Az Év Környezettudatos Irodája

UNI-INVEST Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1184 Budapest, Teleki utca 19-21.

Átadás éve: 2021 Q3

Ingatlan mérete: 331 m²

Irodában dolgozók száma: 10

Rövid bemutatkozás

DOLGOZNI NEM LEHET ÖNCÉL,
DOLGOZNI CSAK ÚGY ÉRDEMES, HA AZ EMBER ALKOT VALAMIT…”
Márai Sándor


BEMUTATKOZÁS:„
Az UNI-INVEST Kft. 30 éves fennállását tavaly ünnepelte.
Márai Sándor gondolatai által vezérelve, a vezetőség elkötelezett egy klasszikus építőipari kivitelező cég működtetése mellett, mely professzionális hátteret biztosít megrendelői és ügyfelei számára a generálkivitelezés területén.
A stabilitás egyik legfőbb kulcsa, hogy állandó, megbízható munkatársak és partnerek valósítják meg a projekteket. A vállalkozás a magas színvonalú kivitelezéseknek köszönhetően az építőipari piac biztos pillérévé vált az elmúlt évtizedek alatt.
Törekvéseinket Építőipari Nívódíjjal, valamint Építőipari Mesterdíjjal jutalmazták.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az elért eredmények arra ösztönözték a vezetőséget, hogy 2 irodaváltás után székhelyünket Budapest centrumából áthelyezzük a kertvárosba. Egy év leforgása alatt a megálmodott saját irodaház megalkotása valósággá vált és 2022. szeptember 16-án birtokba vehettük az épületet.


Rohanó, és egyre inkább teljesítményközpontú világunkban fontosnak tartjuk az emberi értékek megőrzését. Olyan környezetet szerettünk volna létrehozni, mely mindannyiunk közérzetére, ezzel együtt munkánkra és belső egyensúlyunk fenntartására ösztönzően hat. Munkanapjaink jelentős részét töltjük itt, így az iroda megálmodásakor ezt tartottuk szem előtt.


A nyüzsgő belvárosban eltöltött 20 év után zöld, kertvárosi környezet, kertkapcsolatos iroda megépítésének tervei rajzolódtak ki, melyet önálló beruházás keretében, a kollégák bevonásával egységben valósítottunk meg.
A társaság dolgozóinak 95%-a vidéki származású, ezért olyan légkört szerettünk volna teremteni, melyben otthonosabb környezetben, hatékonyabban tudjuk munkánkat végezni.
Elképzelésünket papírra vetettük, majd Bagi Zoltán építészmérnök és Károlyi Szilvia belsőépítész közreműködésével, saját arculat kiegészítésével hoztunk létre egy 2 szintes 861 m2-es, és további 128 m2 mélygarázzsal és kiszolgáló helységekkel rendelkező, AA++ passzív irodaházat. Úgy gondoljuk, hogy a megvalósított modern enteriőr és látványos belsőépítészet harmóniájára, valamint az építőipar és a művészet összhangjára méltán lehetünk büszkék.


Három különálló, de akár egyben is funkcionáló egység kivitelezése valósult meg. Hosszú távra tervezve, a jelenleg 331 m2-en működő iroda 250 m2-rel, szükség szerint további 280 m2-rel is bővíthető. Mivel mindhárom rész egymástól elszeparálható, így az épületegyüttes jelenleg cégünk által nem használt egységeit, a költségek ellensúlyozása céljából igényes bérlők vehetik majd birtokba.
Az irodaépület saját kerttel, zöldterülettel, veteményessel és gyümölcsössel, valamint téli kerttel teszi komfortosabbá az itt töltött időt annak a 10 főnek, akik minden nap azért dolgoznak, hogy az építőipari területén kimagasló minőségű munkát adhassanak át a megrendelők részére.

A napelemek által megtermelt energia, a hőszivattyús fűtésrendszer kialakítása teljes mértékben fedezi szükségleteinket.
Mindamellett, hogy a természethez közelebb szerettünk volna lenni, modern anyagok kerültek beépítésre. Átszellőztetett homlokzat, falhűtés-fűtés teszi egyenletes hőmérsékletűvé a helyiségeket. Az árnyékolórendszer a bejövő fényt lamellák beállításával növeli, vagyis a mesterséges megvilágítás sokkal kisebb mértékben szükséges.
Ügyeltünk a terek megtervezésénél arra, hogy a feladatköröknek megfelelően alakítsuk ki a munkatereket. A munkaállomások személyre szabva, helyigénynek megfelelően, kiváló természetbarát anyagokból lettek összeállítva, szükség szerint hangszigetelve.
A burkolatok és berendezések időtálló, modern arculatot alkotnak, a meleg színek és díszítő fények még lágyabbá teszik a tereket.

A funkcionális helyiségek minden igényt kielégítően felszerelten, szintenként állnak rendelkezésre. A mélygarázsban elektromos töltővel ellátott parkolók várják az érkezőket.


A földszinti részen zártabb, egyénenként jobban elszeparált részen kaptak helyet a könyvelők és adminisztratív dolgozók, akiknek egyéni munkája ezt megkívánja.
Az emeleten nyitottabb, közvetlenebb munkaállomásokon dolgoznak azok a kollégák, akik sokszor egyeztetve, egymással együttműködve végzik munkájukat, és fogadják partnereinket.
Természetesen az emeleti részen található irodákhoz és tárgyalóhoz is kapcsolódik a természet. Extenzív és intenzív zöldtető, terasz és díszkert itt is várja a kollégákat, külső helyszínről beérkező dolgozóinkat és üzletfeleinket egyaránt.
Különleges atmoszférát nyújtó nyitható tetővel rendelkező japánkertünk lehetőséget ad számunkra, hogy egy-egy fárasztó tárgyalást követően kicsit akár lelassítva, új energiákkal töltődjünk fel.
Ügyfeleinkkel folytatott, sokszor „maratoni” tárgyalásaink, varázslatos japánkertünk közvetlen környezetében fesztelenebb hangulatban telnek. Szükség szerint megszakítva a beszélgetéseket, rövid átgondolásra ad teret.
Ugyanakkor kisebb, partneri és kollegiális összejövetelek helyszíneként is szolgál a kimagasló fény és hangtechnikával ellátott tárgyaló – kert és fogadóhely.
Jó időben a nyitott tető és kert szinte marasztal bennünket, hogy rövid beszélgetésekre még együtt maradjunk. A 30 gyümölcsfa, a tavasszal ültetett paradicsom, paprika és egyéb ínyencségek az őszi költözést követően osztatlan sikert arattak körünkben.
Azt gondoljuk, környezetünk meghatározó a teljesítményünkre nemcsak a munkahelyünkön, hanem életünk más területén is. Ha időnk jelentős részét olyan helyszínen tölthetjük, ahol minden annak szellemében került kialakításra, hogy fenntartható, modern és egyben emberközpontú, funkcionális tereivel elősegítse munkánkat, annak az eredménye bizonnyal gyümölcsöző lesz.


Ez az érzés indított el bennünket azon az úton, hogy jelentkezésünket beadjuk.