Az Év Asset Management Cége

TriGranit

Adatlap megosztása

Cím: 1132 Budapest, Váci út 30

Rövid bemutatkozás

A TriGranit az egyik legnagyobb közép-európai integrált ingatlanplatform, mely elsősorban stratégiai elhelyezkedésű, első osztályú kereskedelmi egységekre és irodaépületekre fókuszál. A TriGranit tevékenységei az ingatlanokkal kapcsolatos szolgáltatások teljes skáláját lefedik a beruházástól és felvásárlástól a fejlesztésen és építésen át az ingatlan- és eszközkezelésig. Két évtizedes működése alatt a TriGranit mintegy 50 városképet meghatározó projektet valósított meg 7 közép- és kelet-európai országban, ezzel összesen 1,7 millió négyzetméternyi GLA ingatlant hozott létre, és több mint 50 tekintélyes nemzetközi díjat nyert el. A TriGranit elsősorban Lengyelországra és Magyarországra, a régió legjobb gazdasági előrejelzéseivel rendelkező országaira összpontosít. A budapesti, a varsói és a krakkói székhelyekkel rendelkező TriGranit kivételes szaktudással és kompetenciákkal rendelkező ingatlanszakemberek csapata, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy az ügyfeleknek és partnereknek a lehető legjobb megoldásokat kínálják Közép-Európában. A fenntarthatóság a TriGranit stratégiájának alapvető eleme - minden TriGranit irodaházfejlesztés megszerzi a BREEAM vagy a LEED minőségi tanúsítványokat.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

2018-ban a TriGranit egy igazán kivételes évet tudhat maga mögött. A vállalat legújabb budapesti fejlesztése, a 37.000 négyzetméter GLA területtel rendelkező Millennium Gardens kivitelezése idén áprilisban elkezdődött. Az A-kategóriás irodaház a TriGranit által fejlesztett Millennium City Center befejező projektje lesz, amelynek a területén az elmúlt évtizedben 360.000 négyzetméter összterületű barnamezős fejlesztés valósult meg. A várhatóan 2020-ban átadásra kerülő épület különlegességét a FINTA stúdió által megálmodott egyedi építészeti megoldások, a közösségi térként és találkozóhelyként is funkcionáló belső udvar, a földszinti zöld és nyitott terek, a dolgozók kényelmét szolgáló teraszterületek és a tetőn kiépítésre kerülő nagyméretű kert jelentik. Mindemellett a TriGranit megújult bérlői igényeknek és legmagasabb építési standardoknak megfelelően tervezte meg az épületet, amely elhelyezkedését tekintve is utánozhatatlan: a Duna közelsége, az 1 km hosszú zöld promenád, a kiváló közlekedési lehetőségek a környékbeli kulturális és szolgáltatóegységek teszik a lokációt utánozhatatlanná. Az épület a 2018. november 22-én megrendezett Portfolio Property Investment Forumon az előkelő „Év koncepciója” díjat nyerte el.
Az év során a vállalat további folyamatban lévő fejlesztése, a lengyelországi Krakkóban található Bonarka for Business irodakomplexum nyolcadik, „H” elemének a kivitelezése is zajlott. Az épület 2018 októberében érte el a legmagasabb pontját és a 2019-es várható átadása után mintegy 10.000 négyzetméter GLA területtel fog rendelkezni. Az A-Kategóriás irodakomplexum további két elemének, az I és J épületnek az előkészítésén is dolgozik a vállalat, amelyek kivitelezése várhatóan 2019-ben és 2020-ban kezdődik el, szintén egyenként 10,000 négyzetméter GLA területtel. Elkészültekor a B4B 10 irodaépületben összesen 95.000 nm kiadható területtel fog majd a bérlők rendelkezésére állni. A komplexum Krakkó egyik legnépszerűbb irodaépület-együttese, amely a magyarországi Millennium City Centerhez hasonlóan egy, a TriGranit által végrehajtott barnamezős beruházás keretében jött létre Krakkó egyik elhanyagolt, ipari kerületében. A fejlesztés minőségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a B4B a korábbi, szintén TriGranit által fejlesztett krakkói Bonarka City Center szórakoztató és bevásárlóközponttal együttesen ’Bonarka Projekt’ néven 2018 májusában Ezüst Díjat nyert el a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi mezőnyében az egyik legkiemelkedőbb, a Master Plan kategóriában.
A B4B különlegességét továbbá a 2017-ben indult és idén is növekvő sikerrel működő Bérlői Hűségprogram is mutatja. A kezdeményezés, melynek fontos része a közösségi média aktivitás, a dolgozók közötti interakciót és a helyi mikroközösségek épülését kívánja elősegíteni a komplexumon belül, valamint célja még, hogy változatos programokkal javítsa a munkavállalók megelégedését. Az idei évben a program keretében összesen 40 kisebb és 9 nagyobb eseményen vehettek részt a munkavállalók.
Az említett budapesti és krakkói folyamatban lévő projektek mellett a TriGranit további irodafejlesztéseket tervez a lengyelországi Katowicében is, ahol az összesen 40.000 négyzetméter GLA területű, 2 épületből álló Silesia for Business kivitelezése indul a közeljövőben. Ezzel a 2018-ban évben a vállalat futó és tervezett projektjei a közép-európai régió három városában összesen több, mint 107.000 GLA-t tesznek ki.
2018 júniusában a Revetas, a közép-európai régióra specializálódott ingatlan-befektetési vállalat sikeresen zárta a TriGranit akvizícióját a korábbi tulajdonos, a TPG Real Estate-től. Az akvirált teljes eszközérték a bruttó fejlesztési értékkel együtt meghaladja a 450 millió eurót. A vállalat vezetését továbbra is a TriGranit menedzsment csapata végzi Török Árpád vezérigazgató irányításával, valamint az irodaházak fejlesztését és építését a TriGranit folytatja a jövőben is a vállalattól megszokott minősíégben a fenntarthatóság és a zöld szempontok figyelembevételével.


Referenciák

Főbb ügyfelek:
Euroclear, Alexander Mann Solutions, GlobalLogic, Herbalife, Lufthansa, Luxoft, Innogy, Pegasystems, State Street, SolarWinds


Referenciák:
ING, RWE, Vodafone, Morgan Stanley