Az Év Facility Management Cége

NEO Property Services Zrt.

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Máriássy utca 7

Rövid bemutatkozás

Vállalatunk, a NEO Property Services Zrt. az idén már 20 éves múltra tekinthet vissza.
Forgalmunk a működésünk első évében ~3 milliárd Ft volt, ez év végére várhatóan meghaladja a 20 milliárd forintot. Több, mint 3 millió négyzetméteren, közel 6 ezer épületben ellátott teljes körű facility management (FM) szolgáltatásunkkal alapításunk óta folyamatosan Magyarország piacvezető létesítménygazdálkodó vállalata vagyunk. Cégünknél ~650 munkatárs dolgozik.


Ez év tavaszától 100%-ban magyar vállalat vagyunk, tulajdonosunk a WING, a piacvezető ingatlanfejlesztő társaság.


Elsődlegesen nagyvállalatok, nagy ingatlan portfólióval rendelkező cégek, ingatlanfejlesztők, intézményi befektetők, ingatlanalapok számára kínálunk teljes körű, integrált létesítménygazdálkodási (FM) és ingatlankezelési (AM+PM) szolgáltatásokat. Átlátható szervezeti felépítésünk, országos lefedettségünk, ügyfélre optimalizált működési modellünk, 0-24 órás Call Centerünk és folyamatos szolgálatot nyújtó mobilcsoportjaink megbízható hátteret jelentenek ügyfeleink számára saját tevékenységük eredményes ellátáshoz. Országszerte 71 szervizautónk, 133 fő mobilcsoportos és 140 fő épületre dedikált karbantartó szakember munkatársunk áll megbízóink rendelkezésére.


A Létesítménygazdálkodói és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének (LEO) alapító tagjaként, alelnöki és felügyelő bizottsági elnöki szerepvállalásunk mellett több munkacsoportban is részt veszünk.
Szakértő kollégáink aktív közreműködésével készül negyedévente a LVHI (Létesítménygazdálkodási Vezetői Hangulat Index), valamint a LEO FM Benchmarking kiadvány, amely a létesítménygazdálkodási terület „best practice” adatait elemzi és hozza nyilvánosságra közérthető módon.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Kétszámjegyű növekedés:


Az idei év fontos sikereket hozott cégünk számára üzletszerzések vonatkozásában is.
Az üzemeltetési piac valamennyi szegmensében értünk el eredményeket, közbeszerzésekben és zártkörű meghívásos tendereken, kereskedelmi és ipari ingatlanok területén egyaránt. Büszkék vagyunk arra, hogy - a tavalyi kimagasló gazdasági teljesítményünket követően - idén is kétszámjegyű %-os organikus növekedést sikerült elérnünk.
A versenyeken elnyert tenderek mellett meglévő ügyfeleink is további, jelentős létesítményeket bíztak ránk. Néhány ezek közül:


Meglévő ügyfeleinktől kapott új megbízások:


• MOL kiemelt jelentőségű projektjei,
• Pécsi Egyetem számos projektje,
• Gizella Irodaház,
• Sanofi-Aventis Zrt. Újpesti gyáregysége.


Újonnan elnyert megbízások:


• Thyssenkrupp
• OTP
• Invitech
• Tchibo


Társadalmi felelősségvállalás, Fenntarthatóság


Az ügyfélközpontú szemlélet és magas szintű szolgáltatás nyújtása mellett Vállalatunk, a NEO Property Services Zrt. az értékei között tartja számon a társadalmi felelősségvállalást és a fenntartható működést. Támogattuk - többek között - a Rett Szindróma Alapítványt, a Gyermekétkeztetési Alapítványt és a Heim Pál Gyermekkórházat. A kezdektől kiemelt támogatója vagyunk a Bátor Tábor Alapítványnak.


Fenntarthatósági és környezetvédelmi alapelveinknek megfelelően folyamatosan monitorozzuk energiafogyasztásunkat, keressük a környezet terhelését csökkentő megoldásokat. 2019-ben LED-esítéssel és a munkatársi tudatosság növelésével sikerült a NEO Property Services Zrt. saját villamos energia felhasználását 20%-kal csökkenteni. Arra törekszünk, hogy megbízóinkat is hasonló eredményekhez segítsük hozzá, ezért ügyfeleink számára is rendszeresen készítünk energia-racionalizálási riportokat, javaslatokat. Így készült el pl. egy logisztikai park teljes LED-esítése több mint 100 ezer m2 területen, és egy irodaház teljes gépészeti átalakítása hőszivattyúk, hővisszanyerők, szabályozó elemek beépítésével.


Ezen a területen végzett munkánk eredményének könyveljük el, hogy - a bérlővel és a tulajdonossal szorosan együttműködve – hazánkban elsőként sikerült elnyerni az Infoparkban az új Ericsson székház számára a LEED Building operations and maintenance kategóriában a GOLD minősítést. (Korábban egy másik létesítményen a BREEAM in use – VERY GOOD minősítést is Magyarországon elsőként nyertük el.)


ISO 41001 certificate:


A fent ismertetett lépések folytatásaként az idén az FM cégek közül hazánkban elsőként szereztük meg az ISO 41001-es szabvány szerinti, a Létesítménygazdálkodási Irányítási Rendszer működésére vonatkozó tanúsítványt.


Referenciák

Ipar:
Magyar Telekom Csoport, MOL csoport, ELMŰ/ÉMÁSZ, MÁV, Sanofi, Coloplast, Strabag, Fővárosi Vízművek, ThyssenKrupp, Apple, Bosch.


Bevásárlóközpontok, kereskedelem:
MOM Park, Asia Center, Hegyvidék, Eurocenter, Praktiker, KIKA, OBI, StopShop, Agria Park, Zone.


Irodaházak, logisztika, egyéb:
MTVA, Magyar Nemzeti Bank, Immofinanz Services Hungary, Magyar Államkincstár, Semmelweis Egyetem, Corvinus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, WING és Diófa Alapkezelő létesítményei