Az Év Irodája Nagyvállalati díj

Grundfos Shared Services Kft.

Adatlap megosztása

Cím: 1062 Budapest, Teréz krt. 55-57/C

Átadás éve: 2017 Q4

Ingatlan mérete: 2195 m²

Irodában dolgozók száma: 220

Növénydekoráció

Plantart

Irodabútor

Duba B8

Növénydekoráció

Wallgo Design

Irodabútor

Blue Business Interior Kft. - 35718

Rövid bemutatkozás

A Grundfos egyike a világ legnagyobb szivattyúgyártóinak, a keringető szivattyúk tekintetében jelenleg abszolút piacvezető. A cég a világ közel 57 országában folytat üzleti tevékenységet, köztük Magyarországon is, több telephelyen, különböző működési területeken. 2010-ben a Grundfos Group budapesti székhellyel létrehozta a Grundfos Financial Shared Services Korlátolt Felelősségű Társaságot, melynek célja a Grundfos vállalat pénzügyi folyamatainak minőségi és hatékony kiszolgálása.
Az elmúlt években a szolgáltató központ folyamatos fejlődésen ment keresztül, melynek eredményeként a pénzügyi szolgáltatások mellett HR és IT feladatokkal is bővült a tevékenységi kör.


Az iroda a kezdetektől klasszikus adminisztratív munkavégzés számára biztosít ideális környezetet, minimálisan szeparáltsággal, figyelembe véve a különböző területek speciális igényeit. A kialakításnál központi szerepet játszott a dán vállalati kultúra szem előtt tartása és egyidejű ötvözése a modern kor legújabb trendjeivel. A folyamatos változás következtében szükségesség vált az iroda átalakítása, ahol az alapértékek mellett az emberközpontúság és a funkcionalitás került még előtérbe. Az tervezés során fontos volt, hogy a generációs különbségekből adódó igények összhangban legyenek a meglévő értékrenddel törekedve arra, hogy minden korosztály számára inspiráló és motiváló környezetet biztosítson.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az iroda kialakításánál fontos szempont volt, hogy minél több természetes fény jusson minden területre, beleértve a tárgyalókat is. Minden munkavállaló számára biztosított az ergonomikus, emelhető magasságú asztal használata. A közösségi terek az évenként ismétlődő, dolgozói visszajelzés alapján kapták jelenlegi funkciójukat; a kialakítás a szemléletmódot is tükrözi egyben. Térelválasztóként leginkább természetes megoldások jelennek meg, mint például az élő növényfal, hogy ez is segítse az együttműködést és támogassa a kreatív gondolkodást egy barátságos környezetben.
A környezettudatosság az irodaház kiválasztásán túl, az anyacég központi Water2Life kezdeményezését kiegészítve a munkavállalók önkéntes munkáiban is rendszeresen visszaköszön.


Az épület adta lehetőségeket minden szempontból igyekszünk kihasználni közösségépítő tevékenységekre, a felső szinten lévő teraszon jógaórát tartunk és pihenőszobát alakítottunk ki.


A felújításnál nem csupán a minimumra törekedtünk, hanem a dolgozók érdekeit mindig szem előtt tartva, mindarra a maximumra, amit a vállalati értékrend figyelembe vételével egy irodaházból ki lehet hozni. Célunk egy inspiráló, multikulturális környezet megteremtése volt, figyelembe véve a modernkori megoldásokat, de meghagyva a hagyományos skandináv elemeket és főként a családi hangulatot.