Az Év Fejlesztő Cége

Horizon Development

Adatlap megosztása

Cím: 1052 Budapest, DEÁK FERENC UTCA 5.

Rövid bemutatkozás

Aktuális projektfilm:
https://www.youtube.com/watch?v=WgEbwmD2IvY&t


A Horizon Development 2006-os megalapítása óta nyújt világszínvonalú, integrált professzionális ingatlanszolgáltatásokat (a fejlesztéstől és fejlesztésmenedzsmenttől a bérbeadáson és marketingen keresztül az üzemeltetésig). Több mint 500.000 m2 prémiumkategóriás fejlesztéssel (irodaházak, bevásárló- és logisztikai központok, szállodák, ipari parkok, bemutatótermek, sportközpontok, luxuslakások) a cég a Közép-Kelet európai ingatlanfejlesztési és befektetési piac meghatározó szereplője. Legutóbbi referenciái közé tartozik több 100%-ban bérbeadott és sikeresen értékesített, számos nemzetközi díjjal jutalmazott, minősítetten fenntartható épület: a 25.000 m2 alapterületű Eiffel Square (2010), a 14.500 m2 alapterületű Eiffel Palace (2013), a 2016-ban átadott Váci 1 (13.750 m2), valamint a 2018-ban elkészült Promenade Gardens (25.000 m2). Folyamatban lévő fejlesztései a 2020-ban átadásra kerülő Szervita Square Building (12.500 m2), valamint egy marbellai luxus lakópark (2022).


A saját fejlesztésű ingatlanok üzemeltetése minden esetben a cég saját property management csapatának gondozásában marad, biztosítva ezzel a magas minőség fenntartását és a folyamatos visszacsatolás lehetőségét. Az üzemeltetési tapasztalatok nagy mértékben hozzájárulnak a komplex tanulási folyamathoz és az állandó fejlődéshez. A felmerülő igényekre adott új válaszok és a tökéletesített műszaki megoldások a Horizon Development tervezett fejlesztési projektjeibe integrálódnak. A saját fejlesztésű ingatlanok üzemeltetése mellett a Horizon Development 2019-ben külső mandátumként kapta meg a Park Atrium irodaház teljes bérbeadás menedzsmentjét, valamint üzemeltetési és marketing feladatait.


www.horizondevelopment.hu


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A Horizon Development 2019-ben is több párhuzamosan futó fejlesztéssel formálta a hazai ingatlanpiacot, míg a nemzetközi színtéren szakmai kiállítások, versenyek és díjak fémjelzik a fejlesztő cég idei tevékenységét.


Promenade Gardens
A 25.000 m2 alapterületű, fenntartható modern épület 100%-os bérbeadottság mellett és egy sikeres értékesítést követően 2019-ben több hazai és nemzetközi díjjal igazolta vissza az ingatlanfejlesztő által megfogalmazott építészeti koncepciót és üzleti modellt (http://www.promenadegardens.hu/en/awards).

BREEAM Very Good környezetvédelmi minősítését 2018-ban, a LEED Gold minősítést 2019-ben kapta meg.


Szervita Square Building
A 12.500 m2 alapterületű Szervita Square Building Budapest belvárosának legnagyobb
érdeklődéssel várt prémiumfejlesztése. Az épület földszintjén, mezzaninján és -1-es
szintjén kiskereskedelmi szolgáltatások várják majd a nagyközönséget; az 1-4. emeleten irodaterek kerülnek kialakításra (amelyek már 2018-ban 100%-ban bérbeadásra kerültek), míg az 5. és 6. emelet luxuslakásoknak ad majd helyet. A modern, 7-emeletes épület különleges formavilágával, könnyed, éteri szerkezetével, lágy homlokzatkontúrjaival és tükröződő felületeivel organikusan illeszkedik híres szecessziós épületek által definiált építészeti környezetébe. A -2, -3, -4 és -5 mélygarázsszintek mind a lakosság, mind a ház bérlői és tulajdonosai számára parkolási lehetőséget biztosítanak majd. Az épület előtti park olyan hiánypótló közösségi tér lesz, amely belvárosi találkozási pontként definiálja újra a Szervita teret.


