Az Év Tervezett Kereskedelmi Projektje

Corvin Palace

Adatlap megosztása

Cím: 1085 Budapest, Blaha Lujza Tér 1

Ingatlan mérete: 20000 m²

Üzemeltetés

Corvin Áruház Kft.

Rövid bemutatkozás

A Corvin Palace felújítása 2018-ban kezdődött a homlokzatot borító alumínium leszedésével, és 2023 elején várható az épület megnyitása.


A felújítás keretén belül kicseréljük az épület teljes gépészeti és elektromos rendszerét, új lifteket és mozgólépcsőket telepítünk, teljes nyílászáró-cserét eszközölünk. A műemléki homlokzatokat és a műemléki belső tereket restauráljuk, a belső homlokzatok modern hőszigeteléssel látjuk el, és új díszkivilágítást kap az épület. A -1. emelet a padlószint süllyesztésével retail funkciókat kap. Ezen kívül új irodai és retail főbejárat is kialakításra kerül.


Az épület bruttó 20 000 négyzetmétere körülbelül egyenlően oszlik meg a retail (-1., 0. és 1. emelet) és az irodai funkciók (2., 3., 4. és 5. emelet) között.


OKOK, AMIÉRT ÉRDEMES A DÍJRA

Környezetvédelem


Ma már nincs beruházás a környezetvédelem szóba kerülése nélkül. Azonban egyetlen új projekt sem tud annyira zöld lenni, mint egy szerkezetváltozással alig járó felújítás. A Corvin Palace a régi épület kubatúráját teljesen kihasználva újul meg, a lehető legkevesebb kárt okozva a környezetünknek. Az épület gépészetének cseréje során odafigyeltünk, hogy a lehető legmodernebb, legenergiahatékonyabb eszközöket válasszuk ki. A Corvin további zöldítése érdekében pedig napkollektorokat telepítünk majd a tetőre, teljes nyílászáró-cserét eszközölünk, és a belső homlokzatok is új hőszigetelést kapnak.


Történelem


A Corvin Palace megújulásával Budapest egy ikonikus épületét kapja vissza több mint 50 év után. Az 1968-ban az épületre kerülő alumíniumborítás leszedésével, a mögötte rejtőző klasszicizáló, 1926-os homlokzat felújításával, és a belső örökségvédelmi terek restaurációjával újra teljes pompájában tündökölhet az az épület, ami a két világháború között nem csak Magyarország, hanem Kelet-Európa divatkereskedelmét is meghatározta.


Revitalizáció


A Corvin Palace projekt a Blaha Lujza tér felújításával együtt egy egész kerület revitalizációjához járul hozzá. Budapest egyik legforgalmasabb és legfontosabb csomópontja teljesen új arcot kap majd a két fejlesztés egyidejű megvalósításával.