Az Év Irodája

NEXON új irodaháza

Adatlap megosztása

Cím: 1138 Budapest, Váci út 185.

Átadás éve: 2017 Q3

Ingatlan mérete: 4300 m²

Irodában dolgozók száma: 220

Bérlő cég: NEXON Kft.

Kivitelezés / Fitout

Market Építő Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

Art Front Hungary Kft

Tervezés / belsőépítészet

Art Front Hungary Kft

Tervezés / belsőépítészet

FBIS Architects

Irodabútor

Bravo Sincord Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Bakó Attila

Mobil és üvegfalak

Tasnádi Kft.Budaörd

Ingatlanfejlesztő

Nexon Kft.

Projektmenedzsment

Spányi Partners Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

foto: ©Vitáris László

Tervezés / belsőépítészet

foto: ©Zsila Sándor

Kivitelezés / Fitout

Streamnet Zrt.

Rövid bemutatkozás

A 100%-ban magyar tulajdonú NEXON Magyarország piacvezető bér- és humánügyviteli szoftverfejlesztője és szolgáltatója. A társaság 15 év után új székházat épített saját magának. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy hatalmas, 220 fős családi vállalkozás székházát. A családias hangulatú cég munkatársai között többen is akár 15-20 éve dolgoznak együtt, így a munkatársakat a tulajdonosok személyesen is megkérdezték mit, és milyet szeretnének, külön postafiókot nyitottak a tapasztalatok, kérések kommunikálására.
A tulajdonosok racionális gondolkodásának eredményeképpen egy időtálló, kívül és belül hasonló szín- és formavilágú, magas, LEED GOLD minősítést megcélzó épületkomplexum jött létre.
A belső dizájn elsődlegesen a fekete-szürke-fehér színkompozíciójával operál, míg színt a bútorok, vagyis a szoftver elemek és az ott dolgozó emberek a sokféleségükkel hozzák be a terekbe. Az épületet hosszú távra tervezték, anyaghasználatát a jól karbantartható magas minőség, a fenntarthatóság és az újrafelhasználhatóság jellemzik. A belső tereket a NEXON saját igényei szerint alakította ki. Az eltérő létszámú szervezetekhez igazodva megtalálhatóak az irodáktól üvegfalakkal szeparált kis létszámú és a nagyobb, 20-30 fős egyterű irodák is. Az irodák nagy része az átláthatóság szempontjait előtérbe helyezve, hanggátló üvegfalakkal nyitott a széles közlekedők felé, amelyek így nappali fénnyel telnek meg. A vizes helyiségek gendersemlegesek, tágasak, magas minőségben felszereltek. Az épület szabadonálló kialakításának köszönhetően az irodáknak nyitható ablakai vannak, melyekből csodás panoráma nyílik a felsőbb szinteken. A magas minőségben kivitelezett lépcsőházban és a földszinten gránitburkolat van, és itt egy 80 fős, LCD falas rendezvény terem is helyet kapott a cég oktatási programjai kiszolgálására. A terekben akusztikai csillapítású álmennyezet, több körben szabályozható világítás és jelenlétérzékelőkkel figyelt levegőminőség fenntartás biztosítja a munkavállalók magas komfortérzetét.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A NEXON új irodaháza sajátos, jellegzetes, jól felismerhető épület, konzekvens, kívül belül azonos formavilággal, LEED GOLD minősítés szerinti kialakítással. Fizikai jellemzői például a 3 csöves, energiatakarékos VRV klímarendszer, jelenlét és levegőminőség szerinti friss levegő betáplálás, min. 50 m3/fő.
Szabadon álló épület, 4 oldalról természetes fénnyel jól megvilágított tereiből teraszok nyílnak, és 360° körpanoráma látható a felső szinten lévő helyiségekből a Dunára és a Budai-hegyekre. Az ablakok hővédő üvegezéssel és elektromosan állítható, árnyékoló rolókkal szereltek.
Az épületben mindenhol Anti allergén belső burkolatok készültek, a világítás fokozatmentesen szabályozható, a terek hangcsillapítottak, a hanggátló nyílászárók rejtett zsanéros síkba záródó rendszerrel készültek.
A gyors liftek, flip-flop hívásvezérelhetőek.
Az ingatlan könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel (metró), és kerékpárral is, a vendégek és munkavállalók részére 104 parkolóhely áll rendelkezésre, amiből 40 helyhez elektromos töltő lehetőség is kiépített, illetve a kerékpárosoknak zárt tárolók és zuhanyzós öltözők biztosítottak.
A házban gendersemleges mosdó helyiségek (mosdó+wc+bidé egy helyiségben, közös előtérből nyitva) lettek kialakítva, kettős szellőztetéssel, automata szaniterekkel.
A házban tea lady dolgozik, teakonyha, kiváló minőségű ingyenes kávé és vízautomata minden emeleten áll a dolgozók rendelkezésére.
A 8. emeleten pihenőszoba kerül kialakításra a munkatársaknak, akik részére irodai masszázst is biztosít a cég.
A munkahelyek tervezése során a munkavállalók jelezhették kérdéseiket, problémáikat, tapasztalataikat, de a tulajdonosok személyesen is megkérdezték a kollégákat, hogy mondják el mit és hogyan lenne érdemes kialakítani.
A NEXON 2002 óta többször elnyerte a Legjobb munkahely felmérés dobogós pozícióit, mértékadó, értékteremtő magyar vállalatként felelős társadalmi szereplő, a Magyar Üzleti Felelősség Díját a CSR Hungary Díjat is elnyerte korábban.