Az Év Design Irodája

Whitepages Hungary

Adatlap megosztása

Cím: 1075 Budapest, Madách Imre út 13-14, Madách Trade Center

Átadás éve: 2013Q4

Ingatlan mérete: 259 m²

Irodában dolgozók száma: 10

Bérlő cég: Whitepages Hungary

Irodabútor

Europa Design

Irodabútor

Do Work Kft.

Tervezés / belsőépítészet

N-Martin Architectural Studio - Nikola Martinovic

Növénydekoráció

PlantArt Kft.

Világítástechnika

Be light Kft. 3

Kivitelezés / Fitout

Technika Market Kft.

Design & Build

Baranyai András Egyéni Vállalkozó

Kivitelezés / Fitout

Árnyépszer Kft.

Kivitelezés / Fitout

Adácsi-Épker Kft.

Rövid bemutatkozás

Élő fa köti függőlegesen össze a Budapest belvárosában található Madách Trade Center tornyának legfelső szintjeit, amely a fejlődés és a folyamatos növekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Természet-központú belsőépítészeti koncepcióval leképezett ars poetica, a 21. századi kihívásoknak megfelelő ‘open office’ munkakörnyezet, csocsóasztal, sörcsap, és séta a tetőteraszon - mindez a Whitepages európai központjában.


Örökpanorámás európai központot alakított ki a Whitepages a Madách Trade Centerben, amellyel a cég az átlátható online világba pozícionálja magát. A nyitott, egy légterű iroda munkaállomásait nagy közösségi terekben helyezték el, ezzel is ösztönözve a stratégiai problémamegoldásra specializálódott szakemberek csapatmunkáját.


Nikola Martinovic, a projekt szerb belsőépítésze, olyan irodateret teremtett, ahol a belsőépítészeti elemek nem zavarják a látványt, így az iroda panorámás kilátást nyújt Budapestre. Az élénk színű, kellemes környezetben, a munka mellett pihenés is lehetséges a Lounge területeken, ahol, nem szokványos módon csocsózásra és sörcsapolásra is lehetőség van.


A Whitepages irodája a tetőterasszal együtt a Madách Trade Center legfelső három szintjét birtokolja. A 10. szinten, a tízfős ‘open space’ irodatér mellett, belvárosi panorámára néző, mozgatható üvegfallal elválasztott tárgyalót találunk, amely tovább bővíthető 30 fős konferenciateremmé.


Egy szinttel feljebb látható a projekt különlegessége, a domináns élő fa, amelyet izgalmas kihívások mellett juttattak fel a 11. szintre. A fát körülvevő faládából 3 képernyő emelkedik fel, amelyeken folyamatosan követhető a programozói munka eredménye.


A Whitepages iroda legfelső, 12. szintjén zöldfal erősíti a fa koncepcióval megkezdett természeti motívumot. Az alsóbb szintről felnyúló fakoronát bárasztal veszi körbe. A boltozat alatti Lounge térben aktív és passzív pihenésre is lehetőség van: csocsóasztal és kanapé áll a dolgozók rendelkezésére. A tér hatalmas belmagasságú kupolájára az irányított világítás hívja fel a figyelmet. A centrikus tér előnye, hogy az irodát minden irányból természetes fény éri, amelyet fényáteresztő függönyözéssel megszűrve engednek a belső térbe. Erről a szintről közelíthetőek meg az irodaház tetőteraszai, amelyekről páratlan panoráma tárul Budapest belvárosára.


Az iroda berendezése során az Europa Design bútorainak kínálatából is válogattak. A Whitepages Hungary Kft. összes alkalmazottja az Actiu Mobility elektromosan állítható magasságú asztalnál dolgozik. Minden asztalhoz egy-egy kárpitozott paraván került, ahol a keret színe megegyezik az asztallap fehér színével. Az Actiu spanyol gyártó legújabb hangelnyelő paravánja képes csökkenteni a környezeti zajt, véd a hangvisszaverődéstől és torzulásoktól, amelyek ronthatják a tér akusztikáját. Az asztal széléhez rögzíthető CBS Flo monitortartó karoknak köszönhetően több szabad hely marad a munkavégzéshez. Az open space irodában az amerikai Herman Miller Embody forgószékek garantálják az ülésergonómiát. Mivel az alkalmazottak nem végeznek papírmunkát, így az iroda bútorozása nem igényel kis szekrényeket, konténereket. 


A belsőépítészeti tervezés során a bútorozás mellett a világítótestek kiválasztására és a fények összhangjának megteremtésére is nagy figyelmet fordítottak, így a lehető legtöbb fény éri a munkahelyeket és Lounge irodatereket. A lámpatestek nemcsak önmagukban, design elemként állják meg helyüket, hanem szorosan illeszkednek a belsőépítészeti koncepcióhoz is. Jó példa erre a lépcsőház különleges, cikk-cakk formájú világítása.


A burkolatok kiválasztásánál szintén a praktikum, változatosság és teljes összhang dominál, így a bejárat és a konyha gumipadló borítású, a dolgozóterületekre természetes és anti-allergén szőnyeget fektettek, a pihenő Lounge zónára parkettát helyeztek. Az iroda nagyrészt fehérre festett, a lépcső nyersbeton falát kezeletlenül hagyták. A természeti koncepciót követve a központi falak nagy részét tömör fával burkolták, amely polcokat rejt, illetve beépített szekrényként funkcionál.


A budapesti Whitepages iroda, átgondolt belsőépítészeti megjelenésével, valamint az irodaház lokációjából adódó páratlan örökpanorámás kilátásával felveszi a versenyt bármely nemzetközi irodával. A szervezet ars poeticájának leképezése, valamint az élő fa koncepció markáns, erőteljes hatása méltó helyre pozícionálja az irodát mind az üzleti-, mind a fővárosi irodapiaci életben.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

   • Természetközeli belső kialakítás egyedi falburkolatokkal, irodaszinteket összekötő élő fával, élő ‘zöldfalakkal’, növényekkel.

  • Egyedi grafikai megoldások a cég arculatához igazítva.

  • A fát a 12. emeleten körül ölelő egyedi kialakítású bárpult.

  • Világítási és fényáteresztési megoldások alapos kidolgozása a kupolával záródó körépület adottságaival összhangban.