Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

Szervita Square Building

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, SZERVITA TÉR 8.

Ingatlan mérete: 12500 m²

Tervezés / belsőépítészet

DVM DESIGN Kft.

Kivitelezés / Fitout

DVM construction Kft.

Ingatlanfejlesztő

Horizon Development Kft.

Rövid bemutatkozás

A LEED Platinum környezettudatos minősítést megcélzó Szervita téri fejlesztés 2020-tól 12.500 négyzetméteren kínál modern kereskedelmi- és irodatereket, valamint luxus lakóingatlanokat Budapest szívében.


A modern 7-emeletes épület különleges formavilágával, könnyed, éteri szerkezetével, lágy homlokzatkontúrjaival és tükröződő felületeivel organikusan illeszkedik UNESCO világörökségi Art Deco és Bauhaus környezetébe. Átlagon felüli bevilágítottságával, funkcionális és hívogató belső tereivel, rugalmas kialakításával, természetes arányaival, kozmopolita hangulatával, valamint kiváló vizibilitásával és megközelíthetőségével ideális iroda- és kereskedelmi központ a belvárosban (kiemelkedő márkaértéket képviselve bérlői számára), és tökéletes helyszínül szolgál az emeleti luxuslakásoknak is. A -2, -3, -4 és -5 mélygarázsszintek mind a lakosság, mind a ház bérlői és tulajdonosai számára parkolási lehetőséget biztosítanak a legszűkebb értelemben vett belvárosban.


A lokáció kiváló adottságai, valamint a beépített innovatív, fenntartható megoldások és környezettudatos technológiák garantálják az épület LEED Platinum szintű környezettudatos minősítését.


Az egész környék revitalizálására irányuló fejlesztői törekvés része egy nagy közösségi tér létrehozása, amely az épületet és közvetlen környezetét köti majd össze. A Városháza és a Szervita tér közötti vizuális és funkcionális kapcsolat helyreáll, a Fehérhajó utca teljes egészében sétáló övezet lesz, míg a Szervita tér 45 év után ismét visszakapja klasszikus tér funkcióját.


A különböző szolgáltatásokat és funkciókat elválasztó szinteltolás egy olyan elegáns, kortárs építészeti megoldás, amely a város szívében kialakuló élénk közösségi szféra kialakulásának is kulcsa egyben.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

1.) A Szervita Square Building Magyarországon elsőként fogalmazza meg a kifinomult belvárosi luxus valódi fogalmát az építészet és tájépítészet eszközeivel, legyen szó akár a többfunkciós épület irodatereiről, kiskereskedelmi egységeiről, a két felső emeleten helyet kapó luxus lakóingatlanokról, vagy az épület előtti közösségi térről.
2.) Az építészeti koncepció egy sikeres nemzetközi együttműködés során formálódott, ahol Fekete Antal és a DVM design alapépületi elképzeléseit a milánói Metrogramma Studio és a Luxury Living Group meglátásai, valamint Bentley Home márka presztízs stílusjegyei tették teljessé.
3.) A mixed-use épület irodai-, kiskereskedelmi- és lakófunkciói elegánsan egészítik egymást, és egy sokszínű urbánus élettérben teljesednek ki.
4.) A designelemek tiszteletben tartják a Bauhaus és Art Deco épületekkel fémjelzett UNESCO világörökségi környezet történelmi és hangulati egységét.
5.) A fejlesztő az elbontott (70-es évekbeli) parkoló- és irodaház méretéhez képest jelentősen kisebb beépítettséget valósít meg, az emberi léptéket szem előtt tartó módon.
6.) A kisebb beépítettségben megnyilvánuló nagyvonalú fejlesztői döntés hozzájárul ahhoz, hogy a Szervita tér 2020-tól ismét a közösségi élet színhelye legyen, és visszakapcsolja ezt az értékes belvárosi területet a Kristóf tér–Szervita tér–Szomory Dezső tér–Deák Ferenc tér sétálóövezetének tengelyébe.
7.) Hazánk első LEED Platinum minősített többfunkciós épületét hívja életre Magyarország prémium fejlesztője, a Horizon Development Kft.