Az Év Irodaháza közönségdíj

Eiffel Palace Irodaház

Adatlap megosztása

Cím: 1055 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.

Átadás éve: 2013Q4

Ingatlan mérete: 14500 m²

Ingatlanfejlesztő

Horizon Development

Üzemeltetés

Horizon Development

Kivitelezés / Fitout

DVM group - RÉGI_törölni

Rövid bemutatkozás

Az Eiffel Palace irodaházat bemutató kisfilmünk: http://www.youtube.com/watch?v=vEB6C-dL28o


Műemlékvédelem és modernitás

 

A Pesti Hírlap egykori szerkesztősége, kiadóhivatala és nyomdája 1893-ban a Légrády testvérek (Károly és Tivadar) elképzelései, és Korb Flóris - Giergl Kálmán tervei szerint, mindössze egy év alatt épült meg. Hasonlóan az eredeti fejlesztési ciklushoz, az Eiffel Palace névre keresztelt modern presztízs irodaházat is mindössze egy év alatt építettük újra a Bajcsy-Zsilinszky út, Stollár Béla utca és Bihari János utcák találkozásánál. A homlokzat Baliga Kornél építész-tervezőművész által rekonstruált korabeli tervek alapján nyerte vissza eredeti, XIX. századi arculatát. Az épület teljesen megújuló belső szerkezete és felépítése a XXI. század legmagasabb technikai és fenntarthatósági követelményeinek megfelelően valósult meg Gelesz András Ybl-díjas építésztervező elképzelései alapján. Kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy a különleges építészettörténeti és esztétikai értékkel bíró részleteket hitelesen és eredeti pompájukban illesszük vissza az épület egységébe. A külső homlokzati elemeken kívül az eredetileg Gustav Eiffel irodája által tervezett belső főudvar és a főlépcsőház lenyűgöző öntöttvas szerkezete is eredeti helyén és formájában került visszaépítésre, és vált az új épület belső ékkövévé.

 

Komplex szolgáltatási paletta

 

Az Eiffel Palace primer irodaház funkcióján jóval túlmutat a földszinti területen helyet kapó szolgáltatások széles skálája. Olyan organikusan formálódó közösségi tér ez, ahol jól esik a puha szőnyegeken álló kényelmes karosszékekben megpihenve egy-egy kevésbé formális megbeszélést lefolytatni, vagy az Eiffel Bistro-ban egy finom kávét vagy ízletes ebédet elfogyasztani. A természetes fényű, magas benapozottságú, 8 különálló (de össze is nyitható) rendezvényteremből álló konferenciaközpont mind belső, mind külső események kedvelt helyszíne. A hamarosan nyitó St. Andrea Wine & Gourmet Bar az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet exkluzív borait hozza majd a belváros szívébe, miközben helyszínéül szolgál üzleti reggeliknek, tárgyalásoknak és tematikus borvacsoráknak. Az Eiffel Beauty szépségszalon és a Wax in the City stúdió tovább diverzifikálja a ház kínálta szolgáltatásokat. 

 

Rekordgyorsaságú bérbeadás és eladás

 

Az Eiffel Palace harmonikus dualizmusa nagyon hamar pozitív visszajelzésekre talált, és valós bérlői érdeklődést generált. A Pesti Hírlap és a Légrády-, majd Zrínyi Nyomda egykori székháza ma a belváros új büszkesége, és bérlői is büszkén vallják új otthonuknak. Olyan építészeti, urbanisztikai, műemlékvédelmi és fejlesztési szempontból is példaértékű beruházás ez, amelyet mi sem támaszt alá jobban, mint a 65%-os előbérleti szerződés sugallta bizalom, a mára 75%-os bérbeadottsági szint, és a fennmaradó területekkel kapcsolatos, előrehaladott bérlői tárgyalások, amelyek az év végére 90%-os bérbeadottságot realizálnak majd. Itt kap helyet az épület legnagyobb bérlője, a PwC Magyarország többszintes irodája, a Kővári Tercsák Dentons ügyvédi iroda, a Magyarországi Brit Kereskedelmi Kamara és Kereskedelmi Központ, egy piacvezető globális telekommunikációs cég központja, illetve a nagyközönség számára is nyitott Eiffel Palace Konferenciaközpont, az Eiffel Bistro, a Wax in the City stúdió, vagy a hamarosan nyíló St. Andrea Wine & Gourmet Bar és az Eiffel Beauty szépségszalon.

 

A sikeres bérbeadásokat hamarosan intenzív befektetői érdeklődés is követte mind külföldi mind hazai befektetői csoportok részéről. Az épület műszaki színvonala és páratlan kvalitásai visszaigazolták eredeti fejlesztési koncepciónkat, és jelentősen hozzájárultak a rekordgyorsaságú értékesítési folyamathoz. Az új tulajdonos azzal a döntéssel, hogy az átadást követő fél éven belül 6,5% körüli hozamon megvásárolta az exkluzív épületet, szintén megerősítette annak műszaki, esztétikai és történelmi kiválóságát és időtálló pénzügyi értékét. A szolgáltatás jelenlegi minőségének fenntartása érdekében az épület üzemeltetéséről továbbra is cégünk, a Horizon Development gondoskodik.

