Az Év Közösségi Tere

Eiffel Tér

Adatlap megosztása

Cím: 1062 Budapest, Teréz körút 55-57.

Ingatlan mérete: 4800 m²

Bérlő cég: Eiffel Tér Irodaház főbb bérlői: Magyar Cetelem Bank, Medicover, Dealogic, AXN Hungary, Iberdrola, CPL Jobs, Carlstar Group, Grundfos, ESAB, Cafe Frei, TESCO-Global, REMIX, Costa

Ingatlanfejlesztő

ConvergenCE

Rövid bemutatkozás

Budapesti viszonylatban páratlan közösségi teret hozott létre a ConvergenCE a Nyugati-pályaudvar mellett, az Eiffel-tér Irodaház közvetlen környezetében.


4800 m²-en valódi nagyvárosi oázis született itt, a legforgalmasabb utak, metró- és villamosjáratok, valamint a vasút csomópontjánál. A belvárosban egyedülálló módon a téren árnyas fákkal beültetett lankás dombok, zöldellő teraszok, szökőkút és vízesés hívogatja szabadtéri pihenésre tavasztól őszig a járókelőket és turistákat, továbbá az irodaházban dolgozókat és a környéken lakókat egyaránt.


Az Eiffel-tér Irodaház modern vonalvezetésű épületének üvegfelületei játékosan tükrözik vissza és kettőzik meg a Nyugat-pályaudvar műemlék épületének oldalsó homlokzatát, hangsúlyozva a régi és az új épületek vizuális harmóniáját.


Az Eiffel-tér azonban jóval több, mint szemet gyönyörködtető zöldfelület: egyre többek számára immár nélkülözhetetlen találkozóhely. Külön érdekesség, hogy sok turista számára, aki vonattal érkezik a belvárosba Ferihegyről, az Eiffel-tér jelenti az első élményt, amellyel Magyarországon találkozik. Ez a gyönyörű kialakítású, barátságos hangulatú, mégis modern és nyüzsgő tér a fővárosban élők mellett a vidékről vagy külföldről érkezők számára is biztos pontot jelent, amely kitűnően megközelíthető.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Az Eiffel-tér érdemes az Év Közösségi tere 2017-Díjra, hiszen tökéletesen megvalósítja egy élettel teli és esztétikus budapesti tér közösségi funkcióit, egyedülálló módon kapcsolja a be az Eiffel-tér Irodaházat a belváros vérkeringésébe, egyúttal magas szintű szolgáltatásokkal bővíti és színesíti a környék kínálatát.


Az Eiffel-tér Irodaház földszintje és azt előtte kialakított tér napközben kellemes beszélgető- és kávézóhelyként, bevásárlási lehetőségekkel és egészségügyi szolgáltatásokkal áll a házban dolgozók és a látogatók rendelkezésére, míg az itt működő éttermek nyaranta estétől hajnalig pedig pezsgő hangulatú szabadtéri szórakozóhellyé alakulnak. Az Eiffel-tér tökéletes példája annak, amikor egy irodaház adottságai és szolgáltatásai a bérlők igényein túl egy egész környék vagy városrész igényeit kielégítik.


Az épület számos díjban részesült: 2010-ben elnyerte a CiJ Legjobb Irodafejlesztésnek járó díját, valamint ugyanebben az évben második helyezést ért a nemzetközi FIABCI Prix d’Excellence díjátadón.


A tudatos és környezetbarát térrendezés, valamint a környéken lakók vagy átutazók valós igényeit a lehető legszélesebb kínálattal kielégítő szolgáltatások együttesen teszik az Eiffel-teret Budapest egyik leghatékonyabban kihasznált, legsikeresebben működő és egyben legnépszerűbb közösségi terévé.