Az Év Fejlesztő Cége

Skanska Magyarország

Adatlap megosztása

Cím: 1133 Budapest, Váci út 96-98

Rövid bemutatkozás

A 135 éves múltra visszatekintő Skanska a világ egyik vezető építőipari és ingatlanfejlesztési vállalata. Történetük Svédország déli részén indult 1887-ben, Magyarországi tevékenységünk 100 évvel később kezdődött. 35 éve vagyunk jelen a magyar piacon a Skanska első kelet-közép-európai leányvállalatként, ez idő alatt 10 projekt kivitelezésével, azaz összesen 257 000 m2 kereskedelmi célú ingatlan fejlesztésével járultunk hozzá a hazai irodaállomány fejlesztéséhez. A legújabb, 27 000 m2, WELL és LEED minősítések megszerzését célzó irodafejlesztésünk, a H2Offices épületkomplexum első fázisa nemrég készült el.


A Skanska olyan zöld irodaházak innovatív fejlesztője és kivitelezője, amelyek barátságos környezetet teremtenek az üzleti növekedéshez. A projektjeink csúcsminőségű irodatereket kínálnak kiváló helyszíneken, melyek biztosítják a bérlők és befektetők sikerét és elégedettségét. A Skanska Magyarország összes fejlesztése végigmegy a LEED, WELL Core & Shell és WELL Health & Safety minősítési folyamaton minősítési folyamatokon, igazolva a fenntartható fejlődés, az optimális energiafogyasztás és a kiváló munkakörnyezet elveinek való megfelelést.


Már több mint tíz éve nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan megoldásokat alkalmazzunk, melyeknek célja a környezeti és a társadalmi felelősségvállalás elősegítése, az ESG szemlélettel összhangban alkotunk jövőbiztos és fenntartható tereket az emberek számára. A felhasznált alapanyagok, valamint az általunk fejlesztett épületek használatából fakadó szén-dioxid kibocsátás csökkentésére való összpontosítás, az erőforrás hatékonyság és a megújuló energia alkalmazása mind közelebb visznek minket a célunk megvalósulásához, ami az alacsony szén-dioxid-kibocsátású építkezésre való átállás minden projektünk esetében, és nettó zéró széndioxid kibocsátás elérése 2045-re. Ambiciózus klímacélokat tűztünk ki és ezek elérését számos eszközzel hatékonyan támogatjuk. Fontos visszajelzés, hogy a Science Based Target szervezet szerint reálisak a célkitűzéseink a klímasemleges működést illetően. Kiemelt figyelmet szentelünk az emberek iránti felelősségünknek és annak, hogy mindenki számára egészséges, biztonságos körülményeket teremtsünk. Az etikus és transzparens működés, a méltányosság és a diverzitás mind alapvető értékek számunkra.


Budapesten eddig tíz irodaépületet - East-West Business Center, West End Business Center, Science Park, Light Corner, Népliget Center, Green House, Nordic Light, Mill Park, Nordic Light Trio és H2Offices (első fázis) - fejlesztettünk, a város különböző kerületeiben.


www.skanska.hu


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Globális célunk, hogy fenntartható és emberközpontú építészeti megoldások révén egy jobb társadalmat építsünk és 2045-re elérjük a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást. Ennek az ambíciónak az elérése érdekében folyamatosan éghajlat-intelligens megoldásokat keresünk, és az innovatív megoldások felhasználásával jövőbiztos munkahelyeket építünk. Az ESG szemléletre minden eddiginél fokozottabb figyelmet fordítunk, mindhárom területre nagy hangsúlyt helyezünk: a környezet védelmében például 98%-os a bontott anyagok újrafelhasználása építkezéseinken, valamint ahol csak lehetőség van rá, az alacsony karbonkibocsátású megoldásokat részesítjük előnyben. Minden projektünk esetében a legszigorúbb környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokat figyelembe vevő minősítések megszerzését célozzuk meg. Folyamatosan kutatjuk a zéró szén-dioxid kibocsátás elérésének lehetőségeit és technológiáit.


Versenyképes zöld megoldásokat kínálunk, melyek nem csak az ügyfelek és a helyi közösségek számára nyújtanak előnyöket, hanem a tágabb társadalmi környezetre is pozitív hatással vannak. Olyan zöld irodaházakat fejlesztünk, amelyek biztonságos, emberközpontú és inspiráló környezetet teremtenek az üzleti növekedéshez. Az összes fejlesztésünk végigmegy a LEED és a WELL minősítési folyamaton, igazolva a fenntartható fejlődés, az optimális energiafogyasztás és a kiváló munkakörnyezet elveinek való megfelelést. Megcéloztuk a WELL Health & Safety és az Access4You minősítéseket is a projektjeink számára.


Legújabb projektünk, a H2Offices első fázisa immár a tizedik Magyarországon, és megtestesíti mindazt, ahogyan és amiért dolgozunk: jövőbiztos, fenntartható, a benne dolgozó emberek jóllétét szolgáló irodakomplexum, mely a természethez való kapcsolat megteremtését helyezi előtérbe. Energiatakarékos világítás, hűtés-fűtés, vízhasználat, fenntartható, természetes anyagok használata, kényelmes és rugalmas kialakítás jellemzi - mindez a természet közelségének magasabb szintre emelésével. A H2Offices nagy zöld területeket nyújt a változatos növényzettel és tóval rendelkező multifunkcionális kert és a felsőbb emeleti zöld teraszok révén. A fenntarthatóság szempontja már a tervezőasztalnál hangsúlyos volt: elsődleges elvárás volt a karbonkibocsátás csökkentése a választott anyagokon és megoldásokon keresztül. A H2Offices olyan környezetet biztosít az épületet használók számára, mely a megváltozott elvárásoknak is maradéktalanul meg tud felelni. Kényelmes, biztonságos, igény szerint rugalmasan kialakítható irodák lesznek itt, melyek a kreativitás, együttműködés helyszínei lesznek. A nyüzsgő üzleti csomópontba érkező dolgozókat és vendégeiket a H2Offices barátságos hangulatú skandináv lobbival, tetőtéri futópályával és intelligens funkciókkal várja.


Referenciák

DBH, Roche, IT Services Hungary, Mercedes-Benz Hungária, Schneider Electric, Harman, Cofidis, Monsanto, Sony, Ceetrus, Regus, CIB Bank, Tata, Ericsson, Diageo, Ernst & Young, ...