Az Év Ipari Irodája díj

SZOVA Multifunkcionális Városi Közszolgáltatási Telephely Központi Irodaépület

Adatlap megosztása

Cím: 9700 Szombathely, Sárdi ér út 12606/9

Átadás éve: 2022 Q1

Ingatlan mérete: 1850 m²

Irodában dolgozók száma: 145

Bérlő cég: SZOVA Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt.

Irodaszőnyeg, padló

Top Trade Kft.

Irodabútor

VIVAX Irodabútor Kft.

Kivitelezés / Fitout

Inter-Alp Építőipari és Szolgáltató Kft.

Tervezés / belsőépítészet

BAKONYIBEA.interiors Kft.

Minőségirányítási tanácsadás

Vasi DOLOMIT Kft.

Irodabútor

Gumiller Bútor Kft.

Design & Build

Faltechnika Kft.

Fotók

Bálint Bence

Irodabútor

Szép Zsolt ev.

Rövid bemutatkozás

A LÉNYEG
A Szombathely megyei jogú város vagyonhasznosítással és városgazdálkodással foglalkozó szervezete a SZOVA Nonprofit Zrt., mely a hulladékgazdálkodással, közterületi és útfenntartási, épületkezelési, ingatlanhasznosítási és számos egyéb feladatok ellátásával a városi élet egyik jelentős szolgáltatója. Ennek a cégnek a bázisa az új építésű SZOVA irodaház.


A falak között zajló munkafolyamatokat a hatékonyság és a gazdaságosság elvei kötik össze. A SZOVA designjában az emberi figyelem az az érték, amivel okosan gazdálkodva született meg az ideális felhasználói élmény. Az iroda monokróm színvilága egyszerre visszafogott és izgalmas, a szabad befejezés lehetőségét rejti magában.
A koncepció központi motívuma Szombathely városának térképe - ez a grafikai elem köti össze a tereket egyetlen összefüggő gondolati egységgé.


A RÉSZLETEK
A városüzemeltetés egy komplex, sokrétű folyamat rengeteg különböző részterülettel. A cél közös, a munkaterületek azonban nagyon eltérőek, más-más igényekkel, munkamódszerekkel, szervezeti tulajdonságokkal. Ráadásul az energiaválság beköszöntével további csapatokat és funkciókat költöztettek az épületbe, így a belső branding rugalmassága az eredetileg vártnál is értékesebb lett:  • A fehér, letisztult munkaállomások teret adnak a felhasználók ötleteinek és igényeinek, anélkül, hogy bármilyen színvilágot vagy esztétikát rájuk erőltetne.

  • A nyersbeton felületek városi dzsungel kialakítására adnak remek lehetőséget a munkakörnyezet maximális zöldíthetőségéért.

  • Akusztikailag jól felkészített terek teszik lehetővé a különböző csapatok párhuzamos működését.

  • Tágas, jól felszerelt kantin és konyha látja el az iparterületen lévő épület dolgozóit, akik szolgáltatók hiányában mindenképp házon belül oldják meg az étkezésüket.

  • Textilek, padlószőnyegek és kárpitozott bútorok puhítják a tereket a komfortérzetet növelve.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A LÉNYEG
A SZOVA irodaháza a hatékony figyelemgazdaság koncepciójának jegyében született. Tervezetten vezeti a beérkező figyelmét az első lépéstől a közösségi tereken keresztül egészen a munkaállomásig. Nem ingerel túl, teret ad az ötleteknek, megengedi, hogy birtokba vegyék. Nem pazarol, funkciók mentén szervez, hatékonyságot növel. Pont úgy, ahogyan azt az irodákban dolgozók is teszik.


A RÉSZLETEK
Kevés, de figyelemre érdemes designelemmel dolgoztunk.
A fekete falak és bútorok keltik fel az érkező figyelmét elsőként. Innen a térképgrafika viszi tovább a látogatót a lépcsőházon keresztül a felsőbb szintekig. Minden elem, a süllyesztett fali ledektől, a könnyen tisztítható tapétákon át, a könnyen hozzáférhető gépészeti elemekig a funkció és a forma egyesítésével járul hozzá az iroda ideális működéséhez.
A SZOVA projekt minden egyes lépése, a költségvetés adottságaival, a színválasztással, a kivitelezés optimalizálásával, a felhasználói élmény és figyelem tudatos szervezésével egyetlen kerek egységet alkot.