Az Év Irodája Különdíj

Magyar Telekom Future Work Projekt

Adatlap megosztása

Cím: 1013 Budapest, Krisztina körút 55.

Átadás éve: 2014Q2

Ingatlan mérete: 1020 m²

Irodában dolgozók száma: 80

Bérlő cég: Magyar Telekom Nyrt.

Irodabútor

Bravosincord Kft.

Irodabútor

Kinnarps Hungary Kft

Irodabútor

Neudoerfler

Irodabútor

Mobil Art Kft.

Kivitelezés / Fitout

Mobil Art Kft.

Irodabútor

IBC Orbán Kft

Irodabútor

Art of Home_

Rövid bemutatkozás

A Future Work projekt legfontosabb célja olyan munkamódszerek és olyan munkakultúra kidolgozása, mely hosszú távon biztosítani tudja a munkatársak elkötelezettségét és motivációját; azaz feladatunk volt a jövő munkahelyének a megteremtése.


Ennek érdekében a Magyar Telekom központjában átépítettünk egy pilot területet, ahol teszt jelleggel új irodai környezetet alakítottunk ki és új munkamódszereket vezettünk be.


A pilot során elsősorban a következő témaköröket vizsgáljuk: • motiváló fizikai környezet

 • bizalmon, együttműködésen és teljesítményen alapuló munkakultúra

 • modern munka- és meeting módszerek

 • rugalmasságot biztosító IT környezet


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA


 • a kommunikáció megfelelő áramlásához egyterű irodában gondolkoztunk a tervezésnél. Mindenképpen tágas, nyitott és világos teret szerettünk volna létrehozni.

 • a szint középső részénél egy nagyobb közösségi tér helyezkedik el és ennek két oldalán egyenlő arányban oszlanak meg a különböző egyéni munkahelyek és közösségi terek.

 • a távmunka arányának növelése lehetővé tette a „shared desk” asztalok használatát, melyek módot adnak arra, hogy a felhasználók saját igényeiknek megfelelően végezhessék munkájukat, akár ülve, vagy állva is. Testükhöz és antropometriai méreteikhez tudják alakítani aktuális munkaállomásukat, a székek, illetve normál és állítható magasságú asztalok segítségével. Minden kollégának ugyanaz a technológiai felszerelés áll rendelkezésére. Az asztalok betekintésgátlós monitorral és perifériás eszközökkel felszereltek, így bárki bárhol ugyanolyan körülmények között tudja végezni munkáját.

 • a bútorok kiválasztásakor fontos szempont volt a modern, mai trendekhez igazodó megjelenés mellett az ergonomikus és praktikus kialakítás. Mivel a jövőben a dolgozók használják legtöbbet az irodai székeket, ezért a tenderrel beérkezett darabokat velük teszteltettük, majd az általuk két legjobbnak ítélt terméket választottuk ki. Különlegességként jelennek meg az állítható magasságú asztalok és a lovaglószékek, melyek nagy népszerűségnek örvendenek.

 • a térben elszórtan, színfoltként jelennek meg az alternatív tárgyalóhelyek, melyek kötetlenebb módot biztosítanak az egyes megbeszélésekhez vagy személyes találkozókhoz.

 • továbbá alapvető cél volt, hogy minél több fajta tárgyalási módszert kipróbáltassunk a kollégákkal a folyamatok gyorsítása és hatékonyabbá tétele érdekében. Nem csak funkciójukban, hanem designjukban is különböző hangulatú tárgyalókat alakítottunk ki.

 • a produktivitás növelésére létrehoztunk egy rekreációs szobát, ahol a kollégák kikapcsolódhatnak és felfrissülhetnek, különböző szórakoztató médiás eszközök, kardio és fizioterápiás gépek segítségével.

 • a tensegrity a Future Work projekt jelképe, mely türközi az egyes részek egymással való kapcsolatának a fontosságát. Ha megmozdítod az egyik elemet, mozog vele a másik is, ezzel kifejezve az együttműködést es az állandó változást is.