Az Év Irodája Nagyvállalati díj

Supercharge

Adatlap megosztása

Cím: 1075 Budapest, Károly körút 9.

Átadás éve: 2018 Q3

Ingatlan mérete: 650 m²

Irodában dolgozók száma: 90

Bérlő cég: Supercharge

Rövid bemutatkozás

A Supercharge-nál mobil és webes alkalmazások készítésével foglalkozunk, lefedjük az egész termékciklust a tervezéstől a fejlesztésig. Egész kultúránkat áthatja, hogy négy egyetemi jóbarát alapította cégünket, és az első években köréjük gyűlt csapat is szintén egy kiterjedt kapcsolati hálóból került ki. Ez az organikus növekedés különlegesen alakította kultúránkat, amit természetesen tudatosan építettünk tovább, hogy immár közel 90 fővel rendelkező fejlesztői stúdió lehessünk. Lassan egy évtizedes fennállásunk alatt több mint 200 digitális terméket készítettünk, amiket ma már milliók használnak világszerte. Ha szoktál házhoz rendelni, ismerős lehet a Netpincér új mobilalkalmazása, amely szintén a mi gyermekünk.


Olyan céget szerettünk volna létrehozni, ahol és amiért érdemes az egész csapatnak dolgozni, így jó kedvvel jöhetünk reggelente az irodába. Ez a szellemiség meghatározza mindennapjainkat, ami természetesen a körülöttünk lévő térre is hatással van. 2015-ben költöztünk be a Károly körúti irodaházba, ahol eleinte csak pár asztalt, majd egy szintet és később 2017-re az egész irodaházat kibéreltük. Korábban az épületben a magyar tech ipar olyan ikonikus cégei működtek, mint a Prezi is, akik erősen rajtahagyták kéznyomukat a tereken. Úgy éreztük, itt az ideje, hogy saját képünkre formáljuk a tereket, így belekezdtünk egy nagy felújítási projektbe. Fontosnak tartottuk, hogy bevonjuk a csapatot az ötletelési fázisba, hogy mindenki úgy érezhesse, hogy tett valamit azért, hogy egy barátságos és otthonos térben működhessünk minden nap.


Supercharge-osnak lenni egy különleges érzés, amit bárki megtapasztalhat, aki egy kis időt eltölt az irodánkban. Gördeszkával járunk a konyhába, a csocsó nem csak dísznek van, hanem vérre menő csaták zajlanak minden ebédszünetben, bárhova nyúlsz, mindenhol találsz egy jó könyvet a házi könyvtárunknak köszönhetően, többféle kávénk van, hogy mindenki koffein igényét kielégítsük. Vannak Superkutyusaink is – az egészen pici utcai vegyestől a kamaszodó vizsláig – továbbá az onboarding folyamat része, hogy megtanuld hogyan kell hordót cserélni a céges sörcsapon. Folyton pörgünk, imádjuk a munkánkat, de egy kihívásokkal teli nap vagy fontos meeting után szeretünk lazítani és megünnepelni a sikereinket. Ezért tartottuk fontosnak, hogy az új irodánk tükrözze ezt a összetettséget és a workstation-ök mellett helyet kapjanak az úgynevezett work-café-k, chill area-k, ahol pihenhetünk, filmezhetünk, játszhatunk, de persze csoportosan brainstormingolhatunk, dolgozhatunk is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Úgy gondoljuk egy igazán dolgozóbarát irodai környezetet sikerült létrehoznunk a belsőépítészekkel, Tsengwabeka Nicole és Saskőy Vanda közreműködésével, akikkel a koncepciótól a megvalósulásig dolgoztunk. A tér tükrözi a design iránti elköteleződöttségünket, összhangban van az arculatunkkal és reflektál alap értékeinkre. A tervezői csapatunk kiemelten fontosnak tartotta a funkcionális kényelem és az otthonosság érzetének megteremtését, ami egy open-office térben alapvetően kihívás. Ezért a nyitott iroda részekben térelválasztó egységeket helyeztünk el, melyek növelik az egyéni térérzetet, helyet biztosítanak a személyes tárgyaknak, a céges könyvtárnak, illetve a növényeinknek is. Emellett fontos volt, hogy olyan tereket is létrehoztunk, ahol van lehetőség az asztalunktól távol, akár egyedül, akár csapatban létezni, elszakadni a monitorok elől, mintha csak otthon lennénk és a kanapén ülve dolgoznánk. Ehhez természetesen el kellett rugaszkodnunk az irodai bútorok irányától, és olyan berendezésekben kellett gondolkodnunk, amelyek egy lakótérben is jól működhetnének. Ezek a terek inspirálnak, együtt gondolkodásra és közös alkotásra késztetnek.


A tervezési folyamat során lényeges volt, hogy többfunkciós munkakörnyezetet hozzunk létre, amely változatosságával képes alkalmazkodni a felmerülő igényekhez. Csapattagjaink számára elengedhetetlen, hogy ne csak asztaluknál ülve, klasszikus ülőmunkát végezve, hanem állva is tudjanak dolgozni, ezért az iroda több részébe is csempésztünk olyan magasított asztalokat, ahol ezt kényelmesen megtehetik. Emellett a konyha is több funkciót lát el, hisz alap rendeltetése mellett, bármikor 40 fős meetup szobává alakítható. A második szinten található kitchenette pedig tökéletes arra, hogy kávéfőzés közben lepihenjünk a kényelmes fotelekben, beszélgessünk, visszatöltődjünk.Tárgyalóink egy-egy történetet mesélnek el a múltunkból, bemutatják a nagyobb mérföldköveinket, amik azzá tettek, akik most vagyunk.


Mindenképp szerettük volna, hogy a Supercharge arculat jelen legyen a térben, ahol működünk. Erre legjobb megoldásnak az bizonyult, hogy az ezt megalkotó kollegánk, art directorunk Sándor Ádám közreműködött a tervezés folyamatában.
Nagy hangsúlyt kapott a loft hangulatot teremtő térelválasztók, látszó gépészet és a terekben megjelenő öntött beton felület. Az ipari hangulatot a fa felületekkel és növényekkel finomítottuk, melyek egy barátságos hangulatot eredményeztek. Brandünket a térben számos formában és színben jelenítettük meg. Hazai mesterek által készített színes hordozható puffok, recepción található fotelek, a térhálót megjelenítő falgrafikák és fémvázas polcrendszerek az arculatunkkal kapcsolják össze a belső tereinket.


Az eredményre büszkék vagyunk és reméljük, hogy a képeket nézve a ti tetszéseteket is elnyeri.