Az Év Legzöldebb Projektje

Corvin Technology Park

Adatlap megosztása

Cím: 1082 Budapest, Corvin sétány 11

Átadás éve: 2019 Q4

Ingatlan mérete: 27300 m²

Rövid bemutatkozás

A Corvin Sétány keleti oldalán, a Nokia Skypark irodaház közvetlen szomszédságában helyezkedik el a két ütemben megvalósult, összesen 27 000 négyzetméteres Corvin Technology Park. A Corvin Technology Park 14 200 négyzetméteres első ütemének kivitelezése idén tavasszal, a 12 800 négyzetméter bérbeadható területtel rendelkező második ütem pedig ősszel fejeződött be.


Az ’A’ kategóriás irodaház már a tervezési fázisában megszerezte a BREEAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt, valamint megkapta a nemzetközi International WELL Building Institute Platina előminősítését. A Corvin Technology Park épületében többek közt az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kialakított légtechnikai rendszer működik. A WELL követelményeinek megfelelő, még magasabb minőségű, rendszeresen ellenőrzött ivóvíz áll a dolgozók rendelkezésére. A hazainál is szigorúbb, nemzetközi akadálymentességi szabványoknak megfelelő kialakítás, komfortos akusztikai tulajdonságok, művészeti alkotások, illetve természetközeli megoldások várják a dolgozókat.


Az irodakomplexumban belső kert, tetőterasz, hővisszanyerő gépészeti rendszer, napkollektorok is találhatók. Mindemellett biciklitárolók, biciklis zuhanyzók, víztakarékos szaniterek, valamint elektromosautó-töltők is helyet kaptak. Az épületet ráadásul a digitális korszak, a technológiai vállalatok elvárásainak megfelelő technikai megoldásokkal tervezték. Már a folyamatok elején kiemelt figyelmet kapott, hogy a technológiai cégek számára meghatározó, magasabb elektromos kapacitás álljon rendelkezésre. A Corvin Technology Parkot folyamatos, szünetmentes működést biztosító rendszerekkel, valamint a kétoldali független elektromos betáppal is ellátták.


Az épület utcai homlokzatainak lyukarchitektúráját egy olyan két síkban működő vakolatrendszerrel alakították ki, amely fonatstruktúrát ad ezen felületeknek. A fény-árnyék hatások érvényesülése érdekében egy speciális hőszigetelési rendszer (multipor) használatával pontos éleket adó sima felszínt hoztak létre. Ezeket a tömbszerű tömegeket a belső udvaron, a bejárati lobbik felett egy 1000 négyzetméteres üvegfal osztja meg. Ez a parapetüveg elemeknél arany háttérfestésével, háromszög mintázatával az egész belső udvar légterét, illetve a csatlakozó lyukarchitektúrájú tömböket tükörként duplázza meg. Az épületegyüttes egy elegáns és látványos teret hozott így létre, kapcsolatot teremtve a Szigony utca és a Corvin Sétány között.


Jövő tavasszal az épület belső udvarának meghatározó téreleme lesz a Futureal-csoport és a Magyar Képzőművészeti Egyetem által kiírt szoborpályázat nyertes alkotása. Mikus Áron Triptichon című szobrának lendületes, áramló formája belső terével saját világába viszi el a nézőt, felülete ívekkel és élekkel tagolt fém öntvény, amelynek külső hajlított formái reflektálnak a közvetlen környezetre és visszatükrözik a Corvin Technology Park és az épülettel szomszédos Nokia Skypark irodaház modern homlokzatát. A térplasztika hangsúlyos részévé válik a modern sétánynak, ugyanakkor eredeti és interaktív módon vonja be a járókelőket.


Magyarország eddigi legnagyobb irodapiaci tranzakciója keretében a Corvin Technology Parkot is értékesítette a Futureal-csoport az OTP ingatlanalapjai számára. Az első ütem értékesítése lezárult, a második fázis megvásárlásáról pedig adásvételi szerződést kötöttek a felek.


A komplexum immár karakteres elemévé vált a Corvin Sétánynak, Közép-Európa legnagyobb, belvárosi területre kiterjedő városrehabilitációs beruházásának, ami egy nemzetközileg elismert és díjazott fejlesztési projekt. Elnyerte többek közt az International Property Award Best Mixed Use Development Europe díját, illetve első helyezést ért el a FIABCI magyarországi tagozatának ingatlanfejlesztési nívódíjpályázatán. A fejlesztés 2014-ben első magyar projektként kapta meg a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként számon tartott Urban Land Institute Global Awards for Excellence elismerést.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

o A komplexum különleges kialakításának köszönhetően egy elegáns és látványos teret hoz létre, kapcsolatot teremtve a Szigony utca és a Corvin Sétány között, tovább gazdagítva az ikonikus sétány hírnevét.
o Egy ’A’ kategóriás fenntartható és emberközpontú irodaház jött létre, amely már tervezési fázisban megszerezte a BREEAM Very Good fenntarthatósági tanúsítványt és a WELL Building Platina előminősítését is.
o Az épület minőségéről és értékállóságát bizonyítja, hogy Magyarország eddigi legnagyobb irodapiaci tranzakciója keretében értékesítette a Futureal-csoport az OTP ingatlanalapjai számára az irodaépületet
o Az átlagosnál jobb minőségű levegő, szigorú előírások szerint kialakított légtechnikai rendszer került kiépítésre
o Rendszeresen ellenőrzött ivóvíz, a hazainál is szigorúbb, nemzetközi akadálymentességi szabványoknak megfelelő kialakítás, komfortos akusztikai tulajdonságok, művészeti alkotások, illetve természetközeli megoldások várják majd a dolgozókat
o Belső kert, tetőterasz, hővisszanyerő gépészeti rendszer, napkollektorok, biciklitárolók, biciklis zuhanyzók, víztakarékos szaniterek, valamint elektromosautó-töltők is helyet kapnak
o Technológiai cégek számára meghatározó magasabb elektromos kapacitás, valamint a folyamatos, szünetmentes működést biztosító rendszerek, a kétoldali független elektromos betáp is