Az Év Környezettudatos Irodája

MSD Magyarország

Adatlap megosztása

Cím: 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 10./b

Átadás éve: 2022 Q3

Ingatlan mérete: 1552 m²

Irodában dolgozók száma: 200

Bérlő cég: MSD Pharma Hungary Kft.

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Irodabútor

Ahrend Hungary

Design & Build

Capstone Management Kft.

Ingatlantulajdonos

TriGranit Fejlesztési Kft.

Tervezés / belsőépítészet

Finta Stúdió

Projektmenedzsment

CBRE

Kivitelezés / Fitout

Újlaki Építő Kft.

Energiatudatos irodaház

Rewell Consulting Kft. - Kurucz Regina

Biztonsági cég

Frontline Security Solutions

Projektmenedzsment

Sodexo Services Hungary Kft.

Szoftver cégek

Vergesense

Informatikai szolgáltatók

Siemon

Szoftver cégek

AVI-SPL

Energiatudatos irodaház

Harmathy Green Building Consulting Kft.

Rövid bemutatkozás

Az MSD a világ egyik legnagyobb innovatív gyógyszeripari vállalata. Több, mint 130 éve végez kutatásokat és fejlesztéseket az élet szolgálatában: a világ legnagyobb kihívást jelentő betegségei ellen nyújt gyógyszeres megoldásokat és vakcinákat. Az amerikai központú MSD 30 éve van jelen Magyarországon budapesti székhellyel, több mint 200 munkatárssal. 14 országot ellátó közép-kelet európai disztribúciós központjuk Budaörsön található. A 2022 őszén átadott, Millennium Gardens-beli új irodájuk kialakításánál alapvető kritérium volt, hogy rugalmasan kiszolgálja a különböző részlegeket és az eltérő munkastílusokat. A tervezéstől a beköltözésig minden folyamatba bevonták a dolgozókat is, kikérték véleményüket, felmérték elvárásaikat, így minden irodatér igényre szabottan került kialakításra. A költözés folyamatát dedikált Change Management csapat segítette. Emellett fontos volt, hogy az új iroda megfeleljen az MSD magas szintű nemzetközi standardjainak és a WELL környezettudatos minősítés elveinek is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A kollégákkal való együttműködés eredménye egy színes, vidám, otthonos, modern, kényelmes és funkcionális iroda lett, ami nemcsak a munkának, hanem a társasági életnek is teret ad, és ahova a rugalmas, a hibrid munkavégzés szellemében, „home office” mellett is egyre többen kapnak kedvet bejárni.


A 1552 négyzetméteres irodatér WELL minősítése magas elvárásokat támasztott a levegő minőségével, a hőkomforttal, a megvilágítással, ergonómiával és az akusztikával kapcsolatban is. A belső tér már előminősített, és fontos kiemelni, hogy e téren is úttörő, hiszen Magyarországon még nincsen WELL minősítést elnyerő iroda.


A „hot desk” rendszerű nyitott iroda 23 különböző méretű tárgyalóval, fókuszszobával, hangszigetelt telefonfülkével, eltérő célú egyéni és csoportos elvonulási lehetőségekkel, online és offline kollaborációt segítő terekkel, felszerelésekkel szolgálja a hatékonyságot és a komfortot. Az eltérő munkastílusok teljeskörű kiszolgálására kialakításra került egy ún. csendes zóna is, ahol egyéni munkavégzés és halk beszéd preferált. Az iroda közepén egy nagyobb, céges összejövetelekre, „town hall” prezentációkra is alkalmas, íves kanapékkal tagolt, projektorral és hangosítással felszerelt, tágas közösségi tér kapott helyet.


Az egyterű irodában és a tárgyalókban dekorációs célokat is betöltő, színes akusztikus panelek tompítják a hangokat. A terek tagolását kellemes mintázatú padlószőnyeg is segíti. A vállalat arculati színeivel összhangban választott modern, letisztult stílusú, magas minőségű bútorok a legmagasabb funkcionalitás mellett kényelmesek és szemet gyönyörködtetőek. A különleges dizájnú belsőépítészeti elemeket sok zöld növény teszi még természetközelibbé.


Az ergonomikus munkavégzést mind a 68 munkaállomásnál elektromosan állítható magasságú asztal és a munkaállomások felénél dupla monitor támogatja. A híres magyar művészekről, sportolókról és tudósokról elnevezett tárgyalók foglaltságát az ajtajuk mellé kihelyezett, Outlook naptárakkal összehangolt elektronikus panelek jelzik. A tárgyalókban a kollégák a legmodernebb audiovizuális eszközök segítségével vetíthetik ki prezentációikat, tarthatnak magas minőségű telekonferenciákat, valamint a falra szerelt, visszafogott eleganciát sugárzó fekete üvegtáblákra (glassboard) jegyzetelhetnek.


Az iroda különlegessége az MSD globális standardjai szerint is elvárt, privát elvonulást biztosító baba-mama/rekreációs szoba, ahol a pelenkázóasztal mellett masszázsfotel is helyet kapott. A kialakítás és berendezés során kiemelten ügyeltek a mozgáskorlátozott kollégák támogatására, így az egész irodai környezetet, sőt, még a konyhapult egyes elemeit is ennek szellemében alakították ki. Akadálymentesen elérhetőek a tárgyalók és az egyéni belépőkártyával nyitható, dedikált szerkények is.


A 6. emeleti iroda lélegzetelállító dunai panorámával büszkélkedik, az ide látogatók a Gellért-hegytől a Rákóczi hídig elláthatnak, és este megcsodálhatják a Művészetek Palotája és a Nemzeti Színház díszkivilágítását is. Az exkluzív munkakörnyezetet területenként különböző zöldtea és levendula illat befújása teszi még kellemesebbé.


A Duna partján álló, zöld, parkosított környezetben található irodaház könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. A kerékpárral érkezők kényelmét zárt biciklitároló és zuhanyzóval felszerelt öltöző is szolgálja. A bérlők kikapcsolódását a számukra szabadon használható tetőterasz is segíti.