korábbi irodából kerültek átszállításra.Az irodabelső nemrégiben nagy elismerésben részesült, a LEED értékelő rendszer szerint a legmagasabb Platina szintű zöld minősítést szerezte meg.  A LEED szigorú kritériumrendszere a belső teret több szempontból vizsgálta. Fontos szerepet játszott a lokáció fenntartható volta, a víz és energiafelhasználás hatékonysága, a felhasznált anyagok eredete, a belső környezet minősége, valamint az innovatív megoldások és a design. Okok, amiért a díjra érdemes

Az ötszáz négyzetméteres új budapesti Skanska iroda az utolsó részletig az innováció, a fenntarthatóság és a hatékonyság szempontjait szem előtt tartva került kialakításra. Az iroda napfényes és olyan kreatív energiák jellemzik, amit mindenki azonnal érez, amikor belép az esztétikusan kialakított irodatérbe. Az itt eltöltött egy év tapasztalatai alapján elmondható, hogy a korábbi iroda elrendezéséhez képest itt kevésbé elkülönülő funkciók (például pénzügy és projekt csapat) között javult az információáramlás, a cégen belüli kommunikáció hatékonyabb és ennek köszönhetően a csapatszellem is pozitív irányba változott.
A kialakítás során a cél olyan modern, környezettudatos és egészséges munkakörnyezet létrehozása volt, ahol az alkalmazottak még inkább motiváltak, és ahol mind egyéni, mind cégszinten magasabb hatékonysági mutatók érhetőek el. Az irodának otthont adó Green House irodaház fejlesztőjeként a Skanska azt is meg szerette volna mutatni leendő bérlőinek és látogatóinak, hogy milyen kreatív lehetőségek állnak rendelkezésre a bérlemények belső tereinek kialakítására.
Az iroda 2013 őszén megkapta a LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) legmagasabb szintű Platina minősítését. A belső tér emberközpontú kialakítása, energia- és vízhatékonysága és környezettudatos megvalósítása kiemelkedő pontszámokat jelentett a minősítés odaítélése során.


Hozzászólások

Érdekelnek a legfrissebb infók a versenyről? Iratkozz fel!