Az Év Tranzakciója

Váci Greens F épület

Adatlap megosztása

Cím: 1139 Budapest, Fiastyúk utca 4-8.

Átadás éve: 2021 Q2

Ingatlan mérete: 25053 m²

Ingatlanfejlesztő

Atenor

Rövid bemutatkozás

A Váci Greens egy 6 épületből álló, közel 130.000 m2 exkluzív „A+” kategóriás irodaterületet kínáló ingatlanfejlesztés, egyedülálló zöld közösségi területekkel. A 25.000 m2-es F épület a projekt II. fázisának részeként 2020 májusában került átadásra, egy évvel később, 2021 májusában az eladás is lezárult.


A Váci Greens Budapest legnépszerűbb iroda negyedében, a Váci úton helyezkedik el, megközelíthetősége rendkívül egyszerű a közvetlen metrókapcsolatnak köszönhetően.


Látványos közösségi terei és parkja mellett a Váci Greens szolgáltatások széles választékát biztosítja. A projekt közvetlen közelében található a Duna Plaza Bevásárlóközpont, amely számos étkezési, sportolási és szórakozási lehetőséget kínál.


A Váci Greens F épületének jelenlegi bérlői: NN, Sanofi, Mazars, Mott MacDonald, Bonduelle, Intrum, Adecco, BitGlobe, Audax
Földszinti szolgáltatók: Intrum, Light Roast Coffee, F45 edzőterem, Bank3 Palacsinta bár


A Váci Greens tervezése és kialakítása a legjobb építészeti megoldásokat ötvözi a legújabb építési technológiákkal. Ennek köszönhetően a bérlők alacsony üzemeltetési költségekkel számolhatnak. Emellett a projekt környezettudatossága is egyedülálló, melyet a BREEAM „Excellent” minősítés fémjelez. A Váci Greens az első épület Magyarországon, amelyet a világszerte méltán elismert környezeti minősítéssel tüntettek ki. A BREEAM minősítés fontos szempont a környezettudatos bérlők irodaválasztásában. Az épületek szintterületei oly módon kerültek kialakításra, hogy a lehető leghatékonyabb irodai elrendezést biztosítsák, ugyanakkor számos lehetőséget kínálnak arra is, hogy ideális szintelosztást valósíthassanak meg. Ennek köszönhetően kisebb alapterületen, alacsonyabb költségek mellett ideális irodára találhatnak a Váci Greens bérlői. A Váci Greens irodapark innovatív, környezettudatos technológiájának, és kiemelkedő építészeti minőségének köszönhetően igen kedvező üzemeltetési költségeket kínál bérlői számára.


A BREEAM Excellent tanúsítványok mellett kiemelt figyelmet kapott az akadálymentességet fókuszba helyező Access4You összes követelményének maradéktalan teljesítése is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA  • Az ATENOR Hungary fejlesztésében, két ütemben megvalósult Váci Greens komplexum hat épületből áll, melyek közül ötöt már korábban értékesített a fejlesztő. A Váci Greens az elmúlt 8 év egyik legnagyobb és legsikeresebb budapesti ingatlanfejlesztése, melyet a belga ATENOR közvetlenül saját tőkéből finanszírozott. A tranzakció során a 25.053 négyzetméteres F épület cserélt gazdát. A tranzakció megvalósulását a CBRE Hungary és a Cushman & Wakefield támogatta.
  • Építészetileg, esztétikailag kimagasló színvonalú "A+" kategóriás spekulatív alapon fejlesztett irodaház
  • Az épület BREEAM Excellent minősítéssel, ergonomikus és a lehető leghatékonyabb irodaterületekkel rendelkezik
  • Műszakilag a legmagasabb minőséget képviseli: energiatakarékos és környezetvédelmi megoldások lettek alkalmazva – intelligens BMS, távhő, geotermikus hőszivattyúk használata, hővisszanyerő rendszer, szürkevíz hasznosítás, optimalizált természetes fény használat, alacsony energiaigényű világítási rendszer, kiváló minőségű hő- és hangszigetelés, ...
  • Az ATENOR az első fejlesztő, aki 2019 nyarán bejelentette, hogy épületeit az Access4you által létrehozott speciális igénnyel élő személyekre szabott kritériumok szerint tervezi, így az F épület ezen kritériumok alapján lett tervezve.
  • A 25.053 m2-es F épület már 83%-ban kiadásra került neves nemzetközi és hazai bérlők részére.
  • A XIII. kerületi Önkormányzattal kötött településfejlesztési szerződés keretein belül több fejlesztés is megvalósult, többek közt a Váci út, Föveny, Madarász Viktor és Fiastyúk utcák teljes körű aszfaltburkolása, ugyanezen utcák járdaburkolatának teljeskörű kiépítése, Bence utca kiépítése és felújítása, Föveny és Fiastyúk utcák térvilágításának modernizálása, Föveny utcában új vízfővezeték kiépítése (80 m), tűzcsap hálózatok korszerűsítése, új tűzcsapok létrehozása, a Váci úton a félpálya újra aszfaltozása, új sávok kiépítése, valamint a Fiastyúk utca szélesítése, és magántulajdon átadása az Önkormányzat felé. Az OTP Ingatlanbefektetési Alappal kötött településrendezési szerződés keretén belül: Agyag utca-Váci út jelzőlámpás csomópont kiépítése, illetve az Agyag utcában az E és F épületek járdáinak teljeskörű kiépítése.