Az Év Irodája

ION - Dealogic Planet by Stay in Hungary Kft / Mashroom Design

Adatlap megosztása

Cím: 1062 Budapest, Teréz körút, Eiffel Irodaház, B-5 55-57

Átadás éve: 2018 Q4

Ingatlan mérete: 1400 m²

Irodában dolgozók száma: 135

Bérlő cég: ION Investment Group

Technológia és innováció

AV Spring Kft

Tervezés / belsőépítészet

Mashroom Design

Kivitelezés / Fitout

ConNext Hungary Kft

Tervezés / belsőépítészet

Bukovszky Péter, Halász Györgyi

Rövid bemutatkozás

Az amerikai szoftverfejlesztő cég az ION-Dealogic Planet idén átadott új, budapesti irodájának tervezése során a kulcsszavak a dinamizmus, flexibilitás, fejlődés és kapcsolódás. Kapcsolódás térben és időben, fizikálisan és virtuálisan, lokálisan és globálisan egyaránt, mely dimenziók összessége az Eiffel Square irodaház 5.emeletén két szárny összenyitásával, összesen 1400 négyzetméteren valósult meg.


A cég a világ 9 nagyvárosában létesített irodát. Ezeket a nagyvárosokat idéztük meg tárgyalókként és break out területenként a Globalitás jegyében. New York, London, Sao Paulo, Peking, Sydney, Mumbai, Tokio, Hong-Kong és Budapest lokális kapcsolódásának ad teret az open office elrendezés, melyeket jelentős mennyiségű és méretű break out zónák, a közös pihenő időnek helyet adó zárt kávézó, az iroda középpontjában elhelyezett „cooperation zone” illetve a multifunkcionálisan használható auditórium kapcsolnak össze.


Az egyes nagyvárosokat mind saját szemüvegünkön keresztül vizsgálva, architekturális megközelítésben, színek, formák, épülettípusok által inspirálva fogalmaztuk meg. Így ragadtunk ki például Mumbaiból egy nyüzsgő, városi utcarészletet, neonfényekkel, növényekkel és olyan street art alkotásokkal, melyeket magyar művészek segítségével hívtunk életre.


Tokió nyüzsgő, száguldó városából a metrót emeltük ki. Az áramlást, mozgást, haladást a grafikában jelenítettük meg, ezt ötvöztük tradicionális építészeti elemekkel, így jött létre a metró kocsit megformáló tárgyaló. A metróhoz tartozó „váró” pedig Tokió jellegzetes színű burkolatait sorakoztatja fel.


New York, mint a cég egyik alapító országának nagyvárosa központi helyet és funkciót kapott. A két szárny összenyitásával létrejött centrális térben egy irodán belüli kávézót alakítottunk ki. Ez lett a New York kávézó, mely a felhőkarcolók korának hajnalát idézi, art-deco és modernista formai elemek ötvözetével.


A másik alapító ország fővárosát, London két arcát is megjelenítettük. Az átjáró adta térben dupla tárgyalóként jelenik meg a klasszikus utcakép színes ajtajaival, téglaburkolatával és metró feliratával. A tárgyalók akusztikai burkolata beton és filcburkolat egyedi kombinációjában valósult meg. A parkok városaként London Garden nevű break-out pihenővel csaltuk be az irodába a főváros természet közeliségét, amely növényeivel és parkot idéző grafikájával teremti meg a hangulatot.


Ügyfélképviselet, generál tervezés és project management: Stay in Hungary Kft, B.Nagy Ferenc, Oszvald Lilla, Elszászer Dániel.


Belsőépítészet: Bodrogi Fanni, Gáti Anna, Hitka András, Megyeri Noémi, Szegő Gábor, Zengővári Attila


Építészeti tervezés: Bukovszky Péter, Halász Györgyi


Kivitelezés: ConNext Hungary Kft, Csiri Sándor


Fotó: Filep Krisztina, aszisztense Besenczi Richárd


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Manapság életünk meghatározó részét a munkahelyünkön töltjük, ezért a legkevesebb, hogy az itt eltöltött idő minőségivé válhasson mind a környezeti adottságok mind az IT és világítástechnikai újítások tekintetében. Megragadva a megrendelői nyitottságot, a tervezők célja az volt, hogy olyan flexibilis területet tervezzenek, ahol az iroda minden pontja alkalmas munkavégzésre, akár a London Garden-ben laptoppal az ölükben, akár a Mumbai kanapéin szeretnének dolgozni a munkavállalók. Így az irodatér egy „második otthonná” alakult, mely a kikapcsolódás, feltöltődés mellett az elmélyült munka számtalan módját kínálja. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján törekedtünk arra, hogy az új ION-Dealogic iroda a jövő kihívásaira összpontosíthasson.