Az Év Tervezett Hotel Projektje

IN Budapest

Adatlap megosztása

Cím: 1077 Budapest, Rottenbiller 17-19.

Ingatlan mérete: 6000 m²

Tervezés / belsőépítészet

T2a Tervezőiroda

Rövid bemutatkozás

Az INBudapest projekt keretében az IN Group beruházásaként egy diákapartman-ház és egy butik hotel valósul meg Budapest belvárosában, a VII. kerületi Rottenbiller utcában.


A belső udvari épületből kialakításra került egy, 80 bútorozott minigarzonból álló diákapartman-ház, melynek hasznosítása során a beruházó olyan piaci terméket kívánt megalkotni, amelyben egyszerre öltenek testet egy, az ingatlant életvitelszerűen használó egyetemista közösség vágyai és az átlag feletti hozamú „hands free” befektetést keresők igényei.


A 22-24 négyzetméteres minigarzonok mint befektetési termékek magas négyzetméterár, ám relatíve kis befektetési összeg mellet biztosítanak maximális hasznot, s minthogy a beruházó átvállalja a bebútorozást és a teljes körű ingatlanmenedzsment is, komplex megoldást kínál a végfelhasználónak és a befektetőnek is. Ez a merész termékalkotás egyúttal releváns válasznak bizonyult a hazai ingatlanpiac egyik legnyomasztóbb problémájára, és így a beruházó a magasabb négyzetméter-áraknak köszönhetően nem volt kénytelen minőségi kompromisszumokra.


A három egyetem metszéspontjában, kiváló közlekedés mentén elhelyezkedő és prémium minőségű anyagokból épülő diákapartman-ház mind külső, mind belső tereinek kialakítását a „co-living” és az „all in one” szemlélet vezette, az a vágy, hogy a fiatal generáció igényeit megértve és kiszolgálva azok dinamikus, nagyvárosi életét professzionálisan sikerüljön az épületbe integrálni. A diákok közösségi igényeit szolgálják a korosztály ízléséhez igazított közösségi terek: edzőterem, kávézó, belső udvar, komfortérzetüket pedig jelentősen emeli a személyre szabottan bebútorozott és felszerelt lakások, a fedett gépjármű- és kerékpártároló, a lift, a 24 órás biztonsági szolgálat, a mosoda, de akár a lépcsőházak pihenőszintjeire kihelyezett fénymásolók is. A magánszférából a közösségi térbe kiszervezett szolgáltatások ötlete is jelentősen mértékben támogatta az értékesítés sikerét.


Igazi innováció az úgynevezett „study box”, ahol is a lakásokhoz tartozó, padlótól plafonig érő nyílászáróval ellátott erkélyek színes alumínium borítással kapcsolódnak a szobákhoz plusz belső teret képezve. Ez a megoldás kívülről az épület homlokzatának legkarakteresebb designeleme, belülről pedig növeli az apartmanok hasznos, belső terét. Az említett innováción túl a stúdiólakások térélményét hivatott erősíteni a 4-6 méteres belmagasság és az ipari loft stílusú belsőépítészeti megoldások is.


Az utcafronti épület egy 60 szobás boutique hotelnek fog otthont adni. A XIX. század végén, az eklektika stílusban kivitelezett épület a világhírű játékkártya gyártó Piatnik család tulajdonában állt és gyárként funkcionált. A beruházó úgy használta fel a műemléképület adottságait, hogy megőrizze az épület történelmi értékét és arculatát a város számára, közben pedig képes legyen olyan turisztikai attrakciót létrehozni, amely stílusában és színvonalában egyaránt alkalmas hazai és külföldi turisták tömegeit a kerületbe vonzani. A fejlesztő egyik nem titkolt szándéka ugyanis olyan mikroklíma kialakítása az INBudapest beruházással, amely a belföldi és külföldi diákok és turisták állandó jelenlétével pozitív irányba befolyásolja a városrész felzárkózását és reputációját.


És ha már eklektika: a belsőépítészet és -enteriőr egyfelől igyekszik a lehető legtöbbet megőrizni és átadni a ma emberének a 19. századvég hangulatából, stílusából, ugyanakkor belelátja és integrálja az épületbe azt a modern jövőt, amelyet a legmagasabb minőségű anyagok igényes és okos felhasználásával tesz szerethetővé.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

• okosan kombinál két érdeket: az átlag feletti hozamú és „hands free” befektetést keresők szempontjait, valamint az ingatlant életvitelszerűen használó egyetemisták minőségigényét
• olyan új és komplex terméket hoz létre a végfelhasználó és a befektető számára is, amely egyedülálló a piacon
• ismeri és kiszolgálja a fiatal generáció közösségi és komfort igényeit az 5*-os színvonalon kivitelezett, dedikált közösségi terekkel, ahová a minigarzonok méretéből fakadó komfortigényre válaszul kiszervezi a házimunkát és a közösségi életet a magánszférából
• innovatív: „study box” megoldás, amely a lakásokhoz tartozó erkélyeket színes alumínium borítással kapcsolja a szobákhoz plusz belső teret képezve
• érzékenyen és igényesen kombinálja a műemléképület múltjából fakadó eleganciát és a funkció orientált modernitást
• külföldi és hazai diákokat és turistákat vonzva a kerületbe ma alakítja ki azt a mikroklímát, amelyet az egész városrész jövőjeként elképzel
• az épület jellegéből fakadóan unikális és leutánozhatatlan.