 

Az irodaház 31.000 m2 teljes alapterületének bérbe adható része 14.500 m2 (földszint + 7 emelet). A 246 parkolóhely az új fejlesztés részeként megvalósult 5 mélygarázs szinten került kialakításra. A két liftmagban 4 + 2 lift került elhelyezésre, amelyeket kiegészít a parkolószinteket az átriummal összekötő további egy vendéglift. Az épület felső szintjein több terasz és zöldtető is helyet kap.

 

Az Eiffel Palace a Nyugati tér formálódó urbanisztikai egységében

 

Az Eiffel Palace irodaház a hazai műemlékvédelem és fenntarthatóság egyik fontos zászlóshajója, de ezen túlmenően katalizátor funkciót is betöltött urbánus környezetének szépítésében. Cégünk a projekthez szorosan kapcsolódó feladatként fogta fel az épületet határoló utcák felújítását. A burkolat felújításán túl köztéri padokat helyeztünk el, fákat ültettünk és új parkolóhelyeket alakítottunk ki. Az utcák felújításánál azonban még meghatározóbb változást jelent majd a Nyugati tér teljes átalakítása. A Skála Metró áruház előtti terület átépítése jelenleg is tart. A terület teljes újragondolásának részeként előnyösen változik majd a tér és az aluljáró lejáratának esztétikai értéke, közösségi tér funkciója és közlekedéshatékonysági mutatója. Cégünk a fejlesztés kezdetétől szoros együttműködésben gondolkodik és dolgozik együtt Belváros-Lipótváros Önkormányzatával, megbizonyosodva arról, hogy a kerület és a fejlesztő tervei összhangban vannak, és egy közös, harmonikus városfejlesztési koncepció irányába mutatnak.

 


Egyedülálló befektetői elkötelezettség a fenntarthatóság mellett

 

Az Eiffel Palace az első és mindezidáig egyetlen olyan irodafejlesztés Közép-Kelet Európában, amely mind a brit BREEAM, mind pedig az amerikai LEED nemzetközi minősítési rendszer szigorú kritériumainak kimagasló eredménnyel felel meg, és mindkét környezetvédelmi besorolása folyamatban van, amelyek 2014 negyedik negyedévében válnak véglegessé.

 

A LEED Gold és BREEAM Very Good szint elérésében számtalan környezet- és energiatudatos műszaki megoldás és lokációs adottság játszik szerepet:


 • a tömegközlekedéssel való könnyű megközelíthetőség

 • a környező kerékpárutak alternatív közlekedést biztosító közelsége

 • a használati melegvíz előállítását támogató, tetőn elhelyezett napkollektorok

 • az elektromos autótöltők áramigényét biztosító, tetőn helyet kapó fotovoltaikus panelek

 • az átrium díszeként és a történelmi háttér élénk kontrasztjaként szolgáló, díjnyertes biodiverz zöldfal, amelynek öntözését az összegyűjtött esővízzel oldjuk meg

 • a kiváló épületfelügyeleti rendszer

 • az energiahatékony hűtő-fűtő rendszer

 • a testreszabható beállítási lehetőségek a bérleményekben

 • a minősített, régióbeli anyagok használata

 • a több szinten kiépített extenzív zöldtető

 • az esővíz újrahasznosítása a mosdók öblítésére

 • a vízfogyasztást optimalizáló, csapokba épített perlátorok alkalmazása

 • az épületben működő energiahatékonysági program

 • a jelenlét- és mozgásérzékelős önszabályozó világítás

 • az energiahatékony LED világítás használata a közös területeken

 • az előre programozható, energiaoptimalizált liftek

 • a garázsszinteken található zuhanyozós/öltözős kerékpártárolók

 • a helyi szelektív hulladékgyűjtés

 • a gyakorlatilag vízmentes technológiával működő autómosó

 • az elektromos- és hibrid autótöltők


A környezettudatosság azonban nem csak az elkészült épületet, hanem az odáig vezető út szemléletét is alapvetően meghatározta. A fejlesztés és kivitelezés során a hulladékgazdálkodást, az anyagválasztást, az anyagkezelést, de a munkagépek esetleges környezeti hatásának minimalizálását, a por- és zajvédelmet is a fenntarthatóság szempontjai szerint szerveztük és valósítottuk meg.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

- A műemlékvédelem és modernitás harmonikus egysége

- Egyedülálló befektetői elkötelezettség a fenntarthatóság mellett

- LEED Gold, BREEAM Very Good minősítés

- Komplex szolgáltatási paletta

- Bérlőcentrikus üzemeltetés

- Rekordgyorsaságú bérbeadás és eladás

- Az épület organikus egysége a belváros urbanisztikai egészében