Az Év Irodája Nagyvállalati díj

ROCHE Magyarország HQ

Adatlap megosztása

Cím: 1112 Budapest, Balatoni út 2/a

Átadás éve: 2021 Q3

Ingatlan mérete: 1800 m²

Irodában dolgozók száma: 120

Bérlő cég: Roche Magyarország Kft.

Növénydekoráció

Cityplant növénydekoráció

Irodaszőnyeg, padló

Tarkett

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Irodabútor

Haworth

Bérlőképviselet

JLL

Projektmenedzsment

JLL

Irodabútor

Office Art & Design

Tervezés / belsőépítészet

LAB5

Design & Build

TETRIS

Bérlő

Roche Magyarország

Rövid bemutatkozás

A Roche vezető biotechnológiai vállalatként világelső a személyre szabott gyógyászat, és az innováció területén. “Nekünk, akik a Roche-nál dolgozunk, kettős feladatunk van: nap mint nap biztosítjuk az emberek életminőségét javító gyógyászati megoldásokat, miközben folyamatosan a jövő innovációin is dolgozunk.”


A bérlő választása az egyik legújabb fejlesztésre, a Budapest One irodaházra esett. Az ikonikus formavilágú épület Őrmezőn, Magyarország legnagyobb közlekedési csomópontjában helyezkedik el és a komplexumot a dolgozók egészségi állapotára és hangulatára pozitív hatást gyakorló szempontok szerint alakították ki a BREEAM és a WELL Platina sztenderdek szerint.


A vállalat új, 7. emeleti irodájának belsőépítészeti koncepciójáért a LAB5, a szakági tervekért, kivitelezésért és projekt menedzsmentjéért pedig a Jones Lang LaSalle felelt. A projektben a megrendelői oldalon 3 csapat és 50 kolléga vett részt és álmodta meg az új munkahelyét.


A terek és funkciók kialakítása során szem előtt tartottuk a megváltozott igényeket, az irodai munkavégzéskor elsődleges szempont a találkozás, kollaboráció, közös munka volt. Ennek megfelelően színes, tágas és természettel körbevett kollaborációs tereket, beszélgető fülkéket és csendesebb munkaállomásokat alakítottunk ki, ahol minden munkaállomás, bútor gyorsan és könnyen mozdítható és újabb térhasználati variációkat lehet rugalmasan előállítani.
Egy légtérben kapott helyet az összes üzletág, nincsenek dedikált munkaállomások, a munkatársak egy applikáción keresztül foglalhatják az aznapi munkavégzésüknek leginkább megfelelő munkaállomást, vagy helyiséget: kisebb és nagyobb tárgyalókat és kollaborációs területeket, de lehetőségük van elvonulni is, ha az adott feladat ezt igényli.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Első beszélgetéseink alapján a Roche nevéhez méltó, minden tekintetben újító, de visszafogott, különleges és izgalmas terek kialakítása volt az elképzelésünk. A boldogság, elegancia közvetítése központi eleme a tervezésünknek.


“Az új iroda kialakításában aktívan részt vettek a Roche különböző feladatokért felelős delegált csapatai. Ez a tervezést végigkísérő folyamatos csapatmunka volt a siker záloga. A sok egyeztetés eredménye egy valóban a Roche igényeire szabott, mégis végtelenül sokoldalú, rugalmasan használható téregyüttes.


Az élő zöld növényzet számos helyen, szigetekben jelenik meg a térben és sikerült dzsungelszerűen alkalmazni a terekben, kiegészítve a különleges, újrahasznosítható burkolati anyagokkal. Hol enyhén tükröződő felület, hol rusztikusan rakott faburkolat, hol pedig hangelnyelő tulajdonsággal is rendelkező különleges szövet fedi a belső tér zárt elemeit, így teremtve különböző atmoszférájú tereket, segítve ezzel a kollégák szabad helyválasztását a napi munkavégzéshez"- LAB5


Az iroda nyitott tereiben kiemelten fontos szempont volt a hangcsillapítás, amit akusztikus kazettás álmennyezet, hangtompító függönyök, és puha burkolatok biztosítanak.
Az iroda otthonos jellegéhez a kényelmes, hangulatos és színes bútorok mellett a különféle anyagú és szövésű függönyök is hozzájárulnak és egyben belátásgátlás szerepet is ellátnak.


Összegzés
Roche Magyarország Kft új központi irodája minden tekintetben különleges, egy “kis ékszerdoboz” a maga hangulatával, különleges anyag használattal és a természet közelségével. Méltó a vállalat nevéhez, büszkeséggel tölti el a munkavállalókat. Funkcionalitásában a megváltozott munkakörülményekkel és elvárásokkal nagyon jól rezonál, a kollaborációs terek, a központi konyha, brainstorming területek nagyban segítik az agilis munkavégzés folyamatát és teret adnak az innovációra. Az újragondolt terekkel igyekeztünk egy olyan különleges munkahelyet, munkakörnyezetet létrehozni ami választ ad a járvány miatt átalakult munkahelyi és munkavállalói elvárásokra is.
A minőség, az elegancia és a fiatalos lendület találkozik a funkcionalitással egy nagyon izgalmas és varázslatos teret alkotva.