A teljes bontást és az 5-szintes földalatti garázs mélyépítési munkáit követően 2019. decemberéig az épület szerkezeti kivitelezése elérte a 4. emeletet. Az irodaterek tavalyi 100%-os bérbeadását követően ebben az évben a retail területek bérbeadása illetve a luxuslakások értékesítése kapott nagy hangsúlyt. Mindkét kategóriában aláírt szerződések fémjelzik az értékesítési- és bérbeadási csapat hatékonyságát. A projekt tervezett átadása: 2020. 4. negyedév.


A Horizon Development tavaly állapodott meg az olaszországi Luxury Living Grouppal. Európában első és egyetlen projektként kapta meg azt a privilégiumot, hogy luxuslakásait a Bentley Home
bútoraival, textúráival és burkolataival alakíthassa ki és a 'Furnished by Bentley Home' márkanevet viselhesse. A 2019-es milánói Salone del Mobile rendezvényen a Szervita Luxury Residences hivatalos kisfilmje és a projekt teljes építészeti koncepciója bemutatkozott, de az EXPO REAL és a MIPIM nemzetközi ingatlanfejlesztési kiállításon is a Budapest/Magyarország stand egyik ékköve volt a projekt. A 2019-es évben is folytatódott a Horizon Development szakmai együttműködése a milánói Metrogramma Építészeti Stúdióval valamint a Luxury Living Grouppal, és a projekt 2020-as átadásáig ez a közös gondolkodás végigkíséri majd a Szervita Square Building fejlesztési és kivitelezési folyamatát.


Luxury Residences, Marbella
A 15-20 db önálló épületből álló luxus villapark a spanyolországi Marbellán kerül megvalósításra a Horizon Development fejlesztésében, 2023-as tervezett átadással. A 2018-ban megvásárolt fejlesztési területen megvalósuló építészeti koncepció 2019-ben került véglegesítésre, és az év végét megelőzően a kapcsolódó engedélyeztetési és infrastrukturális fejlesztési igényeket is felmérte a cég.


Újbudai fejlesztési terület
A Feneketlen-tó közvetlen szomszédságában található fejlesztési terület jövője a fejlesztői elképzelés szerint egy olyan irodakoncepcióban valósul majd meg, ahol a jelenlegi elavult ipari- és raktárterületet (95% betonfelületet, mindössze 5% zöldfelületet) egy többfunkciós modern, fenntartható kereskedelmi ingatlan és 55% új zöldfelület (belső kert, zöldtetők és előkert) váltja majd fel. A jelenleginél tágasabb utcafront, a kiszélesített gyalogos passzázs, a lakóépületektől való nagy távolság, a kiváló megközelíthetőség, a sportolási lehetőségek közelsége és az épület kínálta szolgáltatások spektruma új építészeti minőséget teremt majd.


Referenciák

A cég 2019-ben is több hazai és külföldi díjat nyert el, közöttük:


European Property Awards 2019-2020
Szervita Square Building
Best Mixed-Use Development in Hungary


European Property Awards 2019-2020
Promenade Gardens
Best Office Development in Hungary
Nominee for the Best Office Development in Europe Award


FIABCI Hungary Prix d'Excellence Awards 2019
Promenade Gardens
Special Prize of the FIABCI Hungary Chapter
Nominee for the FIABCI Global Prix d'Excellence Awards 2020
in the Office and Sustainable Development categories


Az előző években elnyert díjak listája itt érhető el:
https://www.horizondevelopment.hu/hu/dijak


Ügyfelek:
Eiffel Palace: Apple, BCCH, CBRE, Conference Center, DEREIF, Eiffel Bistro, Eiffel Esthetics, MNB, PwC, St. Andrea Wine & Gourmet Bar
Váci1: Cushman & Wakefield, DVM group, GLL Real Estate Partners, Hard Rock Café, H&M, Mastercard, Ostermann, OTP Bank, Play'n GO, St. Andrea Wine & Skybar, Szamos Gourmet Palace
Park Atrium: Deloitte, ING, NN, Roche
Promenade Gardens: Capsys, Celanese, Citibank, DVM group, Electrolux, HBM, Luxparts, OTP Bank, PoziTeam, Transferwise
Szervita Square Building: Spaces