Az Év Property Management cége

ESTON International

Adatlap megosztása

Cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 55-61 55-61

Rövid bemutatkozás

Az ESTON International jövőre ünnepli 30. évfordulóját. 1993-as alapítása óta a magyar kereskedelmiingatlan-piac egyik legjelentősebb szereplőjévé nőtte ki magát. A legnagyobb magyar tanácsadó komplex szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek, elsősorban ingatlanközvetítéssel, értékesítéssel, ingatlan üzemeltetéssel, vagyonértékeléssel és projektmenedzsmenttel foglalkozik. Nem csupán az ötlettől kezdve segítik ügyfeleiket, hanem a kivitelezésben is aktív szerepet vállalnak. Piackutatás által megalapozott adatokkal támogatják a döntéshozatalt, szakembereik segítségével pedig gyakorlatias megközelítéssel oldják meg a felmerülő problémákat.
Az ESTON International nemzetközi szinten is elismert minőséget és etikai hozzáállást képvisel, melyet a Savills, a világ egyik vezető ingatlantanácsadó csoportja is felismert, így a két cég 2017-ben partnerséget kötött. A Savills csoport 40.000 szakértővel több mint 700 irodában Európában, Amerikában, Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten működik. A csatlakozás óta az ESTON International csapata régiós és európai szinten is számtalan projektben vállalt vezető szerepet. Az ESTON International és számos munkatársa tagja az RICS-nek.
A cég az elmúlt éveket tekintve kiemelkedő eredményeket, sikeres ügyleteket és számos szakmai elismerést tudhat maga mögött. Szerteágazó és folyamatosan bővülő, megújuló szolgáltatásainak, valamint stabil szakértői csapatának köszönhetően a hazai kereskedelmi ingatlanpiac egyik meghatározó tanácsadójává vált.
Ingatlankezelő (Property Management) üzletágukat a szolgáltatási körük bővítésére vonatkozó stratégia részeként indult 2010-ben, a cég a budapesti ingatlanpiacon addig felépített piaci pozíciójára alapozva. Az ESTON International Ingatlankezelési üzletága minőségi szolgáltatásokat és proaktív hozzáállást reprezentál a hazai piacon, Ügyfelei részére reális és kézzelfogható megoldásokat kínál a következő területeken:
• Operációs menedzsment
• Műszaki felügyelet és üzemeltetés
• Pénzügyi felügyelet és üzemeltetés
Megközelítésük eredményképpen a PM üzletág mára az ESTON International működésének egyik alappillérévé vált.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Rendkívüli kihívásokkal teli időszak volt az elmúlt 12 hónap. A napjainkig is velünk maradó COVID világjárvány határozta meg a 2021-es év nagy részét, amely a visszaesett irodakereslet mellett többek között az építkezési költségek drasztikus emelkedését is elindította. Ezt követte a szomszédos Ukrán-Orosz konfliktus, magával hozva a befektetői mérlegelés átalakulását és az energiaválságot. Az emelkedő infláció és finanszírozási költségek pedig ugyancsak rugalmasságot, előrelátást és alkalmazkodóképességet igényelnek, amely az ESTON International egyik legnagyobb erőssége.
A Property Management divízió, mint az épületek üzemeltetésének központi szervezője, információ gyűjtő és adó szereplője szinte minden folyamatban jelen van. A részleg munkáját nemcsak a közművek megnehezített beszerzése érintette, hanem az ezzel járó teljesen átalakult számlázási és éves elszámolási rendszer, illetve az ehhez kapcsolódó kommunikációs kihívások. A bérlők és tulajdonosok egyaránt az üzemeltetőtől várják a megoldásokat a megváltozott körülményekre, amelyek komoly mennyiségű egyeztetést, szaktudást és döntési pontot kívánnak. Még kiemeltebb figyelmet kellett fordítania a csapatnak a napi üzemeltetésre, a bérlőkkel való aktív kapcsolattartásra, a pontos és aktuális információk biztosítására. Az elmúlt 12 hónapban az ESTON International üzemeltető csapatának - Ügyfeleik visszajelzései alapján is - ezeknek a váratlan, újkeletű kihívások leküzdése volt az egyik legnagyobb siker.
2022-ben a TESCO Portfolio értékesítési tanácsadói megbízás által az ESTON International stratégiai együttműködésbe lépett az Adventummal. Az utóbbi évek expanziós folyamataiba illeszkedően az akvirált portfólióból nyolc magyar ingatlan üzemeltetésére egy komplett új divíziót hozott létre a cég. A Retail Property Management alrészleg által az ingatlan üzemeltetési divízió közvetlen munkatársainak száma megduplázódott, az egyéb közvetett munkavállalók száma pedig meghaladta a 200 főt. A tanácsadó cég egyéb területeit is jellemezte a bővülés 2022-ben, de a legnagyobb fejlődés ebben a tekintetben az üzemeltetési részlegen voltak észlelhetőek. Az erőforrásokkal párhuzamosan a kezelt terület mértéke, illetve a bérlők száma is gyarapodott. Jelenleg közel félmillió négyzetméternyi irodai, ipari és kiskereskedelmi terület üzemeltetéséért felelős az ESTON International, bérlőik száma pedig egy év alatt 300-ról 700-ra nőtt.
„Egy új részleg beindítása mindig komoly feladat, pláne ekkora létszámnövekedés esetén, így különösen büszkék vagyunk és bízunk a retail divízió további bővülésében.”
Pintér Dániel, Társigazgató, Property és Project Management Divízióvezető


Referenciák

ADVENTUM
ERSTE Ingatlanalap
Infinity Resolution
S-Immo
Primestone Ingatlanalap
Budapart Projekt