Az Év Irodája

MSCI

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Kassák Lajos u. 19-25.

Átadás éve: 2014Q1

Ingatlan mérete: 4000 m²

Irodában dolgozók száma: 300

Bérlő cég: MSCI

Mobil és üvegfalak

GMB Solutions

Költöztető cég

Santa Fe Relocations Kft.

Projektmenedzsment

Cushman & Wakefield

Ingatlantulajdonos

Skanska Magyarország Ingatlan Kft

Irodabútor

Herman Miller

Kivitelezés / Fitout

Armstrong Building Products

Tervezés / belsőépítészet

Heiszler Zoltán

Irodabútor

Office Art & Design

Kivitelezés / Fitout

Agis Fire & Security Kft.

Kivitelezés / Fitout

Wattmester Kft.

Rövid bemutatkozás

Az MSCI 2014 Februárjában költözött a Green House irodaházba, ahol 4000 négyzetméternyi  irodaterülen 300 főt foglalkoztat.


Az épület maga Leed Platinum minősítésű, környezettudatos szempontok figyelembe vételével épült. A 4. és 6. emeleten elhelyezkedő iroda kialakítása hűen tükrözi a nemzetközi vállalat időtálló értékeit és globális piacvezető pozícióját.


A tervezésnél a hangsúlyt a funkcionalitás, az átláthatóság, a kollaboráció, a dolgozói elégedettség és a dizájn ötvözésére helyezték.


IRODATÉR


A teljes irodatér megfelel a 21. századi irodatrendeknek, technikai megoldásai innovatívak és a jövő standardjait idézik. Kollégáink egyéni és csapatszintű igényeit a lehetőségekhez képest maximálisan kielégíti, teret enged a kreativitásnak és minden eszközt biztosít a jól szervezett irodai munkavégzéshez.


Az U-alakú irodaház adottságainak megfelelően alakul a munkahely alaprajzi struktúrája: a nyílt légtérben elhelyezett munkaállomásokat az ablak mellé csoportosították, hasznosítva a természetes fény adta lehetőségeket, míg a középső traktusban találhatóak a tárgyalók, a csendes szobák, a relaxációs helyiség, vagy éppen a teakonyha.


Ami a belsőépítészeti megoldásokat illeti, az otthonosság, konzervatív elegancia és természetesség volt a vezérelv.  A plafonig érő ajtók és üvegfalak, barnás színvilágú tapéta és szőnyeg otthonos atmoszférát adnak a térnek.


Az egész irodában érvényesül az ergonomikus szemlélet. Ezt támasztja alá a minőségi Herman Miller Aeron székek használata, illetve az egyénileg igényelhető asztalemelő szerkezet, mely segítségével a munkaállomások igény szerint álló magasságig emelhetőek. Mind az álmennyezet, mind a padlószőnyeg hangelnyelő funkcióval bír, valamint több phone booth is kihelyezésre került a személyes hívások lebonyolítására.


A beépített műszaki berendezések olyan magas fokú technológiai színvonalat képviselnek, hogy akár 10 évig is kiszolgálhatják a cég igényeit. Ezt reprezentálja a digitális tárgyalófoglaló rendszer, az automata vetítővászonnal és fali vezérléssel felszerelt magas felbontású projektorok, a nyílt légtérben elhelyezett TV képernyők, az irodaszerte elérhető wifi, valamint a munkahely CO2 szintjét és páratartalmát mérő berendezés.


TÁRGYALÓK


Minden tárgyalóban az ajtó fa mintázatával megegyező integrált fal található, az írható felületek üvegből készültek. A tapétával borított falakat padlóba süllyesztett lámpák világítják meg.


A tárgyalók félautomata mobilfalakkal akár 3 részre oszthatóak, a közel 100 főt befogadni képes nagy tárgyalóban folyó előadás pedig speciális streaming technológia és professzionális kihangosítás segítségével nyomon követhető az irodatérben és BISTRO-ban felszerelt monitorokon.


Minden tárgyalóban falba süllyesztett képernyők segítik elő a megbeszélések hatékonyságát, ezekhez vezeték nélküli billentyűzet és egér tartozik. Az úgynevezett tiny PC-k asztallap alatt vannak rögzítve, az álpadlóban csatlakoznak a monitorhoz, így sehol sem láthatóak kábelek.


KÖZÖSSÉGI TEREK, MEGOLDÁSOK


A liftelőtereket maximálisan kihasználták, a recepciónál otthonos bútorokkal berendezett fogadótér várja a látogatókat, máshol babzsák fotelekben lazíthatnak a kollégák.


Látványos elemei az irodatérnek a tartópillérek, melyek nemes anyagokkal burkolva írható felületként is funkcionálnak megkönnyítve a folyamatos kollaborációt.


A nyitott irodatér hátrányait kompenzálandó, a  kollégák privát szférájának és komfortszintjének emelése érdekében,  a személyes tárgyak tárolására alkalmas zárható szekrényeket helyeztünk el több ponton. Kialakításra került egy, a sportos kollégákat kiszolgáló ruhaszárító helyiség illetve figyelmet fordítottunk a tudásukat bővíteni vágyó dolgozók igényeire is egy könyvtársarok kialakításával.


A hatodik emeleten kapott helyet a 280 négyzetméteres multifunkcionális közösségi tér, a BISTRO. Itt lehetőség van akár 60 fő egyidejű étkezésére, alkalmas lazításra az XBox-szal felszerelt nappali sarokban, de gyors meetingek, események lebonyolításának is közkedvelt helyszíne. Ipari hűtőszekrények, mikrohullámú sütők, mosogatógépek, vízgépek szolgálják ki a kollégák napi szintű igényeit. A helyiség falburkolata álgesztes bükkből készült, külön is megvilágítható, hogy bármely napszakban kellemes, otthonos hangulatot kölcsönözzön a térnek.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A belsőépítészeti megoldásokat tekintve az otthonosság, konzervatív elegancia és természetesség volt a vezérelv. Ez tükröződik az egész irodaterületen, de leginkább a BISTRO kialakításában kézzelfogható.