Az Év Tranzakciója

GLP Sziget, Fiege bérlet

Adatlap megosztása

Cím: 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy 0

Átadás éve: 2021 Q2

Ingatlan mérete: 43000 m²

Ingatlantanácsadás

Colliers

Rövid bemutatkozás

43 000 négyzetmétert ad bérbe a GLP a Fiege Csoportnak a Sziget Logisztikai Központban


A Sziget Logisztikai Központ 43 ezer négyzetméteres első osztályú raktár- és irodaterületet bérbeadásáról kötött megállapodást 2021. júniusában a GLP Sziget első és második ütemében. A bérlő az Európában vezető szerepet játszó logisztikai vállalat, a Fiege Csoport, amely az ellátási láncok terén kínál hatékony megoldásokat. A tranzakció során a GLP-t a Colliers Magyarország képviselte.


A Sziget Logisztikai Központ Budapest déli peremén, Szigetszentmiklóson helyezkedik el. A terület közvetlenül csatlakozik az M0 autóúthoz, emellett tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthető. Az első, 23 ezer négyzetméteres fázis átadása 2021 harmadik negyedévében várható.


Az internetes kereskedelem növekedése nyomán olyan rugalmas logisztikai ingatlan után nézett a Fiege, ahol tovább bővíthetik a tevékenységüket. Stratégiai helyszínekre összpontosítanak, amelyekből könnyen elérhetők a közlekedési csomópontok és a gyors vásárlói kiszolgálás.


Az ingatlanfejlesztés kivitelezését a Goldbeck Hungária Kft. végzi. Az épületek belmagassága a szokványosnál nagyobb, 12 méter, így az ügyfelek eggyel több tárolási szintet használhatnak. A megengedett legnagyobb padlóterhelés négyzetméterenként 7 tonna, ezáltal nehéz járművek és berendezések használata is lehetővé válik. A Sziget Logisztikai Központ új fajta technikai paramétereket hoz a magyar piacra.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

• 2021. év egyik legnagyobb, egybefüggő területet felölelő bérleti tranzakciója a Budapesti piacon.


• A Sziget Logisztikai Központtal a GLP a magyarországi piacra is bevezeti új tervezési koncepcióját. A GLP Design Standard egy összetett műszaki specifikáció, amely a hatékony térkihasználás mellett a logisztikai tevékenység gördülékenységét szolgáló továbbfejlesztett elrendezést is magában foglalja.


• Fontos eleme az alacsonyabb közüzemi fogyasztásból adódó költségmegtakarítás. Olyan, úgynevezett ESG (környezeti, társadalmi és vállalatirányítási) jellemzők is nagy hangsúlyt kapnak, mint a fenntarthatóság, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése, a jólét és a biológiai sokféleség.