Az Év Kereskedelmi Fejlesztése

H2Offices irodakomplexum I. fázisa

Adatlap megosztása

Cím: 1134 Budapest, Váci út 23-27

Átadás éve: 2022 Q4

Ingatlan mérete: 27000 m²

Tervezés / belsőépítészet

Arrow Architects

Tervezés / belsőépítészet

Studio IN-EX

Fotók

Glázer Attila

Ingatlanfejlesztő

Skanska Magyarország Ingatlan

Kivitelezés / Fitout

Skanska Építő Magyarország

Rövid bemutatkozás

A H2Offices irodakomplexum első fázisa a Skanska tizedik projektje Magyarországon. Az épületegyüttes fejlesztésével egy természet által inspirált, lenyűgöző munkakörnyezetet hoztunk létre. A projekt egy újabb mérföldkő a budapesti fenntartható irodafejlesztés és építészet piacán. A H2Offices-t olyan jövőképes munkahelynek álmodtuk meg, amely jótékony hatással van az emberi egészségre és produktivitásra, miközben energiahatékonysága révén csökkenti az épület használóinak ökológiai lábnyomát. A projekt fejlesztése 2020 augusztusában indult el és 2022 végén kerül átadásra. A LEED és WELL minősítések elveivel összhangban tervezett projekt fenntartható megoldásaival, a környezettel való kapcsolat erősítésével és az intelligens funkciókkal emelkedik ki.


A Fővárosi Vízművek egykori telkén található, és annak örökségére épülő H2Offices Budapest egyik legforgalmasabb pontján kínál zöld környezetet. Az összesen több mint 67 000 m2 bérelhető területtel rendelkező komplexum három épületből áll. Az első, közel 27 000 m2 bérelhető területű épület nyolc emeletét három föld alatti parkolószint teszi teljessé. A 13. kerületben, a Váci út és a Dózsa György út kereszteződésénél, a Váci úti irodafolyosó szívében felépülő projekt kiváló elhelyezkedése révén kiemelkedő láthatóságot és könnyű elérhetőséget biztosít a bérlők számára.


A dán Arrow Architects által tervezett koncepció középpontjában a természethez való kapcsolódás megteremtése áll: az épületek között egy nagy, multifunkcionális kert biztosít teret a kikapcsolódásnak nem csupán az itt dolgozók, hanem a környéken élők számára is, ezenkívül zöld teraszok kapnak helyet a magasabb emeleteken. A rekreációs lehetőségeket bővítik az egészséges étkezést biztosító étterem, valamint az első épület tetején található panorámás futópálya is. A kerékpárral érkezők számára kerékpár tárolók, szekrények és zuhanyzók állnak rendelkezésre, míg az elektromos autót használókat elektromos töltőállomások várják.


Az épületek kialakítása során az itt dolgozók jólléte és egészsége elsődleges: mindezt a lehető legtöbb természetes fényt hasznosító kialakítás, a megfelelő világítás, a zajok tompítása, folyamatosan optimalizált légtisztítás, intelligens vízgazdálkodás, természetes anyagok használata és az érintésmentes megoldások szolgálják.


A pandémia kihívásaira válaszul a Skanska kialakította a “Care for Life Office Concept” irányelveket, mely arra hivatott, hogy támogassa a bérlőket a legmegfelelőbb biztonságos munkahelyi megoldások megvalósításában.


A H2Offices első fázisa megszerezte a WELL előminősítést, és megcélozza a LEED és WELL Platinum, WELL Health & Safety és az Acces4You Gold tanúsítások elérését is.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A H2Offices kialakításának középpontjában a természetközeliség és a környezettudatosság áll. Az irodaépület különleges elegyét kínálja a jövőképes városi infrastruktúrának, az innovatív megoldásoknak és a parkosított közösségi tereknek, a koncepció összekapcsolódik a hely örökségével. A multifunkcionális, a víz elemet kiemelő 5,000 m2-es kert a nagyközönség előtt is nyitva áll, különböző kikapcsolódási lehetőségeket nyújtva, így egyszerre fog találkozási pontként és a közösségi élet színteréül is szolgálni.


Az épület egyediségét hangsúlyozza a játékos homlokzat, a földszinti szerkezetek átláthatósága finom és zökkenőmentes áramlást teremt beltér és kültér között. A tágas, dupla magasságú lobby a skandináv hagyományokkal összhangban került kialakítása, a tetőtéri futópályáról pedig kilátás nyílik a városra.


A H2Offices az ESG elvekkel összhangban tervezett és fejlesztett, jövőbiztos, fenntartható és az itt dolgozók jóllétét szolgáló épületkomplexum. Már az építés során is kiemelt figyelmet fordítottunk a vízhasználat racionalizálására, a keletkezett hulladék újrafelhasználására és az alacsony karbonlábnyommal rendelkező anyagok használatára. Energiatakarékos világítás, hűtés-fűtés, szén-dioxid-alapú légcsere, intelligens vízhasználat, fenntartható és rugalmas kialakítás jellemzi - mindez a természet közelségének magasabb szintre emelésével.


Az H2Offices olyan környezetet biztosít az épületet használók számára, mely a megváltozott elvárásoknak is maradéktalanul meg tud felelni. Kényelmes, biztonságos, igény szerint rugalmasan kialakítható irodatereket kínál, melyek a kreativitás, együttműködés helyszíneivé válnak. Emellett az épületegyüttes otthont ad a bérlők és a környéken lakók kényelmét szolgáló kereskedelmi egységeknek és más szórakozási lehetőségeknek is. A H2Offices a környék adottságait figyelembe véve illeszkedik a város életébe, biztosítva a környéken élők szabad mozgását.


A projekt nemrég nyerte el a Property Awards 2022 Év Legjobb Koncepciója díjat.


Tervezők

Arrow Architects


Studio IN-EX