Az Év Tervezett Lakó Projektje

Németvölgyi Residence

Adatlap megosztása

Cím: 1124 Budapest, Németvölgyi út 41-45.

Ingatlan mérete: 9810 m²

Ingatlanfejlesztő

Biggeorge Property Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

OK2 Építész Iroda

Rövid bemutatkozás

A Németvölgyi Residence egy 8,583 négyzetméter, ősfás területű ingatlanra tervezett, 6 épületből álló villapark, mely Budapest egyik legnívósabb zöld kerületében, a XII. kerületben a Németvölgyi út és a Stromfeld Aurél út között elterülő lankás területen helyezkedik el.
Az épületek innovatív építészeti stílusban, exkluzív külső megjelenéssel emelik majd a környék patinás házainak hangulatát. A homlokzatokon meg¬jelenő különböző színes üvegfelületek díszítik és teszik egyedivé az épületeket. Építészeti megjelenését tekintve modern, változatos tömegű épületek kapnak helyet benne. A projekt különlegessége, hogy az alaprajzok szintenként teljesen különbözőek, valamint minden lakás terasszal és hatalmas üvegfelületekkel rendelkezik. A tervezési koncepció az volt, hogy az épületek egyfajta „kertház” hatást keltsenek: a földszinti lakások esetén a saját kert, az emeleti lakásoknál a nagy teraszok révén, illetve az ősfás parkon keresztül „saját kertes ház” élményt nyújt majd az itt lakóknak. Ugyanezt segíti elő az épületek kialakítása is: a visszalépcsőzés valamint a csekély egybefüggő falfelületek miatt nagyobb a térhatás az egyes épületek között. Ezek a finom megoldások keltik a „táj jellegű” beépítés érzetét, és ezáltal teljesítik a projekt építészeti célkitűzését.
A projekt, a főváros egyik legélhetőbb részén, a XII. kerületben, a hegyvidéki terület bevezető lankás területén helyezkedik el, panorámával a Budai várra és Pest számos építészeti nevezetességére. A környék patinás épületei között igazi különlegesség a tervezett újépítésű lakópark. A környék megfelel a zöldövezeti elhelyezkedés minden kritériumának, de Buda legfontosabb közlekedési és szolgáltatási csomópontjai is perceken belül elérhető távolságra találhatóak. A Királyhágó tér és a Böszörményi út közvetlen szomszédsága egyedülálló infrastrukturális ellátottságával különlegesen sokszínű lehetőségeket kínál. Bisztrók, éttermek és cukrászdák várják a leendő lakástulajdonosokat felejthetetlen gasztroélményekkel, mozik és művelődési ház gondoskodnak a változatos kulturális programokról. A testi-lelki feltöltődésről uszodakomplexum, prémium fitnesslétesítmények valamint masszázs, spa és wellness programok gondoskodnak.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Németvölgyi Residence népszerűségét bizonyítja, hogy már az értékesítés megkezdése előtt is óriási érdeklődést keltett a lakásvásárlók körében. A kerületben hiánypótló beruházás, műszaki színvonalban, exkluzivitásban is egyedülálló a más folyamatban lévő fejlesztésekhez képest. A XII. kerület jellegéhez, a természetközeliséghez és a magas színvonalhoz egyaránt igazodik.


(A képek illusztrációk és nem a standard műszaki tartalommal kerültek bemutatásra. A változtatás jogát fenntartjuk.)