Az Év Irodája Design díj

Wasabi Wallet Irodája

Adatlap megosztása

Cím: 1022 Budapest, Bimbó út 7.

Átadás éve: 2021 Q3

Ingatlan mérete: 209 m²

Irodában dolgozók száma: 16

Bérlő cég: zkSnack Hungary Kft.

Rövid bemutatkozás

A zkSNACK Hungary Kft. a világon az egyik legjelentősebb asztali bitcoin tárca, a Wasabi Wallet leányvállalata. Innovatív szolgáltatásuk széleskörű elfogadottsággal bír a szektoron belül.
A vállalatot már a megalapításától kezdődően dinamikus növekedés jellemzi. Ennek következtében ez év elején, az anyavállalat vezetősége számára világossá vált, hogy szükséges és elkerülhetetlen egy új, világszínvonalú központ kialakítása.


A korábban irodaként szolgált helyiség egy loft lakás volt, amelynek hangulatát és stílusjegyeit szerették volna viszontlátni. A jövőbeni iroda kiválasztásakor fontos szempont volt a megfelelő alapterület, a jó megközelíthetőség, valamint az, hogy a helyiségek természetes megvilágítással rendelkezzenek.
Az új épület belmagassága adott volt, amelynek figyelembevételével az iroda industrial stílusban került megálmodásra. A kialakított térbe fellelhetőek a loft stílusjegyek, ezeket igyekeztünk decor beton, tégla, fém és fa felületek kombinálásával hangulatában is megidézni.


A tervezés folyamán fontos szempont volt az otthonosság, a letisztultság és a kényelem. A korábbi tapasztalok és a dolgozók igényeinek legteljesebb figyelembevétele alapján az alapkoncepció két elkülönített egységből álló, egy kényelmes leülős bútorral és VR-ral rendelkező közösségi résszel elválasztott, de alapvetően egyterű munkatér kialakítása volt. A dolgozók számát, valamint az egyterűséget figyelembe véve szükség volt tárgyalók és calling fülkék kialakítása. A cégvezetők egy központi helyen fekvő, de igény esetén elszeparálható, kényelmes irodát kaptak. A kiszolgáló rész tágas étkezővel, jól felszerelt teakonyhával, rejtett takarítószertárral, mosdókkal és egy kombinált zuhanyzó/masszázs szobával került kialakításra.
A bútorok többsége egyedi tervezésű és gyártású. Ezeket összességében letisztult formavilág és a szín használatban is visszafogottság jellemez. A bútorok egyedisége a részletekben lelhetőek fel, például a bútorajtók perforált alumínium lemez betéteket kaptak, amely biztosítja a szellőzést, ugyanakkor az industrial stílusjegyeket erősíti.
Az irodát felosztó üvegfalak nem csak a tér felosztását biztosítják, hanem elősegítik a természetes fény egész napos beáramlását. A két üveg közé került sávos fóliázás egyfelelő biztosítja a szükséges bizalmas szférát, másfelől mindkét oldalról tábla funkcióval bír.
Az átadás óta eltelt két hónapban az iroda bizonyította, hogy megfelel a megrendelők elvárásainak. Olyan események megrendezésének is helyt tudott adni, amelyekre korábban nem volt mód. Lehetőséget biztosított a külföldi, távmunkában dolgozó munkatársaknak, hogy több hétre csatlakozzanak az iroda életéhez, mindeközben sikeresen kiszolgálta a megnövekedett létszám minden igényét.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az új iroda kialakításakor meghatározó szempont volt , hogy otthonos munkakörnyezetet hozzunk létre, ahol mindenki szívesen és inspiratív módon tud dolgozni, valamint alkalom adtán szívesen tölti az idejét a munka utáni eseményeken is.
Hisszük hogy az iroda megfelel a modern kor minden építészeti elvárásának, tükrözi a vállalat irányelveit, amelyek a konszenzuson alapszanak. Esztétikailag kielégíti a 21.századi igényeket, de emellett innovatív, praktikus és jól használható tereket biztosít a szükséges kiszolgáló egységeknek. A sok növénnyel és ,,dzsungel-szobával” sikeresen oldódik az urbánus jelleg, amely a csodás budai kilátással párosul. Az otthonosság meglétét igazolja, hogy az irodába érkezők számára természetes, hogy levegyék a cipőt.