Az Év Irodaháza

Hungexpo Zrt.

Adatlap megosztása

Cím: 1101 Budapest, Albertirsai út 10

Átadás éve: 2021 Q4

Irodában dolgozók száma: 88

Irodabútor

Nowy Styl Hungary Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

Nowy Styl Hungary Zrt.

Tervezés / belsőépítészet

Finta és Társai Építész Stúdió Kft.

Rövid bemutatkozás

A Hungexpo Zrt. Magyarország és a régió vezető kiállítás- és konferenciaszervező cége, amely a következő években szinte teljesen megújul.
Az 1967-ben alapított és 1990 októbere óta Zrt. formában működő Hungexpo a kezdetektől elkötelezetten és professzionálisan végzi szakkiállítások, vásárok szervezését belföldön és külföldön. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerével ma már Közép-Kelet Európa meghatározó kiállítás- és konferenciaszervezője. Állandó kiállítási területének, a Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központnak kereskedelmi célú értékesítése a cég működésének másik fontos alappillére.
A 2019-ben indult és 2021-ben záruló revitalizációs program eredményeképpen a főváros egy 21. századi kiállítási és konferencia helyszínnel gazdagodik, amely tovább erősíti a Hungexpo piacvezető szerepét itthon és a régióban.
A Hungexpo 2005-ös privatizációja új fejezetet nyitott a cég életében. Az új tulajdonos, a francia GL events cégcsoport nemcsak a terület fejlesztését vállalta, hanem megnyitotta az utat olyan hatalmas nemzetközi konferenciák és kiállítások előtt, mint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kongresszusa, az ENSZ mellett működő Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) éves közgyűlése, vagy a világ egyik legjelentősebb gasztronómia seregszemléjének, a Sirha-nak a megrendezése. Emellett 2016-ban Budapest és a Hungexpo adott otthont a nemzetközi szakácsverseny, a Bocuse d’Or európai döntőjének, és a sor a következő években folytatódni fog.
A megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ európai színvonalú környezetet kínál a kiállítóknak, konferencia szervezőknek és a látogatóknak.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Hungexpo Főépületének különleges organikus formája miatt az irodaszerveződés egyedi módon alakult a térben.


A design koncepció alappillére egy otthonos fiatalos megjelenésű és kialakítású iroda volt. Hívogató munkakörnyezetet hoztunk létre, amit olyan harmonikus színekkel támogattunk meg, melyek reflektálnak a Hungexpo logójában használatos színekre is. A mennyezet loftos, ipari hangulatot kölcsönöz a térnek, amelyet a kellemes kanapék, fotelek és meleg fa hatású felületek ellensúlyoznak.


Az irodakialakításnál az épületre jellemző íves formákon kívül egy új kihívással néztünk szembe; a jelen világhelyzethez alkalmazkodott munkarenddel. Az irodai lét változásokat hoz magával, a jövő a hibrid munkavégzés, ahol az irodai jelenlét és a távmunka ötvöződik.


A feltáruló tágas tereket, világos munkaterületekkel töltöttük meg, melyet számos közösségi térrel tarkítottunk, amelyek alkalmasak akár közös munkavégzésre, akár mini meetingekre, akár munka közben tartandó pihenőre is.


A tárgyalásra kialakított területek rugalmasak, moduláris bútorokból állnak össze, amik felvehetik a meeting szoba és a training szoba funkcióját egyaránt.
Az open office tere is igen változatos. A dolgozók nem rendelkeznek saját asztallal, az aznapi munkájuk helyszínét a projekttől függően tudják megválasztani, legyen ez egy emelhető magasságú asztal, vagy egy nagyobb csapatmunkához kialakított rész.


A hibrid munkában dolgozó emberek főként közös projekteken dolgoznak, így figyelembe kellett venni azt is, hogy vannak kollégák, vagy partnerek, akik online csatlakoznak a megbeszélésekhez. A számos kisebb helyiséget összetett funkcióval hoztuk létre tárgyalásokra vagy ötletelésre, mindezt videóhíváshoz alkalmas eszközökkel. A területek könnyedén átalakíthatóak az adott tevékenység igényeinek megfelelően. Ezen felül több részen olyan paravánokkal ellátott bútorokat helyeztünk el, amelyek kisebb megbeszélések, vagy rekreáció helyszíneivé válhatnak.


Mindezek által egy agilis, a hibrid munkavégzést elősegítő térszervezés jött létre, amely a bútorhasználat segítségével a kollaborációra, együttműködésre fekteti a hangsúlyt.