Az Év Tranzakciója

CTPark Vecsés - JV Europe

Adatlap megosztása

Cím: 2220 Vecsés, Schwarz Dávid utca -

Ingatlan mérete: 50000 m²

Rövid bemutatkozás

A CTP Magyarország meghatározó ipariingatlan-fejlesztőjeként saját tulajdonban maradó
raktárakat, csarnokokat, logisztikai létesítményeket épít és üzemeltet. A vállalat 2016-ban
szinte berobbant a magyar ingatlanpiacra, azóta hatalmas tempóban fejlődik, a 2021 eleji
cirka 500 ezer m2-nyi területét rövid idő alatt megduplázta, hiszen 2022 decemberében
Magyarországon elérte az 1 millió négyzetméternyi bérbeadható területet, és a teljes európai
piacon a 10 millió négyzetmétert.


A cég 25 éve organikusan, megszakítás nélkül növekszik, és ma már az öt legszínvonalasabb európai ipari és logisztikai ingatlanfejlesztők közé tartozik. A CTP vezető szerepet tölt be Kelet-Közép-Európában, miközben továbbra is növekszik a régión belül és új piacokon is terjeszkedik.


A CTP büszke arra, hogy a több mint 700 bérlőből álló hálózatának túlnyomó többsége, azaz a partnerei 92%-a hosszú távon marad a vállalat ingatlanjaiban. A CTP a bérlőivel közösen, szimbiózisban növekszik, ezért a CTP hosszú távra tervezve hozza létre a logisztikai ökoszisztémákat a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelően. Minden szolgáltatást saját csapatuk végez, így tudják garantálni a CTP által felállított magas színvonalat.


A CTP nem csak a hosszú távú bérlőkre összpontosít, hiszen új épületeibe folyamatosan érkeznek az új bérlők is. Az idei év egyik legnagyobb magyarországi tranzakciójaként a JV Europe több mint 50 ezer négyzetméterre kötött bérleti szerződést a CTPark Vecsés területén. A vecsési logisztikai központ eső építési fázisa még 2021-ben indult Budapest délkeleti agglomerációjában, az M0-s autópálya mentén. A CTPark Vecsés mostanra összesen 3 épülettel, több mint 80 ezer négyzetméternyi alapterületen működik.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

A bérleti szerződés az idei év egyik legjelentősebb tranzakciója a hazai logisztikai ingatlanpiacon, hiszen már a számok is jelzik, hogy egy kiemelkedő deal-ről beszélhetünk. Ez bizonyítja, hogy a CTP valóban világszínvonalon fejleszt és üzemeltet logisztikai parkokat, miközben magas minőségben nyújt szolgáltatásokat. A Clubhaus koncepció emberközpontú és a dolgozói jóllétre koncentráló bérlői megközelítése szintén nagy szerepet játszik a sikeres tranzakciókban, így a JV Europe szerződésben is fontos szempontként merült fel.
A Samsung beszállítójaként tevékenykedő JV Europe egy olyan kiemelkedő szereplője a hazai bérlői ökoszisztémának, amelyre méltán büszke a CTP hazai menedzsmentje. Érdemes kiemelni, hogy már a telekvásárlást követően, még a tervezési szakaszban megkötöttük a bérleti szerződést, vagyis a bérlő maximálisan megbízott a kezdetektől fogva a fejlesztő és üzemeltető csapatunk szakértelmében és az általunk nyújtott szolgáltatási csomag világszínvonalában.


A bérleti szerződés két ingatlanra vonatkozik, amelyek párhuzamos építése mellett is tartottuk a határidőket. A beruházás azért is fontos számunkra és a partnerünk számára is, mert ez a két épület jelenti a JV Europe magyarországi központját.


A CTP nem csak a fejlesztésben megbízható partner, hanem az átadás után is folyamatosan menedzseli az ingatlanjait, illetve biztosít magas színvonalú szolgáltatást. Ennek egyik jó példája, hogy az átadás után a bérlő kérésére az egyik épület esetében seveso engedély megszerzésével még speciálisabb igényt tudtunk kielégíteni.


De nem csak a JV Europe tranzakciójára vagyunk büszkék, hiszen a CTPark Vecsés össze bérbeadható területét 100%-ban kiadtuk azelőtt, hogy a teljes fejlesztés befejeződött volna. Vagyis a bérlői visszajelzések és sikeres tranzakciók igazolják, hogy a logisztikai park-koncepciónk sikertörténet a partnereink körében, hiszen a magas műszaki és szolgáltatási színvonalat fenntarthatósággal, energiahatékonysággal és emberközpontú munkakörnyezet kialakításával támogatjuk.