Az Év Tervezett Projektje

Hotel Chainbridge Mamaison & Comfort

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Mérleg 4-6

Ingatlan mérete: 8000 m²

Rövid bemutatkozás

A város frekventált turisztikai központjában fekvő épületek felújítása során a szállodák külső és belső képe egy új szinten képviseli majd a CPI Hotels brand-et.
A kiváló lokációjú Mérleg utcában nyílik majd meg az 54 szobás 4* superior és a 101 szobás 3superior szálloda, néhány lépésre a Lánchídtól, a Four Seasons Hotel Gresham Palace közelében.
A 4
superior hotel homlokzata teljes egészében átalakul, a Mérleg utca 6. szám alatti főbejáraton át hangulatos, kandallós, elegáns lobbyba lép a vendég. Itt kényelmes, ülőhelyekkel ellátott recepció, 40 fős, a nap folyamán lobby bárként funkcionáló reggeliző és étterem is helyet kap majd. A szálloda további különlegessége, hogy az alagsorban spa-részleget is kialakítanak, benne medencével, szaunával, gőzfürdővel és hatalmas relaxációs területtel. A szobák a Varródesign stílusához illeszkedve elegáns, látványos megjelenést kapnak, 26 superior, 25 egy- és két hálószobás lakosztály és egy Mamaison Signature suite várja majd a vendégeket. A másik, extravagánsabb és funky stílusú hotel is igazi nagy dobásnak ígérkezik, köszönhetően többek között egyedi és fantáziadús dizájnjának. A Mérleg utca 4. szám alatt, azaz a szomszédos, eddig irodaházként működő épületben saját bejárattal rendelkezik majd. A 3* superior szálloda 101 szobával várja majd a vendégeket. A színes, izgalmas enteriőr egyik különlegessége lesz például a lobby bár körül felállított retró körhinta.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A CPI elhivatott a fenntartható környezet, a zöld technológiák, a környezetvédelem mellett. A kivitelezési folyamat előkészítésénél, a koncepció kidolgozásánál is elődleges szempont volt a folyamatok egyszerűsítése és a környezetterhelés minimalizálása. Mivel az épületek közvetlenül egymás mellett helyezkednek el, remek lehetőség nyílik egy fenntartható, környezettudatos kivitelezési folyamat bonyolítására, ahol mindkét épület felújítása párhuzamosan zajlik, a kivitelezői apparátus egyszerűsödésével, az igénybe vett építéstechnológiai eszközök 100%-os kihasználtságával és nem utolsó sorban a költségek mérséklésével. Az alapkoncepció a még ki nem használt „üres” szolgáltatási rések kihasználása. A hotelt az „elérhető luxus” jegyében álmodták meg, amely nagyszerű elhelyezkedéséből adódóan az üzleti és szabadidős utazók számára egyaránt ideális.
Az akadálymentesség is fontos szerepet kap az Access4You minősítéssel.


A frankfurti értéktőzsdén jegyzett, luxemburgi székhelyű anyavállalat, a CPI Property Group a jövedelemtermelő ingatlanok piacvezető hosszú távú tulajdonosa Csehországban, Berlinben és Kelet-Közép-Európában, az általa kezelt ingatlanportfólió összértéke 11,2 milliárd euró. A budapesti Mamaison szállodákat (Mamaison Hotel Andrássy, Mamaison Residence Izabella, új Mamaison Hotel – nyitás 2020-ban, új Comfort Hotel – nyitás 2021-ben) üzemeltető CPI Hotels Hungary Kft. a CPI Property Group szállodaüzemeltető üzletágának magyarországi leányvállalata. A prágai központú CPI Hotels a.s. csehország legnagyobb szállodaüzemeltető vállalata 6 ország 15 régiójában jelenleg 31 szállodát üzemeltet Clarion, Comfort, Mamaison, Holiday Inn, Buddha-Bar, Spa & Kur márkanevek égisze alatt.